Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.5.12 07:30

Ahoj holky, Syslikovko - to se koukáš po PA hodně pozdě! Péče PA nespočívá pouze v přítomnosti u porodu, ale ona tě kontroluje během těhu. Potřebuje s tebou hodně mluvit, aby věděla co a jak se bude dít…
No, myslím, že já bych ve tvém případě chodila po porodnicích ve svém okolí a ptala se, zda-li vyhoví mému porodnímu plánu. Určitě si sepiš porodní plán a ber ho do porodky!!! Tam si napiš, co si nepřeješ - jako např. nenastřižení hráze a umožnění libovolné polohy při porodu mimíska.
To ti musí splnit - při porodu se potřebuješ uvolnit a nemyslet na to, co a proč to dělají…
Popřemýšlej o tom. Porodnice, která je vzdálená 300 km - to je hodně daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
11.5.12 10:59
@EvaHoráková píše:
Ahoj holky, Syslikovko - to se koukáš po PA hodně pozdě! Péče PA nespočívá pouze v přítomnosti u porodu, ale ona tě kontroluje během těhu. Potřebuje s tebou hodně mluvit, aby věděla co a jak se bude dít…
No, myslím, že já bych ve tvém případě chodila po porodnicích ve svém okolí a ptala se, zda-li vyhoví mému porodnímu plánu. Určitě si sepiš porodní plán a ber ho do porodky!!! Tam si napiš, co si nepřeješ - jako např. nenastřižení hráze a umožnění libovolné polohy při porodu mimíska.
To ti musí splnit - při porodu se potřebuješ uvolnit a nemyslet na to, co a proč to dělají…
Popřemýšlej o tom. Porodnice, která je vzdálená 300 km - to je hodně daleko.

Je uz ani tu PA neshanim, po tom co mi tahle rekla, ze do toho po cisari nejde jsem si rikala, ze to nema cenu. Kdybych rodila doma, byla by se mnou sestra, neni primo porodni asistentka, ale je novorozenecka sestra a byla u spousty porodu, takze myslim, ze i ona by mi mohla v mnohem pomoct a popripade mi rict, ze to nejde tak jak by melo a ze radsi jedem do porodky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
11.5.12 11:00
@syslikovka píše:
Diky za nazor, premyslela jsem jeste o Vrchlabi, ale mame to 300km.

Odkud jsi? Dobře domluvit se dá např. i v Krnově nebo ve Vyškově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
11.5.12 11:13
@ivuska.h píše:
Odkud jsi? Dobře domluvit se dá např. i v Krnově nebo ve Vyškově.

Tak to je jeste dal nez Vrchlabi, jsem od Plzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
11.5.12 11:16
@syslikovka píše:
Tak to je jeste dal nez Vrchlabi, jsem od Plzne.

Aha, tak to je blbý, tam nic neznám :( Možná tak Hořovice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.12 12:08

Pokud máš zdravotní sestru k dispozici - tak to bych o tom silně uvažovala - o porodu doma. Jen bych si pro jistotu půjčila přenosný přístroj na měření ozev. Taky je důležité proč byl první porod ukončem lékařským zásahem. Bohužel se k císařskému řezu lékaři přiklánějí hodně často - on totiž porod není na hodinku, že…
Už jsi jednou rodila, víš, co se bude dít. Mějte plán, kdy jet do porodky, kdyby něco. Já bych tam jela okamžitě, pokud bych se necítila dobře a měla bych pocit, že to nezvládám nebo pokud by ozvy klesaly.
Poslouchala jsem své tělo a nechala ho dělat, co samo chtělo.
Jseš rozhodnutá rodit doma? A co případná poporodní zranění-ošetří tě sestra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.12 12:13

http://spapk.wordpress.com/

• dívala jsi se sem?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
11.5.12 12:15

Já nevím, mně to prostě přijde už tak trošku jako hazardování. Vím, že zdravotní sestra je zdravotní sestra, ale stejně. :nevim: :nevim: Jasně, kdyby se od začátku na tuto variantu připravovali a tak. ( možná to tak je netuším podle výše popsaného ) Ale v 35. týdnu se rozhodnout je pro mě prostě pozdě. Nechci se nikoho dotknout, pro mě je to nepředstavitelné. Vždyť můžeš už za dva týdny porodit např. Já bych do toho prostě nešla. Raději bych pátrala po slušné porodnici v blízkosti Plzně, klidně se i optala tady na emiminu, určitě někdo bude mít tip, předem si ji očíthla, vyzbrojila se porodním plánem a někým, kdo bude u porodu dostatečnou oporou a šla do porodnice. Ale je to čistě můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
11.5.12 12:16

@EvaHoráková :kytka: :kytka: Velké poděkování za tip na PA, jsem moc spokojená. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.12 12:17

No Ahoj - to jsem ráda :lol: , Veronika je fajn, že :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
11.5.12 12:23
@EvaHoráková píše:
No Ahoj - to jsem ráda :lol: , Veronika je fajn, že :hug:

Je zlatá, tak teď ještě uvidíme, jak to nakonec dopadne. Snad úspěšně zakončíme porod doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.12 12:24

Mohu se zeptat, kdy to bude? A jak se daří mimískovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
11.5.12 12:28
@EvaHoráková píše:
Mohu se zeptat, kdy to bude? A jak se daří mimískovi?

No přibližný termín je 9. června, miminku je zatím fajn, těhotenství ukázkové a k porodu to zatím nevypadá, je ještě pořád dost vysoko. Příští týden jdu nejspíš naposled k doktorce a pak už se buďto přenechám jen V. nebo se pro jistotu objednám na kotroly ještě i do porodnice, sama nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.12 12:39

Jé, to je krásný termín. Nezapomeň mi dát vědět co a jak!!!! Jak se ti rodilo a co mimísek :hug: . Já byla v nemocnici na kontrole jen jednou - na vyšetření jsem čekala tři hodiny a poslechli jen ozvy a změřili tlak. Řekla jsem si, že to mi dělá Verča taky. Pak už jsem nikam nešla, jen k Verče.
Já měla až do porodu břicho vysoko - vlastně na začátku porodu jsem ani nevěděla, že rodím…
Budeš mít bazén? A co to hlídání - máte zajištěné?
Fakt ti závidím :oops: … tak klidný a pohodový porod a těším se na vyprávění :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
11.5.12 12:43
@EvaHoráková píše:
Jé, to je krásný termín. Nezapomeň mi dát vědět co a jak!!!! Jak se ti rodilo a co mimísek :hug: . Já byla v nemocnici na kontrole jen jednou - na vyšetření jsem čekala tři hodiny a poslechli jen ozvy a změřili tlak. Řekla jsem si, že to mi dělá Verča taky. Pak už jsem nikam nešla, jen k Verče.
Já měla až do porodu břicho vysoko - vlastně na začátku porodu jsem ani nevěděla, že rodím…
Budeš mít bazén? A co to hlídání - máte zajištěné?
Fakt ti závidím :oops: … tak klidný a pohodový porod a těším se na vyprávění :dance:

Bazén si asi od Verči půjčím, nevím teda, jestli do něj budu rodit, ale cachtat se asi chtít budu a vana už mi začíná být nepohodlná. Hlídání neřešíme. Pokud pojedeme do porodnice, tak holt bude muset M zůstat doma s malou a když se nám to podaří doma, tak mi tam malá vadit nebude. :) :) No už se těším, až to bude hlavně za náma. Je to dlouhé čekání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková