Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Haninac Naprostej souhlas! Chápu že jsou ženy, které mají velmi vyhraněný názor na domácí porody a toto téma je vyvádí z míry… Ale sem to prostě nepatří, pak se sem matky které by se mezi sebou mohli poradit bojí cokoli napsat, nebo odpověď mezi změtí hysterických výlevů ani nenajdou… Odpůrkyně domácích porodů by si měli založit skupinu jako např. „Co si myslíte o porodu doma?!“ nebo „Rodit doma nikdy!“ apod. tam bych tyto příspěvky chápala…
Vzhledem k tomu, co tu dnes a denně čtu v deníčcích, co maminky prožívají za hororové porody pod vedením „fundovaných“ porodníků, kteří mnohdy své zprasené a uměle urychlené porody zachrańují všemožně, nehledě na rozervané, zbídačené ženské s doživotními následky (hlavně, že mají kolem sebe techniku a zástup „odborníků“ ) považuji domaporod informovanou matkou s prosperujícícm, nekomplikovaným těhotenstvím za výhru.
@berry4 píše:
Vzhledem k tomu, co tu dnes a denně čtu v deníčcích, co maminky prožívají za hororové porody pod vedením „fundovaných“ porodníků, kteří mnohdy své zprasené a uměle urychlené porody zachrańují všemožně, nehledě na rozervané, zbídačené ženské s doživotními následky (hlavně, že mají kolem sebe techniku a zástup „odborníků“ ) považuji domaporod informovanou matkou s prosperujícícm, nekomplikovaným těhotenstvím za výhru.
noo ono taky musíš vzít vpotaz to, že některé si rády celý hrůstrašný porod přibarvují..žádný porod není procházka růžovým sadem a troufám si říct, že bolest je to stejná, jak doma, tak ve špitále
@dendule4 není. Můžu tě ujistit, že není. Známé rostředí, psychika, klid, volnost pohybu, žádné monitorování, žádné zásahy do průběhu udělají divy.
Jednou jedinkrát jsem si ze všech svých porodů dovolila zůstat doma a do porodnice jela jen „odrodit“. Je to nesrovnatelné.
Bohužel i ten samotný akt(3 minutového) porodu mi zprasili. Zbytečně mě nastřihli. Dítě sebrali, odnesli a já ho viděla až za 8 hodin. Bezdůvodně.
Jenže tohle může pochopit jen matka, která zná ten rozdíl a navíc má informace.
@berry4 dobrá,uznávám, že srovnání nemám, jen k tomu co jsi napsala: při porodu jsem měla volnost jakou jsem chtěla, normálně jsem se mohla pohybovat jak jsem chtěla…manžel byl u celého porodu se mnou, takže mi blízký člověk nechyběl, nástřih jsem měla, ale troufám si říct, že byl skutečně nutný, dále:za monitorování jsem byla nesmírně ráda, dodávalo mi to klidu, že jsem věděla, že dítěti srdíčko tluče, bez monitoru bych byla nervoznější, dceru mi ihned po vytlačení dali na břicho, nikam mi jí neodnesli, měla jsem jí u sebe pořád.
A hlavně!!!: po porodu u mě nastaly komplikace, neustále jsem ztrácela vědomí, představa, že by se mi to stalo doma je pro mě děsivá, tam jsem ihned dostala infuzi
Ale nebudu tu nikoho přesvědčovat a už nebudu kazit diskuzi domarodkám ![]()
@dendule4 píše:
@berry4 dobrá,uznávám, že srovnání nemám, jen k tomu co jsi napsala: při porodu jsem měla volnost jakou jsem chtěla, normálně jsem se mohla pohybovat jak jsem chtěla…manžel byl u celého porodu se mnou, takže mi blízký člověk nechyběl, nástřih jsem měla, ale troufám si říct, že byl skutečně nutný, dále:za monitorování jsem byla nesmírně ráda, dodávalo mi to klidu, že jsem věděla, že dítěti srdíčko tluče, bez monitoru bych byla nervoznější, dceru mi ihned po vytlačení dali na břicho, nikam mi jí neodnesli, měla jsem jí u sebe pořád.A hlavně!!!: po porodu u mě nastaly komplikace, neustále jsem ztrácela vědomí, představa, že by se mi to stalo doma je pro mě děsivá, tam jsem ihned dostala infuzi
Ale nebudu tu nikoho přesvědčovat a už nebudu kazit diskuzi domarodkám
dendule, nerodilas náhodou na koze na zádech?
(Ono totiž v této poloze dochází k utlačování krevního oběhu, tak proto ti možná bylo mdlo. Pokud v této poloze probíhá i tlačení, tak dochází k enormnímu tlaku na hráz, a proto je často „nutný“ ten zmiňovaný nástřih)
Často změna polohy dělá divy.
@koala1 píše: Často změna polohy dělá divy.
jo, ale kolik PA v porodnicich to je schopno akceptovat? velmi male procento… je to smutne. Proc se vlastne v porodnicich rodi na zadech s nohama nahore? Jenom kvuli vyhledu a pohodlnosti PA a lekaru snad ne… ![]()
@Haninac píše:
jo, ale kolik PA v porodnicich to je schopno akceptovat? velmi male procento… je to smutne. Proc se vlastne v porodnicich rodi na zadech s nohama nahore? Jenom kvuli vyhledu a pohodlnosti PA a lekaru snad ne…
Oni to jinak neumějí. Mají zafixovaný pohled na rodidla v pozici matky na zádech. Jakmile je matka jinak, tak je pro ně těžké se zorientovat, najednou jim připadá, že se miminko otáčí špatným směrem atd.
Ale sama jsem příkladem toho, že koza není vždy nutná. Při mém posledním porodu mi posloužila až po akci, abych se na ní mohla rozvalit s miminkem, odpočívat, tulit se a nechat se opečovávat. ![]()
@Haninac píše:
jo, ale kolik PA v porodnicich to je schopno akceptovat? velmi male procento… je to smutne. Proc se vlastne v porodnicich rodi na zadech s nohama nahore? Jenom kvuli vyhledu a pohodlnosti PA a lekaru snad ne…
Mna hnali na zem..
furt vymyslali ine polohy a ja chcela bT na kresilku.. ![]()
@koala1 píše:
Právnou stránkou čeho?
Zakladne ludske pravo-Pravo na zivot
V pripade smrti, kto je zodpovedny z pravneho hladiska..
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.