Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14309
8.8.14 14:58
@blobfish píše:
Protože už jsem v téhle diskusi pár stránek popsala a opakovala bych se. Ale to přirovnávání porodu k operaci slepáku mě vždycky trochu nadzvedne, tak jsem si nemohla pomoct ;) Fyziologický porod a operace slepého střeva se nedají srovnávat, o tom tě jako zdravotníka snad přesvědčovat nemusím.

presvedcovat nemusis, ale ja porovnavala vedenie porodu PA a operaciu slepaku sestrou.. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.8.14 14:59
@petasekd píše:
Neuraz se, ale uz me chybi jen virgule :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jak to mel ten Pisarik (hral ho Zednicek) v tech filmech Basnici :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :potlesk: A neumi ty nizozemske PA taky odhadnout, jestli novorozene uspesne absolvuje Oxford? :mrgreen: Jestli jo, to by pak stalo za uvahu rodit s nizozemskou PA :think: :lol:
Ted uz zacinam chapat lekare, ze se stavi proti skalnim domarodickam - myslela jsem si drive, ze lekarum vadi, ze jim nekdo zasahuje do jejich „uzemi“ - ale ted jsem pochopila, ze z nich skalni zastankyne domporodu delaji uplne idioty, trubce, blbce a ignorantske pitomce bez znalosti a zkusenosti. No to bych byla jako doktor nastvana taky, kdyby se do me poustely takove Amazonky :P :P :mrgreen: :mrgreen:Příspěvek upraven 08.08.14 v 14:51

Jediné, co tvůj výsměch omlouvá, je tvoje evidentně absolutní absence informací. Škoda, že maminy absoluvující porod právě v Nizozemí nejsou zapojeny do této diskuse.
Nemá smysl diskutovat s někým, kdo prostě neví nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
8.8.14 15:08
@Virginia píše:
Ale proč je špatné, že někdo chce mít jen právo volby? O nic víc tady přece nejde.
Nikdo jiný, než matka nebude žít s tím svým rozhodnutím a případnými výčitkami.
Komu tím člověk ublíží, že chce mít možnost? :nevim:

Tak za me, ju? Jde o vic, jde o dite.
Bohuzel si dovedu zive predstavit, co se semele po zmrskanem domacim porodu… vycitkama matky vuci sobe same to neskonci ani omylem, bude se hledat vinik. Samozrejme jinde nez v matce.
Nejvic me irituje predstava techto zen, ze pred barakem bude celou dobu pristavena sanitka, kdyby neco… navic k cemu, ze, porodnik v ni nesedi a casove prodleni kvuli prevozu u komplikace muze byt fatalni…
Neznam doktora ktery by chtel byt ucasten domporodu, PA jsou asi vic adrenalinove.
Tak asi tak ve zkratce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
8.8.14 15:12
@berry4 píše:
Jediné, co tvůj výsměch omlouvá, je tvoje evidentně absolutní absence injermací. Škoda, že maminy absoluvující porod právě v Nizozemí nejsou zapojeny do této diskuse.
Nemá smysl diskutovat s někým, kdo prostě neví nic.

Ja nevim, ale zajimalo by me, proc vzdycky ta diskuze konci tim, ze podle zarytych domarodicek jsou jejich oponentky nebo ty ktere maji odlisnou zkusenost ci nazor a dokonce „si dovoli“ zlehcovat jejich argumenty a pouzivat ironii - uplne BLBE :mrgreen: Takze jako s oponentkami domarodicek nema cenu s nimi diskutovat :roll: - tak smyslem diskuze je snad diskutovat ne, se urazet, jako to delas ty a @quinny, kdyz si do vas „dovoli“ nekdo rypnout :roll: Kazdy at si rodi, kde chce, treba na poli, mne je to uplne jedno :mrgreen: Naprosto me ale fascinuje, jak zatracujete porodnice a doktory, jako uplne blbce a ignoranty, kteri vsechno pokazi. Proste se mi nelibi, kdyz nekdo zatracuje lekare, ktery musi ve svem povolani tvrde pracovat, a pak kdyz se sam takovy clovek/rodicka dostane do pruseru, musi ho doktor zachranovat. Fakt nevdek. A ze jsou nasi doktori dobri, to dokazuji i jejich uspechy v zahranici v mnoha oblastech. Jeste ze doktori skladaji prisahu, jinak bych se nedivila, kdyby vam vrazili do ruky virguli (tem, ktere na ne tak utocite) poslali vas nekam…do hooodne odlehlych mist, at si tam pomuzete samy :P :P :P

Příspěvek upraven 08.08.14 v 15:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
8.8.14 15:17
@berry4 píše:
Víš třeba o tom, že PA v Nizozemí pouze pohmatem dokáží poznat stáří i váhu plodu a jeho přesnou polohu?
Běžně tak vyšetřují své budoucí rodičky bez nutnosti uz. 8)

Tak priblizna poloha, to jo.
Ale jak pohmatem rozlisi zraleho hypotrofa od normotrofickeho nezralce? Co se poporodni adaptace a dalsich problemu tyce kua rozdil. :think: Totez s hypertrofickym plodem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
8.8.14 15:20

@petasekd

Lékař je ale od slova léčit, ne? Tzn. když je problém - nemoc, úraz apod., tak ho přece řeší. Oni jsou školeni především v tom, jak postupovat právě v případě nějakých problémů.

V případě, že se snaží až moc zasahovat do přirozeného děje, kterým je porod, může dojít k tomu, že je potřeba už „léčit“.
A bohužel málokterý doktor/ka tady u nás jsou ochotni vyčkávat a ponechat porodu volný průběh. Někdy mají pocit, že to jde moc pomalu a tak se to nějak urychlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
8.8.14 15:24

No vzdyt je prece jasne, ze kdyby lekari nechali rodicky byt a neotravovali je s nejakymi monitory a podobnymi nesmyslnymi masinami, co delaji PING (viz http://www.youtube.com/watch?…), tak by se zadne porodni a poporodni komplikace nikdy nevyskytly. To prece vi kazda, ktera porodila aspon jedno zive dite. To jen ti blbi porodnici, kteri na porody cele dny jen cumi, to porad jeste nepochopili a schvalne si porad pridelavaji praci. Jinak by se totiz v zamestnani nudili :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.8.14 15:30

@petasekd schválně jsem hledala, kde tě quinny měla napadnou, nebo napadat. Bohužel, nenašla jsem absolutně nic, jen zoufalou snahu vysvětlit zaryté zatvrzelkyni normální věci. Zbytečně.
To stejné ted´aplikuješ na mě, v podstatě nechápu proč :lol:
Jediné, co mi za takové diskuse vychází je to, že prostě některé z vás nejste schopny pochopit základní fakta, nechcete se nad tím ani zamyslet, jestli někde není chyba.
A ano, mě taky fascinuje, jak snad neumíte číst, že tady ale vůbec nejde o žádné zatracování, jen o svobodnou volbu, nad kterou je potřeba ale sakra přemýšlet, konzultovat, jelikož rozumná domrodička ví, že se stát něco může a nad tím zrozením oproti rodičkám, co přijdou, nechají si tupě naordinovat cokoli, jelikož o porodu a praktikách porodníků neví zhola nic a nakonec jim při evidentně zprasených porodech ještě děkují za záchranu života, echt přemýšlí a má spoutu práce se sehnáním PA a následně pediatra.
Tohle není zadarmo, zadarmo je potom až ten úspěšný a ničím nerušený porod :kytka:
Stále jen vsázíte vplén nesmyslné komplikace a není možné vám vysvětlit, že ledačemu se i při domaporodu, se dá ZAVČAS předejít, nebo zasáhnout.
Já nejsem domarodka. Bohužel.
Ovšem všem těmto ženám fandím a upřímně závidím.
Lékaře nezatracuji.
Jen jim nevěřím.
Viděla a zažila jsem už skrze jiné maminky mnoho neštěstí, které se díky nim nemuselo stát.
Naposledy mé kamarádce zemřel přede dvěma lety syn, který se narodil naprosto zdravý.
Zdravého kojence v podstatě na neonatalogii zlikvidovali natolik, že ho to stálo život.
Kdyby tam nebyl, tak je z něj dnes krásný zdravý kluk,.
A to píši jen jeden případ z mnoha…

Příspěvek upraven 08.08.14 v 15:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
8.8.14 15:32

@magistra K
Ted jsi na kapla :lol: :lol: hele dik za odkaz, malem jsem si vzbudila deti :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
8.8.14 15:34
@BellinkaX píše:
Tak za me, ju? Jde o vic, jde o dite.
Bohuzel si dovedu zive predstavit, co se semele po zmrskanem domacim porodu… vycitkama matky vuci sobe same to neskonci ani omylem, bude se hledat vinik. Samozrejme jinde nez v matce.
Nejvic me irituje predstava techto zen, ze pred barakem bude celou dobu pristavena sanitka, kdyby neco… navic k cemu, ze, porodnik v ni nesedi a casove prodleni kvuli prevozu u komplikace muze byt fatalni…
Neznam doktora ktery by chtel byt ucasten domporodu, PA jsou asi vic adrenalinove.
Tak asi tak ve zkratce.

O dítě, které mohla ještě před třemi měsíci legálně usmrtit.
O dítě, které bude i nadále závislé na tom, jak moc důkladná bude její péče. (Např. jestli ho nespustí s očí a dítě se neutopí, nezabije v 18 v autě, neoběsí v pubertě, protože mu nikdo nerozumí. )
Jde o její dítě, nevím, proč by společnost měla matky zavírat povinně do porodnic. Že bude před domem přistavena sanitka mi nevadí, stejně, jako mi nevadí, že jsou sanitky přistaveny při závodech, soutěžích, pochodech a já nevím čím vším.

Nevím, proč někomu vadí, že nějaká, pro něj cizí žena, chce mít volbu, jak a kde to dítě porodit.
A až to tady bude legální a dostupné, bude taky jasné, kdo konkrétně ponese zodpovědnost.
A to strašení těmi fatálními důsledky - ony nejsou tak časté a běžné, aby to byl skoro jediný argument proti.
Mám z toho pořád dojem, že je nutné, aby všichni do jednoho jednali jako stádo.
A nejen s alternativou porodu (alternativou, ne nutně domácím porodem). Se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
8.8.14 15:35

@berry4
jak se da zlikvidovat zdrave dite? 8o to by me fakt zajimalo.
A pak takyto, co ucho odhali a CTG ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
8.8.14 15:35
@BellinkaX píše:
@magistra K
Ted jsi na kapla :lol: :lol: hele dik za odkaz, malem jsem si vzbudila deti :cert:

To me mrzi, kazda minutka, kdy deti spinkaji, je dobra :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
8.8.14 15:39
@magistra K píše:
To me mrzi, kazda minutka, kdy deti spinkaji, je dobra :mrgreen:.

Mi povidej… :kytka: zlaticka nejvetsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
8.8.14 15:45

@Virginia
No vis… u tech zavodu se s tim dopredu pocita a sluzba se posili, jsou i soukromi poskytovatele, co jsem zahlidla. Jak tohle chces vychytat u porodu nevim…
Jak je to pravne osetreno treba v holandsku? Kdo ma zodpovednost? Zdravotnici u domporodu jsou povinne nebo dobrovolne? Rozumej… byt ja porodnik, tak ani za mega.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
8.8.14 15:45

@quinny Tady neni rozdíl v tom kolik platíš za soukromou nebo státní nemocnici. Je to tvoje volba pro co se rozhodneš. Hlavně teda zaleží kam spadá tvuj gynekolog. Každý i soukromý gynekolog je domluven s nějakou nemocnicí. Mě to přišlo jiný i v tom, že sokromý gynekolog mě viděl 5 krát za celý těhotenství. Pokaždé to bylo samé před tim jsem šla na odběry, ultrazvuk, tlak, vyšetřit vnitřně a pak se zeptal jestli se cítim dobře. Nikam jinak než k němu a pak 1 do nemocnice, aby mi vysvětlili co mam od nich očekávat jsem nešla.
Během porodu mě překvapilo, že přítel nemusel mít nic na sobě, chodil tam v botách. Po porodu nikam dítě neodnášejí a 2 hodiny byl syn snáma.( během té doby jsem hned začla zkoušet kojit). I přesto, že já se nedokázala zvednout měla jsem ho u sebe. Sestřičky se všim pomohli. Normálně pouští 48-72 hodin po porodu. Tim, že gynekolog je ten, co taky ma svojí soukromou praxi. Vždycky přišel během oběda se zeptat jestli jsem v pohodě.( neoficialně v běžnym oblečení)
Tam je to jiný i po císaři tim, že hned dají maminky na normální pokoj a daj jim dítě. Překvapilo mě byla se na navštěvě za někym, kdo rodil císařem. Zrovna tam byl její doktor a ona mu řikala klasické české kliše, že nemá ještě mlíko, ale že to je normální po císaři se tvoří později. A doktor se ptal proč si to myslí, že v tom neni rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková