Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
24.10.17 00:20
@lily 30 píše:
Jen blazen muze rodit doma. Mam cerstvou zkusenost dnes v pul 3 odpo porod rychly bez stehu, mimi v poradku. Ale porod placenty nesel tak jak mel a pote velike komplikace se sestoupenim delohy, nalevala se krvi a nebyt leku v infuzi na zastavu krvani, na stahovani delohy tak vykrvacim. Ultrazvuky behem infuzi, to by PA doma nezvladla ani omylem.

souhlasím, jen bláznivka, toto udělá. Kdyby zavřeli porodnice, to by bylo zase keců.
Hlavně, že jste v pořádku i s dítětem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
24.10.17 00:24

@martina.hanus86

jasně, může za to lekarka, ta může vždy za vše..

Je pravdepodobne, ze by se mi to doma nestalo, protoze tam neni duvod spechat. A kdyby jo, tak za 15 minut jsme v nemocnici, treba bych si usetrila tech zbylych do 40.

klasika, porod doma, ale když něco, jedu a doktoři mě pomohou, když ne, jsou to pitomci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
24.10.17 00:26
@mgdln píše:
Proboha, to je zase nesmrtelných soudců a kritiků. Kdo se bojí a má v kalhotách, ať se nechá hýčkat v nemocnici třeba od prvních dvou čárek, aby náhodou něco… ale hlavně ať si odpustí ty své připitomnělé soudy ohledně žen, co se rozhodnou rodit jinak a jinde.

Už jsou tyhle diskuse o hloupých domorodičkách trapné a spíš nabývám dojmu, že si jejich strůjkyně potřebují nahnat body své falešné zodpovědnosti, která jim patrně chyběla u porodu a nebo jim chybí při péči o dítě a možná i obecně. Cítíte se nedostatečné, že si nutně potřebujete honit triko na druhých?

Už si konečně najděte svoji skutečnou odpovědnost za vlastní život, pak nebudete otravovat druhé těmito tragikomickými hrami na superodpovědné matky.

:) :) ty máš dost, ale každý má právo volby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.17 00:27
@DanielaD píše:
@martina.hanus86

jasně, může za to lekarka, ta může vždy za vše..

Je pravdepodobne, ze by se mi to doma nestalo, protoze tam neni duvod spechat. A kdyby jo, tak za 15 minut jsme v nemocnici, treba bych si usetrila tech zbylych do 40.

klasika, porod doma, ale když něco, jedu a doktoři mě pomohou, když ne, jsou to pitomci :zed:

Ale ona opravdu muze, potrebovala porod placenty urychlit. Sama se mi pak prisla omluvit, takze jsme to nijak neresili. Takze je pravda, ze jsou komplikace, ktere vzniknou diky porodu v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.10.17 01:33

@Lili 30
Buď ráda, že jste oba přežili. Já bych doma taky neporodila. Ty, co to doma zkusí, neodsuzuju, ale sama bych si na to netroufla, ač v generaci prababiček to bylo ještě běžné. I v nemocnici se může něco pokazit, ale beru to tak, že těch pár hodin v cizím prostředí s neznámým zdravotním personálem zvládnu. Jsem už velká holka. Do porodnice jsem se teda přišla mrknout dřív, ale naostro to bylo stejně jiné. Ale trauma nemám. Všichni byli milí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
24.10.17 02:05

No u me na placentu nechvatali, starali se o me 4 lidi, takze predejit se tomu nedalo. Stres nikde nevladl a stejne se to stalo. Jo porodit doma a pak kdyz se neco deje hrr do nemocnice a svadet na doktory ze je neco spatne. Ano nemohu zde vubec spat, neni tu soukromi a pohodli ale rodit doma nepreziji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
24.10.17 03:27
@warita píše:
Kazdy si se svym zivotem muze delat co chce. Pokud nekdo chce rodit doma a vykrvacet, jeho vec. A nikomu do toho neni nic.

To je pravda. Ale ten někdo by měl byt připraveny přijmout VESKEROU odpovědnost za zdraví a život sebe i ditete. A nehonit potom po soudech přivolane záchranáře.

• Citovat
  • Upravit
17271
24.10.17 03:45
@Kriss Tina píše:
@warita ano se svym zivotem si muze delat co chce, nicmene tady se nejedna o vlastni zivot, ale i o zivot ditete a to uz je docela bezohledne riskovat i zivot nekoho, kdo si to nemuze rozhodnout jenom proto, ze nekdo chce rodit doma…

Presne tak, uz nejde jen o vlastni pohodli…me by zajimalo, kdo by mi doma (pokud by se mi nepovedlo sehnat nejakou tu odvaznou PA) prasknul vodu, ktere se porad nechtelo odtect a pak zase nesla ven placenta, museli ji lehce pomoct, a urcite ne jen proto, aby se mnou byli rychleji hotovy. Proste ta posledni potrebna kontrakce se nedostavovala, ale jinak jsem si „uzila“ naprosto prirozeny porod bez zasahu, ja bych doma nerodila, holt jsem na to srab, no:) Na dobrovolny porod doma si musi podle me zenska hodne verit, svymu telu, mit na to ty „koule“ proste. Nejsme v Holandsku, Anglii atd kde maji domporody uplne jinou tradici a PA lepsi vybaveni a vetsi zkusenosti zvladat ruzne situace i pak provest vsechna vysetreni ditete, u nas je to porad dost o pruser, kdyz se neco zkomplikuje. Pri prvnim porodu se mi zacaly zpomalovat kontrakce, bez oxytocinu bych asi neporodila, ten si doma taky tezko pichnu ze… fakt bych si nevzala na triko, aby se miminku neco stalo, a manzel by mi to taky nedovolil. Ake verim, ze kdyz vse klapne, muze to byt krasny zazitek a doma pak ma mamka i dite vetsi klid. Zase v porodnici se nemuset starat o vareni, uklid a prip. starsi deti ma taky neco do sebe ;) - myslim ze pro maminy s vic detma je to spis odpocinek, aspon kamaradky mi to tvrdily, ze to pro ne byla skoro dovolena:-) Mne vadil nedostatek soukromi a nemoznost se vyspat (druhe dve miminka rvaly permanentne a kdyz prestaly oni tak zacalo moje, ktere se tim vzbudilo) hlavne pri prvnim porodu, kdy tam za spolubydlicimi chodily navstevy i v 8 vecer, a pred cizim chlapem kojit, vetrat prsa nebo odsavat fakt super, co bych byla tehdy dala za nadstandard, tentokrat to bylo lepsi a sesly jsme se na pokoji same holky a hodne:) Takze ja bych i prip. potreti sla rodit opet tam. Uz jen ta masazni sprcha se mooc hodila, tu doma taky nemam :lol: Ale i kdybych mela, coz asi dneska i spousta lidi ma, luxusne vybaveny sprch.kout + vanu a vubec vetsi koupelnu nez ten pidikrcalek co mame, tak do toho nejdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
24.10.17 05:54

@Jahudka82 ja mam. v nemocnici problem s tim ze se nevyspim je tu hluk, spatna postel. Takze pro me by bylo lepsi po porodu jit domu, proste ten ambulantni porod ale u nas neni moznost zadneho detskeho doktora co by di vzal na srbe to riziko pri prvnich trech dnech takze to tu musim zvladnout. Je tu malo maminek tak jsme na pokoji kazda sama i bez nadstandartu ale kdyz se narodi dalsi mimi tak uz sami na pokoji nebudeme. Moje komplikace nikdo nezpusobil na placentu cekali dlouho, nepomahali jen oxytocinem a stejne jsem krvacela a ne malo. Jo ono kdy se to nepodari tak svadet vinu na druhe je snadne a jeste se soudit ze RS prijela pozde nebo ze ma zena trvale nasledky nedej boze i hur. Jo porod doma ale zavolat si RS a hazet vinu na ne je pak to nejlepsi nechapu PA co do toho jdou ale jo lepsi penize nez v nemocnici jim za to asi stoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
24.10.17 05:55

@Marie432875 presne kdyz tak za to muze matka, a PA. Ne zachnanari co jedou zachranovat pokazene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
24.10.17 06:07
@martina.hanus86 píše:
Ale ona opravdu muze, potrebovala porod placenty urychlit. Sama se mi pak prisla omluvit, takze jsme to nijak neresili. Takze je pravda, ze jsou komplikace, ktere vzniknou diky porodu v nemocnici.

Ale to tady asi nevysvětlíš, tady mají všechny jasno. Aspoň že měla tolik sebereflexe, že se omluvila, to se moc nevidí. :palec:

Já nevím, ale tuhle potřebu připadat si jako ta „lepší a zodpovědnější“ matka jen proto že jsem rodila v porodnici a řešit druh nemám. No tak asi si někdo připadá pak líp, nevím. :nevim:
V porodnicích občas taky zmrzačí dítě třeba při skákání na břiho a pak se to u soudu zamete pod koberec, viz ten současný probíhající proces. Nic není černobílé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
24.10.17 06:20

@mgdln napsala jsi to moc hezky, bohužel myslím, že to zůstane nepochopeno. Ale i tak děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
24.10.17 06:54
@Marie432875 píše:
To je pravda. Ale ten někdo by měl byt připraveny přijmout VESKEROU odpovědnost za zdraví a život sebe i ditete. A nehonit potom po soudech přivolane záchranáře.

tak o s tebou souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
24.10.17 07:42
@warita píše:
@Kriss Tina i to je jeji pravo.

Jakože matka má pravo ohrozit své dítě na životě? Zajímavé… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17271
24.10.17 09:20

@lily 30 Jo to jak tam porad nekdo leze je opruz, ja byla tentokrat sama na pokoji jen asi 3h., to ani. nikdo zrovna neotravoval, ale taky me treba vzbudila sestricka jen kvuli zmereni tlaku, nechapu ze nemuzou nechat spat a prijit za pul hodiny treba, ono kdyz uz se zadari tam usnout, tak je to fakt vyhra, nastesti se mi to celkem tentokrat darilo se aspon trochu i pres den vyspat, minule jsem v porodnici jela skoro nonstop, za ty 3 a pul dne jsem naspala snad jen 2h. a sla domu dost vyrizena a nebyla jsem hlavne pak schopna spat ani doma jeste min. tyden, tak si umis predstavit, v jakym stavu jsem byla. Bala jsem se malyho vzit z postylky ze ho upustim, jak se mi klepaly ruce. Takze se priznam, ze pred 2.porodem me myslenka ambulantni verze taky napadala! Ono s tou sanitkou je to i o vzdalenosti a casu dojezdu, je rozdil jestli bydlis ve meste, kde je u tebe do 10 min.,nebo nekde v Horni Dolni 30 min.od Prahy. To pak muze hrat taky velkou roli zejo. To se schvalne nekdy zeptam tchyne, ta dela na dispecinku zachranky, jestli uz mela nekdy v praci vyjezd k domporodu a jak to dopadlo… edit. ta by mi vubec dala asi, kdybych o necem jako rodit doma nekdy byt treba jen na minutu zauvazovala - je puvodne zdravotni sestra..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková