Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1454
8.4.14 19:42

Já fakt nerozumím tomu, proč někdo musí přesvědčovat os svých pravdách ostatní a svazovat je svým vlastním strachem :zed: Věřte nevěřte ženy které rodí doma, takový porod považují lepší bezpečnější a citlivější nejen pro sebe, ale i pro své dítě, je i spousta porodníků která řekne, že dítě které se narodí doma projde vždy tak či tak rukou pediatra a pokud je něco špatně pozná to matka, nebo jiná osoba u porodu a vždy je o dítě postaráno… Bavili jsme se o tomto třeba s mým dr. a jemu jsem říkala o tom jak se sestra mého manžela narodila a nepřeklopila se ji srdeční chlopen, ptala jsem se co by se mohlo třeba stát kdyby se narodila doma, on mi s klidem odpověděl že taková komplikace se pozná hned a nebo ji pozná pediatr dítě však ale bez okamžité pomoci nezemře, takových komplikací že by dítě bylo skutečně v ohrožení života a potřebovalo okamžitou pomoc po narození je opravdu minimum a většina se pozná již v průběhu těhotenství… Navíc často velice často se různé komplikace hodně podceněné doktory stávají v porodnici… Navíc dnes je už mnoho důkazů o tom že vnější zásahy do porodu ohrožují plynulí průběh porodu a tedy zvyšují stres a ohrožení matky i dítěte a jak víme v našich porodnicích je jim jedno že žena po zavedení oxitocinu cítí nepřirozeně velkou bolest a dítěti je tím zvýšen stres atp. hlavně aby bylo dítě brzo venku a netrvalo to moc dlouho to je totiž neba! Takže jsou různé důvody proč se ženy rozhodnou rodit doma, ve světě je to naprosto běžné… Zkrátka když se mi nelíbí situace v našem porodnictví a necítím se tam dobře a nevěřím že se o mé dítě dobře postarají proč bych tam rodila?! U nás ovšem jsme zvyklí rozhodovat se podle strachu a nechat se natlačit tam kde se necítíme dobře. Zkrátka jsme pořád ty ovce který hlavně nechtějí vybočit ze stáda. Je to jejich rozhodnutí a nikdo nemá právo je jakkoli soudit. Každá matka chce to nejlepší pro své dítě a žádná nechce své dítě nijak ohrozit. Takže prosímvás i když vy zrovna věříte, že porod v porodnici je to jediné zprávné a bezpečné, tak si to tak udělejte a necpěte to ostatním oni totiž, i když vás to asi nezajímá, o váš urputně ustaraný a hysterický názor nestojí :poblion: Já sama jsem rodila v porodnici a nyní budu opět, nemám však nejmenší pohnutku k tomu toto své rozhodnutí vnucovat ostatním a hlásat že je jediné správné… Zíjme a nechme žít :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
3.5.14 16:39
@beckie píše:
A já snad někde píši, že to považuji za nesprávné? Píši to jako informaci proto, aby nedocházelo k tomu, že budou rodiče trčet x hodin na matrice a vyřizovat a vyřizovat. Tak můžete s klidem ubrat na počtu vykřičníků. Já toto absolovala před měsícem a díky tomu, že jsem byla informovaná a měla tedy potřebné dokumenty, tak nám vyřízení RL trvalo cca 5 minut i přes fakt, že se dítě narodilo doma.

Beckie, moc gratuluju k miminku i dp :hug: :hug: :hug: Můžeš mi napsat do SZ víc? S jakými doklady se matrika spokojila? Naše dcera totiž stále ještě rl nemá, každá matrikářka si zákon vykládá dle svého, už se tomu všemu směju, hlavně ubohosti a hlouposti úřednic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
3.5.14 16:51
@beckie píše:
Uvidíme. Snad to bude vše v pohodě. Když se narodil malý, bylo to naprosto bez problémů, tak snad to teď nebudou, díky novinkám v zákoně nějak extra hrotit. Minulý porod jsem uvažovala o bazénku, ale nakonec na něj nedošlo. Na namáčení mi stačila vana a pak už mi i to bylo nepříjemné. Tak teď už ani vodu neplánuju. Hlavně máme bojler, tak počítám, že po první sprše jsem bez teplé vody. :mrgreen: :mrgreen:

Beckie, zákon je stále stejný, jen jeden náměstek z min. vnitra vydal jakýsi vnitřní pokyn pro matriky. Žádný lékař nemůže vydat potvrzení o tom, že maminka porodila přesně to miminko, protože u porodu nebyl. Je to jen nesmyslná šikana rodičů, které porodili své mimi doma. Nejdříve úředníci šikanovali porodní asistentky a teď pro změnu najeli zase na rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.5.14 16:54
@Monika H. píše:
Beckie, zákon je stále stejný, jen jeden náměstek z min. vnitra vydal jakýsi vnitřní pokyn pro matriky. Žádný lékař nemůže vydat potvrzení o tom, že maminka porodila přesně to miminko, protože u porodu nebyl. Je to jen nesmyslná šikana rodičů, které porodili své mimi doma. Nejdříve úředníci šikanovali porodní asistentky a teď pro změnu najeli zase na rodiče.

To je náhodou rozumný zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
3.5.14 16:57
@Burj Chalifa píše:
To je náhodou rozumný zákon.

V čem je to vnitřní nařízení, které je mmj. i v rozporu se základními lidskými právy rozumné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.5.14 16:58
@Monika H. píše:
V čem je to vnitřní nařízení, které je mmj. i v rozporu se základními lidskými právy rozumné?

Jaká konkrétní ústavní práva máš na mysli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
3.5.14 18:08

Co třeba takové cikánské rodiny, ve kterých je 8 bab a z toho 7 těhotných, jak pak zjistí, která rodial, když se třeba nechtějí nechat vyšetřit??? zákon je správný a doufam, ze v tomto stat domarodkam neustoupi… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
3.5.14 18:11

@Monika H. chtěla bych videt lekare, ktery potvrdi, ze matka porodila to a to mimino, kdyz u toho nebyl, to by byl fakt vul a to lekari nejsou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
3.5.14 18:20

@velbloudice zdá se, že jsi zákon nečetla, ale to nevadí. Copak je v pořádku aby někdo, v tomto případě náměstek na min. vnitra nařizoval povinné vyšetření intimních partií ženy, která rodila doma? Nebo aby náměstek podmiňoval vydání rodného listu dítěti vyšetřeními?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.5.14 18:24
@Monika H. píše:
@velbloudice zdá se, že jsi zákon nečetla, ale to nevadí. Copak je v pořádku aby někdo, v tomto případě náměstek na min. vnitra nařizoval povinné vyšetření intimních partií ženy, která rodila doma? Nebo aby náměstek podmiňoval vydání rodného listu dítěti vyšetřeními?

Náměstek tam nahlížet nebude. Když Ti vadí, že stát po Tobě něco chce, tak zase ty nic nechtěj po něm. Co když jsi vůbec neporodila nebo rodíš děti na kšeft.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
3.5.14 18:36
@Burj Chalifa píše:
Náměstek tam nahlížet nebude. Když Ti vadí, že stát po Tobě něco chce, tak zase ty nic nechtěj po něm. Co když jsi vůbec neporodila nebo rodíš děti na kšeft.

Tobě asi musel v životě někdo hodně ublížit. Pamatuju si tě z jiných diskusí a velice často jsem si říkala, že je mi tě líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.5.14 18:38
@Monika H. píše:
Tobě asi musel v životě někdo hodně ublížit. Pamatuju si tě z jiných diskusí a velice často jsem si říkala, že je mi tě líto…
Šetři si nervy, ať Ti nepraskne žilka :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
3.5.14 18:51
@Burj Chalifa píše: Šetři si nervy, ať Ti nepraskne žilka :mrgreen:

to nepraskne, nemusíš mít obavu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
4.6.14 22:40

Mam dotaz..
Kto osetri a vysetri novorodenca doma? Je tam pediater?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
4.6.14 22:47

@miisenka porodní asistentka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková