Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
8.8.14 19:44
@berry4 píše:
A není to v podstatě tak? :lol: Nezkusila jsi se nad tím sama zamyslet, že to tak je? A proč asi? :lol:

No není to tak, když tenhle týden takováto rodička - vražedkyně musela vyhledat lékaře.

• Citovat
  • Upravit
29577
8.8.14 19:57

@lucenka :lol: a ty jsi jistě vyčetla, z JAKÉHO důvodu, že na tom tak bazíruješ, vid´?
Třeba měla jen víc natrhlou frndu, s PA a úmyslem porodit dítě a nezabít ho by žádnou lékařskou pomoc nepotřebovala, šití zvládne i ona. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
8.8.14 20:05
@quinny píše:
samozrejme ze ma pravo odmitnout lekarskou peci

ona ano, ale odmítnout za dítě ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
8.8.14 23:51
@magistra K píše:
A na tuhle holandskou studii rikate co http://www.bmj.com/…639.full.pdf (uz jsem to tu citovala, ale nejak to zapadlo).Cit.: Infants of women who were referred by a midwife to an obstetrician during labour had a 3.66 times higher risk of delivery related perinatal death than did infants of women who started labour supervised by an obstetrician (relative risk 3.66, 1.58 to 8.46) and a 2.5-fold higher risk of NICU admission (2.51, 1.87 to 3.37).

Konečně někdo přišel s konkrétními daty. Studii jsem přečetla, zajímavý. Četla jsem však i studie, které prohlašují riziko porodu mimo nemocnici a v nemocnici za srovnatelné. Každá studie má limity, navíc když se něco stane, může být postiženému jedno, že úplně nezapadá do statistik. Sama bych se mimo nemocnici necítila dobře, ale rozhodně - po přečtení několika navzájem se neshodujících studií - se domnívám, že porod mimo nemocnici nelze prohlásit za HAZARD. Koneckonců ani závěry výše citované studie nejsou nijak hystericky formulované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
9.8.14 00:08

@petasekd
myslím, že první se mě ptal někdo jiný kolik dětí jsem porodila :-D Chtělo by to číst diskuzi. Takže nevím, kdo tu útočí, kdo je hysterický. Myslím, že je dobré srovnat to, kolik jsme my porodily dětí oproti tomu kolik porodily dětí PA s desetiletou a víc praxí ;) Zanechala bych tudíž osobních narážek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
9.8.14 07:44
@miisenka píše:
presvedcovat nemusis, ale ja porovnavala vedenie porodu PA a operaciu slepaku sestrou.. :think: :nevim:

Ale sestra není školená k tomu, aby vedla operace. To je ten rozdíl, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.8.14 08:23

@Baba neodpovedela jsem na co, spis si mi neodpovedela ty ktery ze jev bez ctg neslysi.
A ano kdyz se mi to nebude zdat budu poslouchat 10-15minut i dyl klidne.
Tak o silenci uprimne vubec pochybovat nemusis, to zni uplne jinak to jsem se naucila na ucho rozpoznat pomerne brzy.
Na 40 minut silentniho zaznamu bych teda doma necekala. Ale jak to delaji nereknu, ja porody doma nevedu, ale slyset se to da, za tim si stojim. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.8.14 08:28
@velbloudice píše:
ona ano, ale odmítnout za dítě ne…

ale na to jsi prisla jak? Odmitnu za sve dite ockovani nebo cokoliv jineho budu chtit. Pokud to nebude zrovna resuscitace tak mi v tom asi zabrani malokdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
9.8.14 08:33

Já zase vím o případu, kdy dítěti způsobili zranění př koupání hned po porodu. Vážné následky se povedlo odstranit vojtovkou. O této metodě se matka dozvěděla náhodou v té době. Jinak by doma měla nechodící dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
@quinny píše:
@Baba neodpovedela jsem na co, spis si mi neodpovedela ty ktery ze jev bez ctg neslysi.
A ano kdyz se mi to nebude zdat budu poslouchat 10-15minut i dyl klidne.
Tak o silenci uprimne vubec pochybovat nemusis, to zni uplne jinak to jsem se naucila na ucho rozpoznat pomerne brzy.
Na 40 minut silentniho zaznamu bych teda doma necekala. Ale jak to delaji nereknu, ja porody doma nevedu, ale slyset se to da, za tim si stojim. ;)

NEzlob se, ale o tohle se handrkovat fakt nebudu. Jevy mají různá kritéria a to uchem nepoznáš. Hlavně když nemůžeš poslouchat třeba 20 MINUT V KUSE. pODLE 2 MINUT SILENCI NEPOZNÁŠ. sorry cpsl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
@petasekd píše:
Ale ja nerikam, ze me nekdo napada, ale ty a@quinny se urazite, kdyz vam tady netleskame :lol: a kdyz holt neprijmeme vase argumenty tak jsme podle vas holt blbe a neumime cist a kdesi cosi :D :D myslim, ze porucha komunikace je na vasem prijimaci :mrgreen: :P ja rikam - at si rodi kdo chce kde chce, jsem pro svobodu volby, klidne i na mezi nebo doma na zahrade, me je to fuk :D hlavne at si ta dotycna nese dusledky, nevola ty blbe doktory a nepodava zaloby :pankac: :pankac: :pankac:
ty nerikas ze te nekdo napada??
@petasekd píše:
Ale ty zkousky byly narocne a porodni nebyly bez vzdelani ani to nebyl zadny ryclokurz, jak tady bylo tvrzeno. Jinak dneska je vyzadovana VS na to, co drive bezne zvladl clovek se SS a plati to pro ruzne obory.
Vis co? :lol: Zajdi si do archivu, prostuduj stare matriky, nacti literaturu. Moderni porodnictvi se zacalo formovat u nas na konci 18. stoleti, kazdy mestsky fyzikus (lekar)musel jit pak zkousky z porodnictvi a dohlizel na kvalifikovane porodni baby, takze ty si nemohly delat co chtely a pokud mely moc umrti behem porodu ci po nem, tak se musely zodpovidat lekari i uradum. A prosim nerociluj se :P, tim, ze na me nasadis utocny ton sve argumenty jen degradujes, kliidek :lol: a neboj me chapani a rozumove schopnosti jsou ok, kdybys je treba zase chtela rozebirat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mavam:

A tohle je co?
Plus reakce na dalsi uzivatelky v prispevcich predtim o utocnem tonu :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.08.14 v 08:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.8.14 08:35

@Baba kazda mame svoji pravdu :lol:
Tak hezky den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
9.8.14 08:43
@quinny píše:
@Baba kazda mame svoji pravdu :lol:
Tak hezky den :kytka:

Tak s tímhle nesouhlasím, v tomhle případě nejde o názor, ale o fakta.
Nechápu, jak může silentní záznam znít jinak. Tam jde přeci o výchylky frekvence, které se sledují po delší časový úsek. Ne, že poslechneš a řekneš si - jo, to je silence. Uchem poznáš tak brady nebo tachykardii.
A tak každý si může CTG a jevy, které se hodnotí nastudovat sám a uvidí, co je možné uchem poznat. N

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.8.14 08:46

@Baba po x letech poslouchani to proste poznam, zni to jinak :mavam:
Hadat se s Tebou o tom neminim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
9.8.14 08:48
@quinny píše:
@Baba po x letech poslouchani to proste poznam, zni to jinak :mavam:
Hadat se s Tebou o tom neminim

Zní to úplně stejně jako fyziologický záznam, tam jde přece o dobu, po kterou to trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková