Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Evulina v Jihlavě taky zákaz spaní v posteli.. hlásájí, jak podporují přirozené porody a prd.. ![]()
@Evulina Vrchlabí se fakt zavírá jo?
To je hrůza… Už jsem málem obrečela zavření Litomyšle kde jsem rodila před rokem prvního a byla moc spokojená… To je otřes jak zavírají malý porodky aby teklo víc prachů do těch továren na děti ve velkých městech ![]()
Ahoj, nevíte, jak je to s porodnicí v Novém Městě na Moravě? Jak moc jsou naklonění bondingu, jaké jsou porodní asistentky? Děkuji.
Evi, společné spaní v posteli ti nikdo zakázat nemůže (mimochodem, i ve Vrchlabí mají někde vylepené, že společné spaní je zakázáno
Asi aby se vlk nažral.)
Spíš bych se bála toho, že ty nemocniční postele jsou hodně vysoké a relativně úzké. Takže bych vybírala nějaký nadstandard s normální postelí. ![]()
A nebo porodit a šup rovnou domů.
@Evulina píše:
Medvídku prosím tě a jaký mají důvod v Havl. Brodě k tomu výslovnému ZÁKAZU spaní s mimi v posteli? To nemají u postele postranice?
To netuším. Jen takové ty „běžné řeči“,že mimi zalehneš a zadusíš, že očistky…Kdyby tam nebyla Weberka jako pediatr a „hlavní prosazovačka kojení“(někdy na sílu)bylo by to fajn. Přiznávám mám sní osobní problém…
Jinak tam jsou profíci. Je třeba se ptát, klidně i opakovaně, odpoví, poradí. Dítě je tvé od první chvíle, žádné odnášení na prohřátí do inkubátoru a hodiny je nevidět a nevědět kde je a co s ním je.To vše teda za předpokladu, že je dítě v pořádku.
Jo a postele jsou podle mě dost široké, polohovací, ale teda vysoké…pro rodičku CS je to tedy nářez to vstávání a slézání dolů
.
V porodnici kde jsem rodila já mi zákaz dítěte v posteli vysvětlili následovně: Vložky jsou infikovaný materiál a není vyloučeno, že se dítě neotře o místo na kterém jsem seděla..a průser je na světě.. ![]()
Tak jsem ho strkala na polštář a néé pod deku.. ![]()
To mi říkali při prvním porodu taky. Druhý byl letos v létě doma. Byla to nádhera, samozřejmě asistovaný. Každýmu vřele doporučuju ![]()
@Kartika mohla by jsi, prosím tě, napsat více? Moc mě to zajímá. Můžeš i SZ aby jsi se vyhnula moralizování, odsuzovaní a hloupým řečem.
@Monika H. @velbloudice Však jsme snad ve skupině domácí porod ne? Tak proč by se tu měl někdo bát rozepsat se o domácím porodu… Chápu že jsou lidé kteří jsou zásadně proti porodu v porodnici i lidé kteří jsou naopak naprosto striktně proti porodu doma. Já nejsem ani na jednom břehu a chápu ženy které se rozhodnou pro to i to… Rozhodně ale není na místě v takové to diskuzi moralizovat jak je nezodpovědné rodit doma atp. Domácí rodičky taky nebudou kamenovat v jiných diskuzích ženy co chtějí okamžitě epi a nejlépe císaře… Je to jejich věc… Takže prosím! Svoboda projevu
A moralizování si nechtě pro někoho kdo o to stojí ![]()
@Kaculela konkrétně Velbloudice se velice ráda předvádí na diskusích ohledně domácích porodů a vím, že každému není přijenmé to její moralizování a „zachraňování“ našich dětí, proto navrhuji Kartice SZ.
@Monika H. Nj ale je to škoda, pže mě by to třeba taky zajímalo… Hold někdo si to prostě neodpustí ![]()
@Kaculela po zkušenosti na diskusi Jak na porod doma po dubnu 2012 jsme se raději uklidily do uzavřené diskuse. Neustále tam chodil někdo rejt a prezentovat svoje názory i přestože byl několikrát upozorněn, že tam není vítán. Mezi ně patřila, tuším, i Velbloudice. Holt základní slušné chování jim nic neříká. Dokonce tam nějaký manžel či partner, který o sobě psal, že je snad lékař začal moralizovat, ale na kladené otázky nebyl schopen odpovědět. Nakonec jsme raději nechali diskusi vyšumět…
Ale klidně si povídejte, jen mě šokovalo to doporučení KAŽDÉMU, to je trochu nebezpečné a moniko H., to že jsou některé alergické na názory lékařů, to je jejich chyba, to není věc lékaře, který tam slušně a věcně diskutoval
![]()
@velbloudice diskutoval? Jeden příspěvek plný zmatku je diskuse? Náhodou záchranář a předtím gynekolog? Zajímavé… Ani neodpověděl na otázky, tak jaká pak diskuse? Jen strašení a řeči, které se donekonečna omílají ve sdělovacích prostředcích. Pak to v porodnictví nemá vypadat tak jak to vypadá.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.