Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
6.8.14 16:51

@Coleta Vidíš a přesto to zvládli. :)
Víš, co mě zaráží? Že dítě je majetkem matky do chvíle, co je v břiše. Do té chvíle se naprostá většina ohání právem na potrat, právem matky na rozhodování o jeho bytí a nebytí.

Ve chvíli, kdy vyleze z břicha, se stává majetkem společnosti (ona dala všanc život dítěte!!!) a matka se stává nekompetentní osobou.

Vidíš v tom logiku? Je-li většina lidí pro potraty, jakože je a tudíž pro absolutní vládu matky nad dítětem, a většina lidí potom pro tu standardní povinnou péči (u logiky věci vyplývá, že je to táž skupina lidí), kde se stane v jejich hlavě ten přelom, kdy z výhradního majetku matky se stane výhradní majetek společnosti, kde se žehrá nad tím, jak nezodpovědně se ty lesany chovají? (Kojení, rození, odcházení domů - najednou je totéž dítě pro společnost nedotknutelným bohem, kterého musí celá společnost bránit proti zvůli šílených matek, zatímco předtím, než prolezlo vaginou, to bylo něco, o čem ať si rozhodne výhradně matka.)

Je to odbočení od tématu, uznávám, ale ráda bych se to snažila pochopit tak nějak zeširoka a ze všech stran. Protože stále nevím, čím, jak a komu škodí ti alternativci svou touhou po jiných pořádcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
6.8.14 16:52

@Coleta Tak já nerodila v UK. A fakt se všichni snažili, ale on do pusy nic nechtěl a spal. Tak že ani UM by moc nepomohlo tim, že z kelimku, který do něho lili nechtěl víc jak 50 ml za den. A tim, že viděli zhoršující muj psychický stav řekli, že to zkusí doma. On klid být doma umí dělat zazraky a vyšlo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
6.8.14 16:54

@Virginia Pěkně napsáno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
6.8.14 16:58
@anickadomnik píše:
já tě naprosto chápu jak to myslíš, problém je že tohle řešení plošně odmítají lékaři i zřizovatelé nemocnic z toho důvodu že nikdo nechce nést zopovědnost za možné špatné následky, doktoři nechtějí být zodpovědní za špatný porod při kterém třeba nebyli, nebo byli přivoláni pozdě apod. Jediný důvod proč tebou myšlené porodní domy nefugují je ten že se každý bojí možných následných žalob v případě komplikací

nemas pravdu, pravy duvod je ten ze jim urednici hazou klacky pod nohy a vzdy vymysli nejaky sileny duvod proc jim nepridelit registraci, pripadne ji momezit tak, aby se tam porody stejne vest nemohly :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
6.8.14 17:06

@Aneťák89
Mas pravdu, ale ke me prisla a rika s tabletou v ruce. Tak dame tabletu, trochu tomu pomuzeme jen za cipek. Nestacila jsem nic a byla tam.
Neznalost neomlouva a proto jsem se o porody zacala zajimat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
6.8.14 17:13
@Bethuska píše:
Já už tě tu nějakou dobu tiše obdivuju, že máš pořád energii odpovídat na některé typy argumentů. Ale je to jako s tím hrachem a stěnou :roll: Když někdo nechce rozumět, tak nerozumí…

Dík. Tak třeba to někomu pomůže.
A to víš, mám po termínu, tak čekám, no. :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.8.14 17:13
@Crystal87 píše:
Berry4:sekcí je tolik, protože každá několikátá nechce rodit přirozeně a chce si klidně i za sekci zaplatit. Však se podívej na celebrity.Nebo i tady na emiminu jsou diskuse, kdy jen ze strachu z bolesti, chtějí radši císaře. ;)

To je hloupost. To jsou kapky v moři, skutečnost je jiná a jinde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.8.14 17:14
@Virginia píše:
Dík. Tak třeba to někomu pomůže.
A to víš, mám po termínu, tak čekám, no. :-).

Ty jsi si nenechala vyvolat? 8o Co když se ti něco stane? Nebo dítěti? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
6.8.14 17:15
@berry4 píše:
To je hloupost. To jsou kapky v moři, skutečnost je jiná a jinde ;)

neřekla bych ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
6.8.14 17:16
@blobfish píše:
@SáraW Já bych doma nerodila (rodila jsem plánovanou sekcí ;), takže ani odpovídat nemusím (a nevšimla jsem si, že by ta otázka byla na mě, promiň). Ale pokud by riziko, že bude potřeba provést okamžitou sekci, bylo u asistovaných domácích porodů nízkorizikových rodiček významné, tak by ty statistiky nevycházely pro domácí porody tak příznivě. A porod doma by byl odmítám i v zemích, kde je normálně přijímán. Čímž nechci říct, že porod doma nemá rizika. Spíš to ale vidím tak, žedomácí porod má rizika komplikací, které by v nemocnici bylo možné řešit, a porod v nemocnici má rizika komplikací, které by při domácím porodu (bez lékařských zásahů) nenastaly.

Tesat do kamene :pankac: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.8.14 17:18

@Crystal87 Prosimtě. Kolik je celebrit, co rodí? Oproti všem rodičkám v ČR? Nehledě na to, že ne každá jde automaticky na sekci.
A ty výkřiky hysterických mamin tady děl 4 mi.
Skutečnost je taková, že jich je moc právě kvůli komplikacím při uspěchávání, vyvolávání porodů v nenachystaném těle.
Trochu pátrej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
6.8.14 17:22

@Jitka79 selest snad pozna detsky dr pri kontrole, nechapu co tak uzasneho na tvem pripadu zmenila porodnice :nevim:

@Coleta nejnizsi umrtnost mame proto ze do statistiky zahrnujeme daleko mene veci nez okolni zeme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
6.8.14 17:23
@berry4 píše:
@Crystal87 Prosimtě. Kolik je celebrit, co rodí? Oproti všem rodičkám v ČR? Nehledě na to, že ne každá jde automaticky na sekci.
A ty výkřiky hysterických mamin tady děl 4 mi.
Skutečnost je taková, že jich je moc právě kvůli komplikacím při uspěchávání, vyvolávání porodů v nenachystaném těle.
Trochu pátrej ;)

Však na emiminu nejsou všechny rodičky..to jsem uvedla jen pro kouknutí, kolik je jich tady…a já v tom s tebou zkrátka nesouhlasím, vše svádět jen na uspěchanost…jak dlouho bys je nechala do 50tt? jsou ženy a pár jich znám, co se jim zkrátka sám porod nespustí. a vyvolání nerovná se sekce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
6.8.14 17:27

@Coleta a jak k tomu prijdu jako danovy poplatnik ze mam platit lecbu infarktu ci mrtvice nekomu kdo cely zivot kouril, pil a preziral se…urazu extremnimu sportovci ci sebevrahovi :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
6.8.14 17:39
@Virginia píše:
To je ale svatá pravda!!! Neexistuje ani bezriziková snídaně, furt se může člověk udusit rohlíkem, neexistuje bezriziková sprcha - uklouznutí a pád, neexistuje ani bezrizikový polibek. Ani život sám.Proto snad nemusí člověk život a jeho části trávit někde v strachu, děsu a křeči, že jo.
:pankac: :pankac: :pankac: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
@Virginia píše:
@Coleta Vidíš a přesto to zvládli. :)
Víš, co mě zaráží? Že dítě je majetkem matky do chvíle, co je v břiše. Do té chvíle se naprostá většina ohání právem na potrat, právem matky na rozhodování o jeho bytí a nebytí.

Ve chvíli, kdy vyleze z břicha, se stává majetkem společnosti (ona dala všanc život dítěte!!!) a matka se stává nekompetentní osobou.

Vidíš v tom logiku? Je-li většina lidí pro potraty, jakože je a tudíž pro absolutní vládu matky nad dítětem, a většina lidí potom pro tu standardní povinnou péči (u logiky věci vyplývá, že je to táž skupina lidí), kde se stane v jejich hlavě ten přelom, kdy z výhradního majetku matky se stane výhradní majetek společnosti, kde se žehrá nad tím, jak nezodpovědně se ty lesany chovají? (Kojení, rození, odcházení domů - najednou je totéž dítě pro společnost nedotknutelným bohem, kterého musí celá společnost bránit proti zvůli šílených matek, zatímco předtím, než prolezlo vaginou, to bylo něco, o čem ať si rozhodne výhradně matka.)

Je to odbočení od tématu, uznávám, ale ráda bych se to snažila pochopit tak nějak zeširoka a ze všech stran. Protože stále nevím, čím, jak a komu škodí ti alternativci svou touhou po jiných pořádcích.

Ze ty to umis tak dokonale podat :hug: :hug: :hug:

A presto to nekteri stale chapat nebudou skoda :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková