Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak tady jsem nezaparkovala svoje auto…
Za mě porod v porodnici, pod dohledem lékaře a za zadkem s všemožnými přístroji v případě komplikací… A už jdu, nerada abych se tu rozepsala o rizicích ![]()
@miisenka ano, stačí aby ho prohlédla porodní asistentka, pediatr většinou přijde druhý, třetí den.
@miisenka píše:
Mam dotaz..
Kto osetri a vysetri novorodenca doma? Je tam pediater?
Ale situace se mohla změnit, ze se legislativně i toto znemožňuje, na aktualni informace bych se raději zeptala na webu www.unipa.cz
@mybaby píše:
Tak tady jsem nezaparkovala svoje auto…Za mě porod v porodnici, pod dohledem lékaře a za zadkem s všemožnými přístroji v případě komplikací… A už jdu, nerada abych se tu rozepsala o rizicích
zastávám, ten samý názor
neobdivuju maminy, které chtějí dobrovolně rodit doma- je to velké riziko.
@miisenka moje mama rodila uplne sama i bez asistentky. Pry jak ji to prijde, jako myslenky ji povedou..
rodila loni pred vanocema ve ctvrtek a na kontrolu s ditetem sla az skoro za tyden a nahlasit ho, ale to nemohla prptoze musela jit prvni ke gynekologovi aby pptvrdil, ze rodila a ze je dite vazne jeji, pak az ho mohla prijit nahlasit.. podle me to cele bylo dost nezodpovedne, ale ona zije jakysi svuj, „jinej“ zivot
hlavne ze je malej v poradku. Na to, ze ji letos bude 43 let, mela teda celkem odvahu, nehlede na to ze za cele tehu nebyla ani na jedne kontrole.
@Marsmeli píše:
zastávám, ten samý názorneobdivuju maminy, které chtějí dobrovolně rodit doma- je to velké riziko.
ne jen, že neobdivuji, dokonce si o nich myslím „své“… je to nezodpovědnost a neskutečný hazard se životem svým a toho dítěte…a pak se budou stráááášně divit, až se opravdu něco stane ![]()
@Anonymní píše:
@miisenka moje mama rodila uplne sama i bez asistentky. Pry jak ji to prijde, jako myslenky ji povedou..rodila loni pred vanocema ve ctvrtek a na kontrolu s ditetem sla az skoro za tyden a nahlasit ho, ale to nemohla prptoze musela jit prvni ke gynekologovi aby pptvrdil, ze rodila a ze je dite vazne jeji, pak az ho mohla prijit nahlasit.. podle me to cele bylo dost nezodpovedne, ale ona zije jakysi svuj, „jinej“ zivot
hlavne ze je malej v poradku. Na to, ze ji letos bude 43 let, mela teda celkem odvahu, nehlede na to ze za cele tehu nebyla ani na jedne kontrole.
@miisenka píše:
Mam dotaz..
Kto osetri a vysetri novorodenca doma? Je tam pediater?
u nás kontrolovala PA po porodu (ráno) a pak přijela ještě za 12h znovu zkontrolovat, sundat sponku z pupíku, zvážila, zkontrolovala mě. Další den dopoledne první kontrola pediatrem.
Me by zajimal ten dukaz materstvi u domacich porodu. Neni jednodussi DNA test? Jak gynekolog pozna, ze pani porodila zrovna to konkretni dite?
Na tohle to ma kazdy jiny nazor:-)
Jinak ano prohlidne PA a pak doktor my rodili v sobotu a v utery jsme s nim jeli k dr.
Pokud bude vse v poradku dalsi miminko budu rodit opet doma. ![]()
@AnastazieB píše:
@miisenka ano, stačí aby ho prohlédla porodní asistentka, pediatr většinou přijde druhý, třetí den.
aha..a ona je schopna vyhodnotit akukolvek anomaliu?
@AnastazieB píše:
aha..a ona je schopna vyhodnotit akukolvek anomaliu?
No že jsem sem lezla… ![]()
Líbí se mi, jak se domarodky ohání svými právy. Jaksi si už ale neuvědomují, že i to dítě má svá práva. Domácí porod považuji za vrchol sobectví a sebestřednosti.
Příspěvek upraven 05.06.14 v 07:49
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.