Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3419
14.11.12 11:53

@Kaculela
Přesně táák :pankac: :palec:
Taky mám pocit, že už je to na dobré cestě, ale i nejen porody, ale i celkově, lidé se začínají pomalu vracet k tomu, co je naprosto normální a přirozené: k přírodě.
Ne vše jde řešit chemií, ne vše může řídit člověk… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
14.11.12 12:03

@Hellísek Naprostý souhlas… Taky vnímám, že se přemýšlení některých lidí začíná ubírat dobrým směrem. Že zjišťují, že kvalitní život a potraviny jsou základ zdraví a štěstí a žádný pilule to nenahradí. Možná i jednou nebudeme pasivními konzumenty a začneme kriticky a pozitivně myslet :pankac: Kolem sebe mám už dost lidí, kteří se dokázali vymanit a žijí si šťastně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
15.11.12 23:08
@Kaculela píše:
Ahojda, chtěla bych všem kteří se rozhodli porodit doma popřát příjemný a pohodový porod, moc vám fandím a těm kteří se ještě rozhodují přeji aby se rozhodli dobře! :) Od začátku těhotenství se zajímám o přirozený porod a ráda bych dokázala přirozeně porodit. Doma si ale rodit, asi tím že jsem prvorodička natroufnu. Vybrali jsme menší porodnici v Litomyšli a doufáme, že tam budou respektovat náše porodní přání a že tam bude rozumný personál. Na kurzech byli vždy všichni moc milí, tak doufejme že při porodu to bude stejné. Rodit ve velké krajské porodnici bych ale tedy fakt nechtěla, teď jsem si pár dní poležela na ryzikovce tady v Pardubicích a přístup fakt šílený, člověk úplně získá pocit, že vše tam řídí sestry a doktoři a on ani nemusí o ničem vlastně vědět. Tam bych asi úpně ztratila víru ve vlastní schopnost porodit. Tak doufám, že to stihneme do Litomyšle a vše bude ok. Už se mi to blíží a kolem mě teď často holky rodí dva dny a nebo mají i porod ukončený císařem :nevim: Tak nad vším přemýšlím a snažím se připravit a doufám že se dokážu natolik psychicky i fyzicky uvolnit a bolest zvládnout, že se takhle dlouho trápit nebudu.

Stihnete to :kytka: My to stihli i do Vrchlabí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
15.11.12 23:11
@Kaculela píše:
@Hellísek Porodní plán jsem s nimi už probírala po kurzech a vypadali, že spousta věcí co tam mám je pro ně i samozřejmostí, pak ale záleží co chytnu za směnu, některé asistentky byli extra vstřícné a jiné respektovali přání, ale bylo vidět že by si to raději udělali podle svého :) Tak to bude asi i dost o tom na koho prostě narazíme :think:

Kaci, mám informace, že v Litomyšli porodní plány respektují, ale osobní zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
15.11.12 23:15

@SandraS Prosím tě, kde jsi rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
15.11.12 23:38
@Monika H. píše:
@SandraS Prosím tě, kde jsi rodila?
Žiju na lanzarote :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
15.11.12 23:44

@SandraS Aha :-). To co píšeš je přesně tak jak to má být :kytka:. Tyto porodnice jsou u vás standard? Právě hledám porodnice, také hodně myslím na porod doma, ale nechávám vše otevřené. Dceru jsem rodila ve Vrchlabí, ale tam se změnil personál a nevím tedy jak to tam vypadá teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
16.11.12 00:48
@Monika H. píše:
@SandraS Aha :-). To co píšeš je přesně tak jak to má být :kytka:. Tyto porodnice jsou u vás standard? Právě hledám porodnice, také hodně myslím na porod doma, ale nechávám vše otevřené. Dceru jsem rodila ve Vrchlabí, ale tam se změnil personál a nevím tedy jak to tam vypadá teď…

Tady jsou nemocnice jen dvě, ta druha je soukroma… Já jsem slysela od hodne lidi, že se tam rodí dobre, ale nevěděla jsem přesne, co čekat, přece jenom, pro někoho i plánovany CS je dobrý porod ;) mǔzu říct, že přístup byl lepší nez jsem čekala, měla jsem samé mlade PA, ale byl tam i PA muz a ten by měl jít spis rodit telata :cert: asi jsem měla i štěstí na personál. Co vím tak ve Španělsku obecně je podobný přístup jak v ČR, rodí doktoři a ne zeny :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
16.11.12 09:35

@Monika H. Asi tě nepotěším, ale na Vrchlabí jsem teď slyšela spíš stížnosti. Že se prý dost zhoršili. Na Litomyšl a Havlíčkův Brod jsem teď zase slyšela ohlasy jen pozitivní. A zajímalo by mě jak se to bude odvíjet v Jihlavě o té jsem zatím moc neslyšela, ale je to teď myslím snad jediná porodnice v čr co se zavázala dodržováním desatera přirozeného porodu v porodnicích, ale zatím jsem tedy žádné zkušenosti a jak to dodržují nezaslechla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
16.11.12 10:35
@Kaculela píše:
@Monika H. Asi tě nepotěším, ale na Vrchlabí jsem teď slyšela spíš stížnosti. Že se prý dost zhoršili. Na Litomyšl a Havlíčkův Brod jsem teď zase slyšela ohlasy jen pozitivní. A zajímalo by mě jak se to bude odvíjet v Jihlavě o té jsem zatím moc neslyšela, ale je to teď myslím snad jediná porodnice v čr co se zavázala dodržováním desatera přirozeného porodu v porodnicích, ale zatím jsem tedy žádné zkušenosti a jak to dodržují nezaslechla.

Ohledně toho Vrchlabí zavolám přímo paní Konvalinové až to bude aktuální… Dala jsem si právě do vyhledávače jméno primaře a vypadá to, že je to jeden dr. z Pardubek nevalné pověsti. Pamatuju si, že k němu kdysi chodívala spolužačka a nemluvila o něm hezky, nakonec začala chodit jinam. Pokud se Vrchlabí opravdu zhoršilo, tak je mi to dost líto, protože Vrchlabí byla taková moje jistota… Ale je možné, že porodnice funguje i tak dobře…

Ohledně Jihlavy jsem také slyšela pozitivní informace, ale nevím o nikom kdo by tam rodil a skutečně chtěl přirozený porod.

K Havl. Brodu mám informace takové smíšené… Vrchalabí mi nasadilo vysokou laťku…

Také mám velice pozitivní informace k porodnici v Krnově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
26.4.13 12:21

Tak ja neodsuzuju, je to kazdeho svobodna volba, ale musim rict, ze ja mela krasny a klidny porod i v porodnici. meli jsme krasny pokoj se vsim komfortem, kdyz prislo na finalni cast porodu, svetlo bylo ztlumene, vsude byl klid… byla jsem v klidu a doma bych byla asi hodne nervozni…
ale pokud bych ja mela porod doma, asi uz tu nejsem. kvuli komplikacim po porodu. na tohle vsechno by se podle me melo myslet. ne jen na to, jake je to krasne a ze vsechno bude probihat prirozene… krasne a prirozene to muze probihat i v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
26.4.13 12:32

@tanik1912 a mozna taky ta prirozenost nezpusobi ty komplikace. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.4.13 12:35

@tanik1912 prekvapuje me, ze jeste stale je nekdo presvedceny, ze domarodkam jde o intimitu. No mozna nejakym jo, ale moje obavy se spis ubirali smerem zbytecnych zasahu do porodu zpusobujicich komplikace a odnaseni fyziologickeho novorozence od matky.
Poporodni komplikace me zajimaji, jake jsi mela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
26.4.13 12:44
@Gladys píše:
@tanik1912 prekvapuje me, ze jeste stale je nekdo presvedceny, ze domarodkam jde o intimitu. No mozna nejakym jo, ale moje obavy se spis ubirali smerem zbytecnych zasahu do porodu zpusobujicich komplikace a odnaseni fyziologickeho novorozence od matky.
Poporodni komplikace me zajimaji, jake jsi mela?

tak moje kamaradka doma rodila a mluvila jen o tomhle… jak to proste bylo nadherne a intimni… nevim, ja to nezazila a ani zazit nechci. komplikace se tykaly krvaceni. pamatuju si jen jak do me pumpovaly porad dalsi a dalsi pytliky s krvi, porad se tam neco nedarilo… :nevim: ja radsi nechci vedet, podruhe uz bych nerodila… :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
26.4.13 12:47
@tanik1912 píše:
tak moje kamaradka doma rodila a mluvila jen o tomhle… jak to proste bylo nadherne a intimni… nevim, ja to nezazila a ani zazit nechci. komplikace se tykaly krvaceni. pamatuju si jen jak do me pumpovaly porad dalsi a dalsi pytliky s krvi, porad se tam neco nedarilo… :nevim: ja radsi nechci vedet, podruhe uz bych nerodila… :roll: :mrgreen:

a nepila jsi před porodem čaj z maliniku? Já někde četla, že po něm můžou být komplikace se zastavenim krvaceni po porodu, ale nevim co je na tom pravdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková