Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2973
6.6.14 11:57
@Virginia píše:
Umíš číst?

Umíš reagovat v klidu bez emocí a útočení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
6.6.14 12:04
@Rozárka78 píše:
Umíš reagovat v klidu bez emocí a útočení?

Nikdo na tebe neútočí, a pokud vyjmeš jednu mou větu, kde hned v následující větě je osvětleno, že chápu, že ta úmrtnost, která byla dřív, se dá dnes jednoduše a bez problémů vyřešit, zdá se mi, že jediný problém zřejmě bude v pochopení textu, nebo opravdu netuším proč vytrhuješ jednu větu z kontextu. Útočení vypadá opravdu jinak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
6.6.14 12:05
@miisenka píše:
nechapem tvoj utok, ja sa slusne pytam.. :roll:

To není útok na tebe, to je zoufalý výkřik. :kytka:

Podle statistik souhlasí s potratem v ČR asi tři čtvrtiny lidí. Minimálně stejné množství lidí brojí proti domácím porodům a ohánějí se, přímo nebo nepřímo, právem dítěte na bezpečný příchod na svět. Matematicky z toho vychází, že minimálně 50% české populace souhlasí s tím, že matka má právo zabít své dítě, ale zároveň nesouhlasí, když se rozhodne rodit doma, protože co když se mu tam něco stane… :zed:

Takže se tady holky rozčilují, že se dítka nikdo nezeptá, kde se chce narodit, ale zároveň jim nevadí, že se dítka nikdo nezeptá, jestli chce v první polovině těhotenství umřít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
6.6.14 12:09

@J_Doe Tohle mě taky znepokojuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
6.6.14 12:11

@J_Doe No doufam, ze nechces srovnavat treba 7-tydenni plod s ditetem tesne pred porodem. Chapu, ze pokud jsi verici, je to pro tebe prinejmensim z filozofickeho hlediska totez, ale vetsina populace to tak neciti.

Jinak ja nejsem ani proti potratum ani proti domacim porodum (dokud do nej nikdo nenuti me). Jen tvrdim, ze nejsou srovnatelne bezpecne s porody v porodnicich. Jsou bezpecne pouze do te doby, nez se vyskytnou komplikace (a ty nemuze uplne nikdo dopredu predvidat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
6.6.14 12:25
@magistra K píše:
@J_Doe No doufam, ze nechces srovnavat treba 7-tydenni plod s ditetem tesne pred porodem. Chapu, ze pokud jsi verici, je to pro tebe prinejmensim z filozofickeho hlediska totez, ale vetsina populace to tak neciti.Jinak ja nejsem ani proti potratum ani proti domacim porodum (dokud do nej nikdo nenuti me). Jen tvrdim, ze nejsou srovnatelne bezpecne s porody v porodnicich. Jsou bezpecne pouze do te doby, nez se vyskytnou komplikace (a ty nemuze uplne nikdo dopredu predvidat).

Jestli jsem nebo nejsem věřící není podstatné. I ze 7-týdenního plodu se může narodit člověk, ne? Všichni jsme jednou byli shluk buněk. :nevim: Ani nemluvím o tom, že se potrácejí i o dost starší plody, než je 7 týdnů.. ale o to tady nejde.

Ta studie, cos poslala vypadá zajímavě, bohužel teď nemám čas si ji přečíst celou, snad později, ale díky za ni. Já už rodit neplánuji, ale problematika domácích porodů mě zajímá. (Když mám na ni čas… :-) )

Ještě jsem ale chtěla napsat k vyšší úmrtnosti v Holadnsku vrámci evropy… Tohle je těžké srovnávat, ne každá krajina má stejný screenig na vývojové vady plodu, a stejné postupy po jejich zjištění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
6.6.14 12:29

@J_Doe přesně taki 7 týdnů starý plod už žije, dokonce v tomto týdnu je už vidět srdce a kdo říká, že to už není člověk tak je dost omezenej, nesouhlasím ani s potraty, pokud nejsou z důvodu VVV…protože každý má právo na život, kor v dnešní době baby boxu, adopcí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
6.6.14 13:34
@lucyyyy píše:
@miisenka souhlasím s tebou, domaci porod je proste riziko a bohužel toho maličkého se nikdo nepta jestli chce přijít na svět na specializovaném pracovišti, kde se mu dostane veškeré odborné péče a nebo někde v bytě s nedostatečnou hygienou a velkým rizikem :( v tomhle by ty matky neměly byt sobci a měly by upřednostnit zájme dítěte před tím svým…pak si ještě nezapoměntě zabalit díte do šátku, nosit ho na zádech a chudakovi ničit kyčle a páteř…no mám na tyhle rádoby přirozené procesy vlastní názor a není nijak pozitivni :D

respektuju tvuj pohled na vec…ale v porodnici se toho ditete taky nikdo nepta jestli mu nevadi, ze mu ted prdnou vodu, ze ho svrchu trochu potlaci, ze mu pichnou trosku oxitocinu, ze ho vyzenou rychleji nez je treba 8o pak mu ostrym svetlem posviti do ksichtu a nikdo se ho nezepta jestli chce byt hned u mamy nebo jestli se necha natáhnout na zmereni a „plesknou“ ho na vahu. Nikdo se ho nepta, jestli chce travit bez mamy par hodin na novorozeneckym… nevimco by si mlade vybralo :nevim: to je zase muj pohled na vec
jasne, je rozdil mezi tehotenstvim a tehotenstvim
idealni by byly porodni domy - prijdes odrodis, odejdes jak si prejes
ty co by chtely za zadkem hned doktora by jely do nemocnice, proste pravo vyberu…

BTW doma je to nehygienicke 8o :mrgreen:
ja teda rodila v porodnici, ale jestli jeste nekdy budu rodit, zvazim to

jo a když vis jak satek spravne uvazat, tak diteti zada nenicis. Nici je ty, které sve dite nosi v nositkach, kde dite visi za rozkrok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
6.6.14 13:40

@Haninac pokud vím, tak většina mých kamarádek rodila i v porodnici zcela prirozeně, nic jim nikdo nevyvolával, nepíchal atd…ano picchá se, když jsou napr komplikace a porod se musí uryhclit…ano nehygienicke, viděla jsem video, kde ta žena to dítě bohužel porodila do nocníku, do kterého ji během porodu odpadávala stolice a milující otec ho malý pak utíral toaletákem, do toho tam skákala nějaka praštěna baba po posteli V BOTECH a natáčela to a do toho hrála uklidnující hudba :D velmi výživné :D a já mam v rodině dva pediatry, jeden mladej, druhej pomalu v duchodu a ani jeden teda není zastáncem šátků, dítě je tam zbytečně zmáčklý, kdežto v kočárku se může natáhnout a mít pohodlí. Jen ta matka se s tím kočárem musí tlačit, takže zase jde spíše o pohodlí matky :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
6.6.14 13:48

@lucyyyy ver mi, ze kdyby slo jen o pohodli matky, tak satky nejsou :mrgreen:
uvazovani není takova sranda, pohodli je naopak kocarek, proto s nim taky vetsina matek sekne a jde radsi do ergonomického nositka
z mych zkusenosti ale když dite okusi satek a pocit byt u srdce svy matky, tak se mu tam libi a spokojene spi. To je moje zkušenost. Nezazila jsem treba v tramvaji, ze by me dite rvalo jako okolni mimina pohodlne roztazene v kocarku, které se uklidnila, az když je mama vythla ven. Ale zase- kazde dite je jiné…
nas pediatr zase naopak zastáncem je

k tomu domacimu porodu - to byli nejaci silenci :mrgreen: takhle se bezni domarodici nechovaji :mrgreen:

a k porodnici to je fajn, ze to tvym kamaradkam vyslo podle jejich predstav

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
6.6.14 13:51
@J_Doe píše:
To není útok na tebe, to je zoufalý výkřik. :kytka:

Podle statistik souhlasí s potratem v ČR asi tři čtvrtiny lidí. Minimálně stejné množství lidí brojí proti domácím porodům a ohánějí se, přímo nebo nepřímo, právem dítěte na bezpečný příchod na svět. Matematicky z toho vychází, že minimálně 50% české populace souhlasí s tím, že matka má právo zabít své dítě, ale zároveň nesouhlasí, když se rozhodne rodit doma, protože co když se mu tam něco stane… :zed:

Takže se tady holky rozčilují, že se dítka nikdo nezeptá, kde se chce narodit, ale zároveň jim nevadí, že se dítka nikdo nezeptá, jestli chce v první polovině těhotenství umřít…

ty jo porovnavat plod a novorozene(bavim sa o narodenom dietati, ne o dietati v bruchu) je rozdil.. :nevim:
Potraty neodsudzujem, radsej potrat ako popelnica alebo krmenie kase z muky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
6.6.14 13:53
@J_Doe píše:
Jestli jsem nebo nejsem věřící není podstatné. I ze 7-týdenního plodu se může narodit člověk, ne? Všichni jsme jednou byli shluk buněk. :nevim: Ani nemluvím o tom, že se potrácejí i o dost starší plody, než je 7 týdnů.. ale o to tady nejde.

Ta studie, cos poslala vypadá zajímavě, bohužel teď nemám čas si ji přečíst celou, snad později, ale díky za ni. Já už rodit neplánuji, ale problematika domácích porodů mě zajímá. (Když mám na ni čas… :-) )

Ještě jsem ale chtěla napsat k vyšší úmrtnosti v Holadnsku vrámci evropy… Tohle je těžké srovnávat, ne každá krajina má stejný screenig na vývojové vady plodu, a stejné postupy po jejich zjištění…

s tou bunkou suhlas, ale zhluk buniek v cca 13tt neni zivotaschopne ako,,zhluk buniek v 38tt"..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
6.6.14 13:54
@lucyyyy píše:
@J_Doe přesně taki 7 týdnů starý plod už žije, dokonce v tomto týdnu je už vidět srdce a kdo říká, že to už není člověk tak je dost omezenej, nesouhlasím ani s potraty, pokud nejsou z důvodu VVV…protože každý má právo na život, kor v dnešní době baby boxu, adopcí atd.

urcite mas pravdu, ale v pripade nechceneho tehotenstva sa lepsie stane ten potrat ako ked holky rodia doma a doeta pohodoa v igelitke u cesty..ale to je taky OT..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
6.6.14 13:58

@Haninac Mne dite v satku rvalo (kupodivu vcelku dobre snaselo manducu), ale mne vlastne ze zacatku dite rvalo skoro porad (no, ne porad, ale - dost). Nekdy mam pocit, ze maminky, ktere si pochvaluji jak je noseni (spani s ditetem v posteli, atd.) skvely lek na rvani ditete jeste skutecne urvane dite nevidely (totiz tak urvane, ze nepomaha NIC). Dodnes nevim kde byl problem, mozna travici obtize souvisejici s refluxem nebo pozdeji diagnostikovanou alergii na BKM. Postupne se to upravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
6.6.14 13:58

@Haninac tak dobry je to pro to dite ze je blizko matky, to souhlas, ale jinak myslim, že z anatomickyho hlediska je lepsi kočar :)…no jako jo, byl to fakt masakr, spíš mě to přišlo jak porod v nějaké sektě, takhle to asi fakt normálně nevypadá, ale dost mě to šoklo :mrgreen:
jj na to, že všechny byly prvorodičky, tak pecka…akorát jedné teda dělali akutní sekci, pac malýmu slábly ozvy a to je to čeho bych se třeba bála u domporodu :(…já doufám, že budu mít pohodovej porod, ale teda v nemocnici :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková