Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
394
7.9.15 16:40

@blobfish snad se dockate. Nekdy je lespi mit volbu, ale pak je sloztejsi co si vybrat. Mam pred porodem a prave porad resim dilema co si vybrat. Prave kvuli spatne zkusenosti nevim… :roll: sice se muzu rozhodnout az na miste a nebo zmenit nazor kdykoli co budu v nemocnici, ale rada bych mela jasno uz ted a ne se pak plahocit z pokoje na pokoj :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
30.9.15 11:43

Ženy, je tu na této diskuzi někdo, kdo je v očekávání a plánuje domácí porod? Budeme mít 3. dítě a manžela se mi konečně podařilo přesvědčit, že budeme rodit doma (1. porod klasický nemocniční, 2. porod ambulantní).
Ráda bych pohovořila s někým, kdo je v současné době na stejné vlně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
30.9.15 11:53

Já osobně s tím teda nemám žádnou zkušenost, ale teď jsem koukala na dokument Čtyři v tom a tam jedna z těch maminek rodila doma, tak možná bys tam mohla chytit nějaké rady atp. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
30.9.15 12:33

Kamaradka tak rodila pred dvema mesici…vse v poradku, u porodu manzel a dula, starsi dite prislo, az bylo po vsem:-) Spokojena maximalne. Hodnestesi preji. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.9.15 12:34

@majav jj, mrkni na 4v tom, teď tam holčina rodila doma. Jinak já mám spoustu známých, co doma rodily a vždycky v pohodě. Obdivuju kámošku, kluk 5,5 kg, ona bez jakéhokoliv poranění atd. Prostě paráda :palec: já jsem srab, nenašla jsem odvahu, nakonec by to ani nešlo.. ale tuším, že je tu i skupina holek, co rodily doma a na babycafe je toho fakt hodně, mrkni tam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
30.9.15 12:54

@martina.se 5,5kg? 8o to snad ne…to mela asi tehu cukrovku, ne? Nebo 2 mesice prenasela :lol: mazec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.9.15 12:56

@March7 ne, je to 4. dítko… jako mazec, fakt kousek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
30.9.15 13:14

Dík za tip na babycafe. chtěla jsem lidi na pokec o konkrétních záležitostech. třeba jak se to pak řeší na úřadech (RL, rodičák, atd.), co u doktorů (gyn, pediatr). myslím, že na tom babycafe se dopátrám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
30.9.15 13:18

@majav já se hlásím, mám termín cca za 14 dní a pokud vše půjde dobře, plánuju porodit doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
30.9.15 13:20

@majav Já měla touhu, aby porod byl tak rychlý, že by se nestihlo zajet do nemocnice :mrgreen: Ale průběh byl normální, tak jsme se tam vypravili - a dobře že tak. Vůbec nebyly žádné komplikace, probíhalo vše jak mělo. Až na drobný detail - ještě během otvírání se malej šprajcl za čípek a vyžadovalo to jeden rychlý (a poměrně bolestivý) hmat od PA. Nebýt tohohle hmatu, malej by se narodil asi bez potíží, akorát já bych nejspíš vykrvácela :pocitac:
Přeju pohodový a ničím nerušený porod, ať budeš rodit kdekoliv :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
30.9.15 13:37

Máš Facebook? Pokud ano, doporučuji skupinu Porod v domácím prostředí, tam se rodí jak na běžícím pásu a určitě je tam momentálně spousta těhotných ;)

Jsou tam bezvadné ženské, dost PA, dobře poradí, povzbudí, respektují a podporují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
30.9.15 22:05

@majav Ahoj, já rodila doma 2×. Naposledy před 6 měsíci. Můžeš napsat sz. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
9.10.15 11:58

Ahoj, věřím, že by se zde mohl najít někdo, koho by téma zajímalo, proto vkládám odkaz :) Už chybí jen pár tisíc a kniha bude moci spatřit světlo světa.

„Otevřená zpověď o neasistovaném orgasmickém domácím porodu a dlouhé cestě k němu. Kniha, která změní váš pohled nejen na porod. Pomozte ji vydat.“

https://www.startovac.cz/…novuzrozena/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.15 00:30

Holky, neblbněte…

Rodit doma může být hezký, ale taky to je strašně velké riziko! Nikdy nevíte, co se může stát. :,( Bohužel to vidím z té druhé strany z vlastní zkušenosti a fakt, nebuďte nezodpovědný!

Já šla do porodnice s tím, že rodím „jen“ s PA, měla jsem v porodnici domluvenou známou, vše šlo hladce. Kontrakce pravidelné, nic šíleného, dalo se ve sprše rozdýchat. Jenže pak na sále přišla 2.doba porodní, na kterou jsem se těšila, až začnu tlačit a prožívat ten krásný „orgasmus“. Ejhle. Jakmile jsem byla dost otevřená, přestávaly kontrakce a nešlo tlačit! Nechápala jsem proč. Tlačila jsem i tak, bez kontrakcí, PA mi pak už i ležela na břiše, ale malá popolezla a pak vždy zas zalezla zpět. Takhle jsme bojovaly asi hodinu, dvě. Nic, došly mi síly a nešlo už vůbec nic. Nešel už ani císař, protože byla už někde na půl cesty ven.
Musel zasáhnout doktor, pak přiběhl i primář s asi 5ti mediky a nakonec museli použít zvon. Zjistilo se, že byla nejen větší, 4,5kg (což je asi jedno), ale hlavně tak omotaná pupeční šňůrou, že ven prostě nemohla, vtáhlo ji to vždy zpátky dovnitř. Měla šňůru kolem krku, bříška a nožičky úplně utaženou. Chyběla prý chvilka, a malá to vůbec nemusela přežít, což si nedovedu vůbec představit!!! 8o Díky včasnému zásahu dr. to ale přežila!!! :kytka:
Ale to není vše. Neodloučila se mi po porodu celá placenta, takže jsem krátce po tom, co mi prdelinku dali na břicho, začala bojovat o život pro změnu já! Ztráta přes litr krve, následná revize dělohy, pak sešívání totálně roztrhaného vnitřku i vnějšku, 2 dávky transfúze. Taky jsem to nemusela přežít. :think: Zase díky dr. jsem tady!!!

Nechci nikoho strašit, ve výsledku na ten porod, i když byl výživný, nemám zas tak strašný vzpomínky, protože v tom nejhorším jsem byla tak zdrogovaná, že mi vlastně bylo dobře a vtipkovala jsem při tom, ale když si pomyslím, že by to malá nepřežila!!! 8o Rodit prý doma, tak smůla a prý tu nejsme ani jedna. Fakt nikdy nevíte, co se může stát a za to riziko to nestojí. :?

Omlouvám se za anonym, ale je to příliš osobní.
:mavam:

• Citovat
  • Upravit
394
25.10.15 00:40

Ja si to taky myslim, ze je to riziko a spis by meli byt nemocnice upraveny tak, aby se clovek citil jako doma. Nekdo namitne ze driv se tak rodilo, ano rodilo ale taky matky nebo deti umirali, ja bych to zakazala..prave z tehle duvodu…ale kdo chce kam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková