Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@medvidek děkuji
Také mám na Brod dobré ohlasy, tak snad by tam bylo možné mít vlastní PA ta by mi pak snad nějakou ráznou doktorku pomohla ukočírovat
To je na tom to nejhorší, že se člověk bojí jít rodit do porodky, aby tam pak nemusel jet s pocitem, že bude muset tvrdě bojovat za to co by mělo být samozřejmostí. Jak se má pak člověk soustředit sám na sebe a na zvládání bolesti když musí bojovat s personálem aby mě rutinně nenastřihávali a nepíchali oxitocin, nebo nepropichovali vodu a vůbec neprováděli něco co není nezbytně nutné a naopak může narušit hladký průběh mého porodu ![]()
@Kaculela píše:
@medvidek děkujiTaké mám na Brod dobré ohlasy, tak snad by tam bylo možné mít vlastní PA ta by mi pak snad nějakou ráznou doktorku pomohla ukočírovat
To je na tom to nejhorší, že se člověk bojí jít rodit do porodky, aby tam pak nemusel jet s pocitem, že bude muset tvrdě bojovat za to co by mělo být samozřejmostí. Jak se má pak člověk soustředit sám na sebe a na zvládání bolesti když musí bojovat s personálem aby mě rutinně nenastřihávali a nepíchali oxitocin, nebo nepropichovali vodu a vůbec neprováděli něco co není nezbytně nutné a naopak může narušit hladký průběh mého porodu
Bohužel, tos napsala naprosto přesně. Já i teď půjdu do porodnice s tím, že to zase bude boj. Proto jsem ráda, že můžu mít svoji PA a nebudu na to sama.
@Kaculela píše:
@koala1 No to jsem koukala, ale zrovna na mapce u pardubického kraje nejsou žádné a na Vysočině a Hradecku joZvláštní že tu žádná není, ale zkusím to auvidím
Ona i ta vysočina a hradec není daleko
Hm, tohle je takové prázdné místo na mapě, tam je to opravdu těžké někoho sehnat. Moje PA je ode mě asi 60 km, to mi připadá celkem v pohodě, ale nevím, jak by to vycházelo tobě. Vzdálená PA má i tu nevýhodu, že celá ta služba stojí o dost víc kvůli benzínu.
Ale nedá se nic dělat. Když budeme služeb PA využívat a vytvářet tak větší poptávku, tak se to třeba časem zlepší, bude jich víc a budou blíž.
@koala1 taky to tak cítím, že bude lepší mít sebou někoho komu věřím, vyzná se v oboru a bude mít střízlivou mysl abych na to nebyla sama, né jako já uprostřed kontrakcí… Tím nechci podceňovat muže, ale on není zrovna typ člověka který by měl dar mluvit s lidmi a zpracovat je
Je z takových věcí spíš nervozní…
@Kaculela když budeš kojit bez problémů dá ti Weberová pokoj. Pouze pokud bude „problém“a ona bude mít službu pochopíš…Víš ona je super pediatr, pro děti první poslední, ale ten přístup k maminkám
tendence dělat z nich nesvéprávné a neschopné. Mě vytáčelo to její :„Ale no tak maminko…“.
Jo a na 6ti nedělí NESMÍ spát maminky s dětma v posteli
,ani ve dne ani v noci mají to napsané v „pravidlech“oddělení, které dávají k přečtení a podepsání, že jsi srozuměná.
A jinak máš pravdu.Moc mě mrzí, že si o tom co by mělo být normou musíme mezi sebou psát reference, kde to umožní
.
@medvidek píše:
@Kaculela když budeš kojit bez problémů dá ti Weberová pokoj. Pouze pokud bude „problém“a ona bude mít službu pochopíš…Víš ona je super pediatr, pro děti první poslední, ale ten přístup k maminkám![]()
![]()
tendence dělat z nich nesvéprávné a neschopné. Mě vytáčelo to její :„Ale no tak maminko…“.
Jo a na 6ti nedělí NESMÍ spát maminky s dětma v posteli,ani ve dne ani v noci mají to napsané v „pravidlech“oddělení, které dávají k přečtení a podepsání, že jsi srozuměná.
A jinak máš pravdu.Moc mě mrzí, že si o tom co by mělo být normou musíme mezi sebou psát reference, kde to umožní![]()
.
To bylo v Litomyšli taky, že nesmí spát dítě s matkou v posteli, ale na druhou stranu jsem měla nadstandart a spal tam i muž a od nějakých sedmi večer do sedmi ráno tam nikdo nepřišel, takže by to i prošlo, ale já jsem po pravdě nějak ani tuhle touhu neměla, byl vedle mě v postýlce hned u mé hlavy a já bych se asi ze začátku bála, že ho zalehnu
Ani doma s námi nespal v posteli, ale v postýlce přiražené k posteli… To až teď v deseti měsících cestuje v noci k nám do postele
Ono ho to ani teda po pravdě nijak neuklidňovalo když jsem si ho položila k sobě do postele, byl prdíkovej a museli jsme drndat v šátku nebo na ruce a pak už jsem ho přendala spícího do postýlky… A kojení nám šlo naštěstí naprosto hladce, takže s tím jsme díky bohu trable neměli…
@Kaculela šikulky jste se synkem byli.
Já si naučila na spaní v posteli až třetí dcerku a benjamínka syna.Sami mi pak v cca 10m dali najevo, že se mnou už spát nechtějí, že potřebují prostor a taky se odstavili. Benjamínek se mnou, když se narodil nebyl.Byl v péče na nedonošencích(5kg dítě
) já měla problémy sama se sebou-Preeklampsie-vysoký KT(140/85-normálně mám 120/70),mudři mě furt sledovali-hlídali a tím pádem mi syna nedali na pokoj. Až poslední den před propuštěním kdy jsem se setkala s „nechutným“psychickým nátlakem od Weberky, jsem s malým odpoledne v té posteli usnula. Mladá mudr mi domlouvala, že to není povoleno a kdesi cosi, ale já se nedala a ta mudr potom během našeho spánku 2× přišla nás zkontrolovat. Já o ní nevěděla. Říkala mi to spolubydlící.
Holky, ale nikdo vám přeci nemůže nařizovat, zda s mimi v posteli spát či ne. Je to vaše dítě a rozhodujete vy…
@Monika H. přesně jak kdybychom byli nesvéprávný, vždyť je to snad naše dítě a doma se o něj taky budeme starat sami ne?! Nám podle předpisů i zakazovali vyndavat dítě z té pojízdné postýlky mimo pokoj… Což mi jako taky příjde uhozený… Že prej kvůli bezpečnosti aby se po chodbě nepřenášelo dítě na ruce a nějak se neupustilo či co…
Uhozený… Přitom doma jsem ho asi nosila jak? Přeci neupustím vlastní dítě ne… (hledám smajlíka co by se plácal do čela
)
Pokud budu muset nakonec rodit v porodnici, tak ambulantně a dítě rozhodně z ruky dávat nebudu. Pokud by se něco zkomplikovalo a museli jsme tam zůstat, tak se může personál klidně zbláznit, ale mimi spí s námi a nosit si ho budu jak budu potřebovat. Na tohle jim rozhodně nejsem zvědavá. Dcera s námi také spala hned od narození a nevím proč by o vzájemnou blízkost mělo být druhátko ochuzené.
Edit: překlepy
@Kaculela píše:
@Monika H. přesně jak kdybychom byli nesvéprávný, vždyť je to snad naše dítě a doma se o něj taky budeme starat sami ne?! Nám podle předpisů i zakazovali vyndavat dítě z té pojízdné postýlky mimo pokoj… Což mi jako taky příjde uhozený… Že prej kvůli bezpečnosti aby se po chodbě nepřenášelo dítě na ruce a nějak se neupustilo či co…Uhozený… Přitom doma jsem ho asi nosila jak? Přeci neupustím vlastní dítě ne… (hledám smajlíka co by se plácal do čela
)
On se na to člověk ale musí podívat asi i z obou stran - oni mají za postupy a děti v nemocnici odpovědnost, tak se bojí cokoli dovolit mimo „normu“. Někteří lidé by mohli nemocnici žalovat za kde co…
Já bych taky moc ráda rodila doma, ale bojím se..měla jsem prasklé vag. varixy, které hodně krvácely a dlouho mě šily primářka s asistentkou a měly co dělat..
Ale proč ještě u nás neexistují porodní domy, to vážně nechápu
![]()
Příště jedu do nějaké „baby-friendly“ nemocnice, vzhledem k bydlišti asi do Havlíčkova Brodu..
@medvidek píše:
@Kaculela když budeš kojit bez problémů dá ti Weberová pokoj. Pouze pokud bude „problém“a ona bude mít službu pochopíš…Víš ona je super pediatr, pro děti první poslední, ale ten přístup k maminkám![]()
![]()
Jo a na 6ti nedělí NESMÍ spát maminky s dětma v posteli,ani ve dne ani v noci mají to napsané v „pravidlech“oddělení, které dávají k přečtení a podepsání, že jsi srozuměná.
A jinak máš pravdu.Moc mě mrzí, že si o tom co by mělo být normou musíme mezi sebou psát reference, kde to umožní![]()
.
Jejda..tak to do HB asi nepojedu (sice nejsem ještě těhotná, ale o druháčkovi uvažujeme a tak sháním info..)
. Já rozhodně budu chtít spát s mimčem v posteli…jde to myslíte v Jihlavě?
Jinak prý zavírají Vrchlabí, to jen tak pro info.. ![]()
@Evulina Co jsem se zatím vypídila Jihlava teda asi ještě za moc nestojí… Sic tam zavedli principy přirozeného porodu v porodnici ale personál je stále stejný a domácí porody tam prý zatím neumí. V praxi to prý je daleko lepší v tom Brodě a pak ve Vrchlabí… Já mám teď za poslední dva roky tři odrozené kamarádky(nakloněné přirozeným porodům) v Brodě a všechny byli spokojené… Takže já zatím také váhám mezi tím Brodem a Vrchlabím… Ale taky se bojím aby to u druhého nebyl moc fofr a stihlo se to… Taky nechápu proč u nás dávno nefungují porodní domy
A s tím spaním v posteli si myslím že mohou akorát člověka poučit, ale je to tvé dítě, takže ať se třeba poprděj… A já bych také doma nerodila… Poprvé to nešlo úplně hladce a malej měl šňůru kolem krčku, měl i dost zakalenou vodu a byl nadejchanej plodovky, takže jsem byla ráda že jsme měli kolem sebe u porodu lékaře…
Medvídku prosím tě a jaký mají důvod v Havl. Brodě k tomu výslovnému ZÁKAZU spaní s mimi v posteli? To nemají u postele postranice?
@Kaculela píše:
@Evulina Co jsem se zatím vypídila Jihlava teda asi ještě za moc nestojí… Sic tam zavedli principy přirozeného porodu v porodnici ale personál je stále stejný a domácí porody tam prý zatím neumí. V praxi to prý je daleko lepší v tom Brodě a pak ve Vrchlabí… Já mám teď za poslední dva roky tři odrozené kamarádky(nakloněné přirozeným porodům) v Brodě a všechny byli spokojené… Takže já zatím také váhám mezi tím Brodem a Vrchlabím… Ale taky se bojím aby to u druhého nebyl moc fofr a stihlo se to… Taky nechápu proč u nás dávno nefungují porodní domyA s tím spaním v posteli si myslím že mohou akorát člověka poučit, ale je to tvé dítě, takže ať se třeba poprděj… A já bych také doma nerodila… Poprvé to nešlo úplně hladce a malej měl šňůru kolem krčku, měl i dost zakalenou vodu a byl nadejchanej plodovky, takže jsem byla ráda že jsme měli kolem sebe u porodu lékaře…
No to Vrchlábko právě nyní zavírají..takže zbude asi ten Brod..
Evču jsem rodila v Hradci a kromě pocitu jistoty, že by si tam snad věděli rady s jakoukoli nečekanou komplikací, to byl teda docela otřes. Ale já v tu dobu jsem se o nějakou alternativu vůbec nezajímala, takže jsem ani nevěděla, že lze porod vést jinak…všechno jsem ale zdárně „přetrpěla“, jen jsem se cítila tak nějak jakoby bez citu, jak stroj na rození dítěte nebo tak něco, kdybych to měla k něčemu připodobnit.
Porod doma, to by byla nádhera…ale bojím se no…Tedy možná, že pokud by byl stát domácím porodům víc nakloněný, asistentky mohly k nim normálně chodit, měly moderní vybavení a porodka byla někde za rohem, tak bych do toho šla, ale takhle jaksi radši ne..škoda..
Slyšela jsem samou chválu na Krnov, ale to máme opravdu z ruky..
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.