Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mrs.gendy
25.10.15 19:09

@SlecnaSally presne tak.je dobreho mit nekoho za sebou kdyz by doslo k ohrozeni zivota. prave kdyby cr byla pripravena na domaci porody, PA by byly skolene a v pohotovostnim rezimu. Jenze takovou pozornost tu nemaji.coz je zasadni klic. informovanost.
me je vzdycky lito tech zen, jak se boji rodit a radeji chteji rezat bricho. a kdyz uz tedy rodi vaginalne, tak to kolikrat neni prave to co chteli a cekali.tech par denicku o zmrvenych porodech prvorodicek, kdy ani nevedeli co a proc to ti doktori s nimi delaji :? porod je proste presne ta chvile, kdy ma clovek vypnout a najit v sobe vsechno to vrozene a tu vnitrni silu. jenze kdyz se podivas na ty filmy kde se rodi…no kazda tam rve, poti se od bolesti, nadava, chce utisujici leky, lezou ji oci z dulku. a to vidi uz male holcicky v serialech, pubertacky a dospele zenske taky…no pak se neni cemu divit, ze mame v sobe ten strach a blok vubec porodit

• Citovat
  • Upravit
5598
27.10.15 11:17

@Krrysa Moc gratuluji k domácímu porodu a zdravému, šťastnému miminku :srdce:. A Tobě za rozhodnost, sebejistotu a vnitřní sílu :kytka:
Také jsem zažila domácí porod a je to nádhera tulit se po porodu se svým miminkem, vdechovat jeho vůni a vychutnávat si nerušeně každou vteřinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.10.15 12:28

@Katy 7 děkuju.. nechíávalal jsem si odjezd do porodnice jako rovnocennou variantu a opravdu čekala, jak se budu cítit… a musím říct, že za celou dobu porodu jsem nezapochybovala ani an chvilku…a teda nelituju a jsem ohromně pyšná :srdce: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.11.15 14:29

Ahoj holky. V návaznosti na shlédnutí dokumentu „Pět zrození“ bych se chtěla zeptat na jednu věc těch, které mají zkušenosti s přirozeným porodem. Mně se myšlenka domácího porodu líbí, ale mám zkušenost jen s jedním porodem a to vyvolávaným pro těhotenskou cukrovku. Můj zážitek byl takový, že po vyvolání mi někdy ve tři praskla voda, začaly silné kontrakce a do tří hodin byl malej venku. Ale celou dobu to bolelo jak čert a tlačila bych hned a nejvíc mě rozčilovalo, že jsem to tlačení měla zadržovat, dokud nebudu úplně otevřená. Nevím, zda je to normální, nebo moje pocity byly ovlivněny vyvolávacími medikamenty (ani pořádně nevím, co mi dali :( ), ale zůstává mi otázka, POZNÁ ŽENA, KDY MÁ TLAČIT? Ze své zkušenosti mám prostě pocit, že nepozná, ale zároveň mám pocit, že to není možný… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
14.11.15 14:44

@leguan pozna, rozdil mezi otviraci nebo mozna sestupovaci kontrakci a tou tlacici byl zcela jednoznacny. Ale i v te nejprivetivejsi porodnici mi prijde, ze 10cm a zasla branka = rodime. Ja jsem ten opravdovy pocit na tlaceni zazila pouze doma, kdy me nikdo nevysetroval, ja si furt pochodovala, a najednou to v tech kontrakcich bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
14.11.15 14:50

Pozná, věř, že pozná :mrgreen: ale chce to někoho u tebe kdo pozná, že je miminko správě dorotované a sestouplé a můžeš se do toho opřít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.11.15 14:56
@Bibi239 píše: …ja si furt pochodovala, a najednou to v tech kontrakcich bylo.

To zní jako „pianko“ :) Takže přirozený kontrakce, i když třeba hodně bolí (třeba hodně hodně moc), nenutí tlačit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
14.11.15 14:57

Ja mela taky dlouho pocity na tlaceni a nesmela jsem, byla nekutecna uleva, kdyz mi rekli, ze uz muzu:)

nadechla jsem se a tlacila jak nejdele to slo, prodychala a zase a na trikrat byl venku.. doma sama si to nedovedu predstavit.. byla jsem v porodnici, kde bylo ztlumene svetlo, mohla jsem rodit v jakekoliv poloze jsem chtela, chodit… nikdo nebuzeroval, jen me kontrolovali, ze je vse ok, coz jsem sama chtela. Zadne medikamenty nebyly, jen a pouze dve vyvolavaci tablety.. byla jsem ve 42 tydnu a furt nic… a od tech tablet nic… mela jsem napichlou gumovou kanylu, ale jen kdyby nahodou… mela jsem pak tri stehy - hned po porodu jsem si mohla sednout, nic nebolelo… miminko mi jeste s puopecni snurou dali na bricho, nechali dotepat, pak prisla slaba kontrakce na placentu, vzali miminko, pomohli mi od placenty a zase mi ho dali zpatky a lezel semnou asi hodinu a pul, pak ho rychle premerili, prevazili, umyli, byl cely slepeny…D a dali mi ho zpet po me sprse…

a nedovedu si predstavit, ze bych rodila nekde sama a neco se po… zabit dite, zabit sebe.. a jen mou sobeckosti?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
14.11.15 14:58

@leguan si dovolím odpovědět za Bibi - ne, i když kure…sky bolí :mrgreen: tak nenutí tlačit, ale pak prostě najednou přijde kontrakce s bonusem :mrgreen: tedy kure…sky bolí a ještě tě nutí tlačit.. :mrgreen: a to tlačení/nutnost tlačení pak skoro převládne nad tou bolestí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
14.11.15 14:58
@leguan píše:
To zní jako „pianko“ :) Takže přirozený kontrakce, i když třeba hodně bolí (třeba hodně hodně moc), nenutí tlačit?

rodila jsem dvakrat, jednou uplne prirozene bez niceho a zakazovali mi tlacit tak deset kontrakci.. a po druhe jsem dostala tabletu v 6 rano a v 17 hodin jsem rodila a stejne jsem musela netlacit par kontrakci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
14.11.15 15:01
@leguan píše:

ne, jen jsem mela pocit, ze mi roztrhnou zadek vejpul, ale tlacici nebyly :mrgreen: Zcela na rovinu, posledni hodinu jsem mela pocit, ze zdechnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
14.11.15 15:03

Kazdy porod je jiny, prirozeny neznamena bezbolestny, bohuzel. Ja tehdy rodila s hodne nepripravenymi cestami, proto asi ty zadek trhajici kontrakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
14.11.15 15:04

Já mám teda zkušenost, že nucení tlačit jsem měla už na 7cm. A měla jsem co dělat, abych to rozdýchala a netlačila. Než jsem se otevřela úplně, tak to ještě tak aspoň 15 kontrakcí trvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
14.11.15 15:08

Za me ano.
Zažila jsem přirozený porod v nemocnici, porod začal odtokem vody, celou dobu jsem byla na pokoji, nikdo me nerusil. Najednou jsem cítila tlak na konecnik, zavolali jsme PA, přesun na sál. PA mi řekla, at poslouchám tělo…nejdřív jsem se bála, ze se celá rozpulim, tak jsem se bála přitlačit. Další kontrakce uz tělo tlačili samo, nešlo to ovládnout :) Rodila jsem na posteli na všech čtyřech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
14.11.15 15:11

@zoy a mela jsi nejak urychlovany porod, puchlou vodu nebo vse bez zasahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková