Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
357
6.6.14 14:00

@miisenka tak určitě, ale vzdycky je mnoho řešení, potrat bych volila jako pravdu krajní řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
6.6.14 14:00

Mohe dite je od momentu co sme ho priniesli domov samo v pokojiku a vo svojej posteli..rvalo asi 1×(prdy-pomohla rurka) ale inak to je kludne a vyrovnane mimco(pokial sa nevzteka kvoli niecomu),myśim co sa spanku tyce..spi celu noc..Manducu i satek mam, ale rve tam, nepaci sa mu a mne sa to tiez nepaci.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
6.6.14 14:01
@lucyyyy píše:
@miisenka tak určitě, ale vzdycky je mnoho řešení, potrat bych volila jako pravdu krajní řešení

v mojom pripade by som na potrat nesla, ale chapem rozhodnutie tych zirn, takisto ako rozhodnutie rodit doma, nosit satky, jest maso a byt pre mier na svete.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
6.6.14 14:03

@miisenka já bych taky nešla…asi tak, at si každej děla co chce, každého věc :) a vzdy budou ti kteří to budou podporovat a ti co naopak ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
6.6.14 14:18
@miisenka píše:
ty jo porovnavat plod a novorozene(bavim sa o narodenom dietati, ne o dietati v bruchu) je rozdil.. :nevim:
Potraty neodsudzujem, radsej potrat ako popelnica alebo krmenie kase z muky..

Vďaka za odpoveď.
V tomto sa asi nezhodneme, ja to cítim inak. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
6.6.14 14:32

@magistra K me dite rvalo beze me :lol: tchyne ho jednou jako malého hlidala a on rval a rval dokud jsem neprijela, maly zavislacek, takze jemu satek vyhovoval maximalne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
6.6.14 14:33
@lucyyyy píše:
@miisenka já bych taky nešla…asi tak, at si každej děla co chce, každého věc :) a vzdy budou ti kteří to budou podporovat a ti co naopak ne :)
:palec: každý dle svého nejlepšího vedomi a svedomi
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.6.14 14:41
@lucyyyy píše:
@miisenka souhlasím s tebou, domaci porod je proste riziko a bohužel toho maličkého se nikdo nepta jestli chce přijít na svět na specializovaném pracovišti, kde se mu dostane veškeré odborné péče a nebo někde v bytě s nedostatečnou hygienou a velkým rizikem :( v tomhle by ty matky neměly byt sobci a měly by upřednostnit zájme dítěte před tím svým…pak si ještě nezapoměntě zabalit díte do šátku, nosit ho na zádech a chudakovi ničit kyčle a páteř…no mám na tyhle rádoby přirozené procesy vlastní názor a není nijak pozitivni :D
:lol: vlastní, dost zkreslený.
Já sice nešátkovala, ale když člověk chce, informace si najde. Takové, aby pochopil, co je pro dítě větší, nebo menší zlo.
Víš, on ten šátek byl mnohem dřív, než kol. Kočárky a všechny ty vymoženosti, ve kterých současné matky vozí své děti. Že je kočárek lepší? V čem? :D Dítěti je opravdu bližší mateřské teplo, poloha, která mu byla blízká celých 9 měsíců a vůně matky je tím nejlepším, co vůbec může pro dítě být.
Africké matky a matky mnoha kmenů a národů po celém světě dobře vědí, proč kočárky odmítají, spokojenost jejich dětí, permanentní přísun potravy, když chce, je pro ně důležitější, než horizontální poloha jejich plodu lásky v posledním výstřelku mody.
Znám plno starých, zkostnatělých pediatrů, co si myslí, že s ohledem na věk sežrali všechnu moudrost světa. Bohužel tomu tak není. Správně umístěné a uvázané dítě na hrudi, či zádech matky je v mnoha ohledech oproti ležení v kočárku k nezaplacení.
A víš třeba, že vědci KUPODIVU nedávno přišli na to, že nejlepším inkubátorem pro nedonošené děti je právě holé tělo jejich rodiče? Myšleno neustále. Na těle totiž nejlépe prospívají, srovnává se jim dech a nemívají komplikace, jaké mívají při pobytu v inkubátoru.
To jsou věci, co? :mrgreen:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
6.6.14 14:44
@J_Doe píše:
Vďaka za odpoveď.
V tomto sa asi nezhodneme, ja to cítim inak. :kytka:

tak o tom to je zaujimaveksie, ze su odlisnejsie nazory.. :kytka:
Takze Tebe pride,,lepsie" ked matka nechcene dite pohodi v igelitke do skarpy, alebo ho po porode inak zlikviduje, ako potrat v 1.trimestre?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.6.14 14:49
@Kaculela píše:
@miisenka @J_Doe On u nás je ten pohled na domácí porody hrozně zkreslený. Nevím jestli to je hystérií medií a medializováním jednoho případu úmrtí dítěte doma, nebo tím že se u nás opravdu často přistupuje v porodnici k rodičkám necitlivě a ženy nemají klid a pohodu a porody se pak často komplikují a ony mají pak pocit že by jejich dítě při porodu doma nutně muselo zemřít… Ale já třeba znám maminku, které nezkušený personál velmi zkomplikoval porod a dítě které se narodilo úplně modré nikdo nezachránil, protože zrovna nebyl volný žádný lékař a u porodu jen mladá nezkušená asistentka, to se ale nikde nemedializuje :,( Ale mám kamarádku ze Švédska a ta se mě ptala jestli už jsem se rozhodla zda budu rodit doma a nebo v porodnici a když jsem jí popsala jak to je u nás s porody doma, tak valila oči… U nich jsou porody doma zcela běžná věc a světe div se při porodech doma jim tam neumírají ani rodičky ani děti, protože ženy samozřejmě celé těhu chodí na vyšetření a kdyby byla zjištěna nějaká komplikace tak by doma nerodili a porod doma vede zkušená porodní asistentka, která má vysokou stejně jako lékař a základní vybavení pro případ vzniklé komplikace, takže je samozřejmě schopna se o dítě či matku postarat či poznat že maminka potřebuje krevní konzervu a pak přijede sanitka, která tam nemusí být o nic dýl než když je potřeba zalarmovat personál nemocnice, který je často vytížený… Což jsem zažila sama, u porodu jsem měla dvě mladé PA které měli logo univerzity na vizitce, ještě neměli hotovou školu a když jsem začínala tlačit, tak zrovna nebyl volný žádný lékař a asistentky jen stáli a ustrašeně valili oči že jsou na to sami :roll: Pak přilítl lékař, sprdnul je že rodím jaktože to nepoznali, hnal mě ze země na kozu, začal mi tlačit na břicho i když se mi tlačilo krásně i bez jeho pomoci a pak mě šmiknul :zed: Co se týče miminka, tak nevím co by se muselo stát za komplikaci aby dítko okamžitě nebylo schopno přežít a bylo hned po porodu pozdě… Pokud se něco děje, porodní asistentka je schopna dítě resuscitovat, nebo zajistit do příjezdu záchranky a komplikace samozřejmě ihned pozná, protože srdíčko miminka se celý porod poslouchá stejně jako v porodnici…

Hysterie medií, neinformovanost rodiček a zkostnatělost našich porodníků. Je to známá věc, že nadužívají všechno, co mají po ruce, máme nejvyšší počet sekcí, o umělých zásazích nemluvě. Nehledě na jejich diktaturu vedení porodu.
Nejen ve Švédksu, ale třeba i v Holandsku běžně rodí ženy doma.
Mají to tam provázané, rodička se sama může rozhodnout a celou dobu těhotenství je k porodu vedená tak, aby měla dostatek informací, samozřejmě opravdovými odborníky. Ani tam si nikdo nelajsne, že by se porod neměl podařit a podmínkou domaporodu je nutnost rodit v dojezdové vzálenosti do nemocnice 5 minut. Proto mají spoustu porodních domů, kde se dá vše zajistit, ten klid, intimita a odborný personál.
Porod nechávají co nejvíc na přírodě, na rodičce. Ty mají možnost si zvolit polohu, prostředí, volnost pohybu, cokoli.
Jak je to u nás, víme každá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
6.6.14 14:52

@berry4 ale je můj, tvůj je jinej, ale nevím proč by měl být zkreslený :) jo v africe u domorodců, hmm, tak to promim, ale já jsem spíše na ty moderní vymoženosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.6.14 14:58

@lucyyyy jistě, i naše prabprabáby nosily na zádech, kopaly, pracovaly, kojily za chůze, je názor a názor. Někdo přemýšlí nad podstatou, jiný nad povrchnosmi. Asi proto to moderno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
6.6.14 15:12

@berry4 Cetla jsi diskuzi? Davala jsem odkaz na clanek, ktery naznacuje, ze to s temi domacimi porody v Holandsku mozna neni z hlediska bezpecnosti zas az tak ruzove.

Co se tyce kocarku - myslim, ze v Africe nebo v Asii v jistych socialnich vrstvach nad koupi kocarku ani neuvazuji, a to predevsim z toho duvodu, ze na to nemaji penize. V Africe jsem nebyla, v JV Asii ano a je fakt, ze me prekvapilo, jak jsou tamni deti hodne (nervou neustale a nevynucuji si pozornost). Ale oni se s nimi celkove moc neparou a verim, ze nad nekterymi vecmi, ktere s nimi delaji, by ti zustal rozum stat. Napr. cca 6-leta holcicka hlida sama venku na ulici dva male bratricky. Ale hadam, ze vetsina z tech deti to prezije ve zdravi. Taky tam vetsinou lide nemaji vymodleneho jedinacka ve 40 letech, takze to asi berou cele trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
6.6.14 15:16

@berry4 proč povrchnostmi, ano ale taky umíraly po porodech nebo při nich, lidi se nedožívali víc jak 40-ti let,…nechápu proč jít dozadu, když vše jde dopředu :) a že dřív se dělalo to a to, no nevím jestli by sis ted někde byla schopná holejma rukama ulovit zvíře a o tom to je, doba jde dopředu a vše jde dopředu taky z nějakýho důvodu :)rozhodně to není nic povrchního proboha :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
6.6.14 15:20

Zkušenost z porodnicí při otevření na dva prsty píchly vodu daly vyvolávačku nastřihly jak kdyby rodila slona a střídavě dvě sestry skákaly na břicho. Výsledek ohromné trauma dvpopraskané žilky v očích v obličeji protože řvaly jak hysterky ať konečně tlačí a ono to nešlo, protože nebyl správný čas a ve finále roztržení do strany jak mimčo rvaly ven. Sešitá, že si to nikdo neumí představit :! Kdybych neměla myom a nehrozilo velké krvácení do porodnice by mě nikdo nedostal :zed: :zed: Zapomněla jsem dodat ještě k tomu dvě zlomená žebra :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková