Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Evulina tak snad budeš spokojená
Já si sebou beru porodní plán ten jsem tedy měla i při prvním porodu tentokrát si ale ještě vezmu i svou dulu(pokud nějakou najdu protože známá mi to bohužel odřekla) tak doufám že si ten přirozený porod nějak vybojuju
To je hrozný že fakt v ČR se chodí do porodnice jak na bojiště a člověk se bojí aby si tam vybojoval přirozený porod který by měl být pokud nejde o vážné komplikace samozřejmostí…
@Kaculela píše:
@Evulina tak snad budeš spokojenáJá si sebou beru porodní plán ten jsem tedy měla i při prvním porodu tentokrát si ale ještě vezmu i svou dulu(pokud nějakou najdu protože známá mi to bohužel odřekla) tak doufám že si ten přirozený porod nějak vybojuju
To je hrozný že fakt v ČR se chodí do porodnice jak na bojiště a člověk se bojí aby si tam vybojoval přirozený porod který by měl být pokud nejde o vážné komplikace samozřejmostí…
No já právě slyšela, že Krnov je v tomhle v ČR asi nejlepší - pohoda rodičky a celé rodiny je tam na prvním místě. To by třeba mě hodně pomohlo - co bych totiž nejméně potřebovala, je se na základních věcech nepříjemně dohadovat během porodu s neústupným personálem
.
Ahoj holky, pomalu se blíží můj porod, plánovaný jako domácí, jak také jinak. A chci jen upozornit všechny maminky, které se kloní k domácímu porodu na změnu zákoníků a možným problémům s vydáním rodného listu na matrice.
V zákoníku totiž přibyla nová „kouzelná větička“ o tom, že různé matriky mohou po rodičích (myšleno doma rodících) požadovat blíže nespecifikované doklady/důkazy (či tak něják to tam je). V praxi to znamená asi toto… Vím o jedněch rodičích, kteří museli velmi těžko dokazovat, že matka dítěte je opravdu jeho matkou, stálo je to sedm hodin strávených na matrice, obvolávání xtero právníků atp. Matrikář může chtít, potvrzení pediatra, kde je uvedeno jak jméno otce, tak matky dítětě, dále potvrzení gynekologa o tom, že žena skutečně porodila, potvrzení svědka tj. třetí osoby, která u porodu byla (ovšem nesmí to být PA, všichni víme, jaký je teď zákon, že ano). Tak mě napadlo vám to sem napsat, protože se to možná někomu bude hodit. Já mířím na matriku příští týden rovnou vyzvědět, co po nás budou vše chtít, ať jsem připravená a nemusím se pak po porodu zbytečně stresovat.
@beckie Tak at to máš vše v klidu a pohodě a co nejméně ti hází klacky pod nohy! A tady jeden fotopříběh domácího porodu na který jsem ted narazila
Ten bazének musel být super! http://originphotoblog.com/…s-homebirth/
@Kaculela píše:
@beckie Tak at to máš vše v klidu a pohodě a co nejméně ti hází klacky pod nohy! A tady jeden fotopříběh domácího porodu na který jsem ted narazilaTen bazének musel být super! http://originphotoblog.com/…s-homebirth/
Uvidíme. Snad to bude vše v pohodě. Když se narodil malý, bylo to naprosto bez problémů, tak snad to teď nebudou, díky novinkám v zákoně nějak extra hrotit. Minulý porod jsem uvažovala o bazénku, ale nakonec na něj nedošlo. Na namáčení mi stačila vana a pak už mi i to bylo nepříjemné. Tak teď už ani vodu neplánuju. Hlavně máme bojler, tak počítám, že po první sprše jsem bez teplé vody.
![]()
Ahojte, vím, že porodnice jsou někdy dost vopruz, ale… zkuste kouknout sem
http://www.ceskatelevize.cz/…00004-tobias
Kdyby se tohle miminko narodilo doma, bylo by mrtvý… A nebombardujte mne výčitkama, vím, že to není jednoduchý téma. Já jsem si v porodnicích užila SVÝ, ale o oba kluky bych při domácím porodu přišla. Ztratila bych je OBA.
Milé dámy,
toto je první moje internetová diskuse! Ale nemůžu jinak, rodila jsem celkem 4 x a porodila 4 zdravé potomky. A k vaší nevůli, světe div se, v porodnici! Ano, připouštím, že zdravotnický personál nebyl vždy nejmilejší a nejochotnější. Je to jejich práce. Můžeme ale my za sebe říct, že jsme ve svém zaměstnání vždy 100% příjemné? Já tedy ne. Nejsem Američanka a úsměv od rána do večera mi je cizí. Ale k věci. četal jsem v Ona dnes článek: Diagnóza: domácí porod, napsali lékaři do karty mé dcery v nemocnici
Zdroj: http://ona.idnes.cz/…9-/deti.aspx?…
nepochopila jsem závěr. matka odjela s komplikacemi narozené dcery do nemocnice a stěžuje si na zdravotnický personál? domácí porod tedy nebyl tak SUPER? Když bylo nejhůř, matka se neobávala, že dceři nemocnice jen přitíží? Nebo si snad tak úplně nevěřila, že vše dělá správně?
Věřte, že nejsem demagog a nenechám si vyplachovat mozek. V nemocnicích není vše 100%. Ale to není nikde! Opravdu chcete riskovat život svého dítěte nebo ten svůj kdesi v „domácím 100%ním prostředí“? Opravdu tomu věříte? Já bych do toho fakt nešla. Riziko je tak obrovské, že kyselá sestřička na příjmu je proti tomu naprosto zanedbatelná.
To je vše, co jsem chtěla říct. přeji všem nastávajícím maminám, aby vše šlo hladce ať se rozhodnou, jak chtějí. Ale vemte rozum do hrsti. Lékaři sice nejsou bozi, ale nejsou to také kati, kteří usilují o štěstí, zdraví a život Vás i Vašich dětí!
Beta
@ABZ píše:
Milé dámy,
toto je první moje internetová diskuse! Ale nemůžu jinak, rodila jsem celkem 4 x a porodila 4 zdravé potomky. A k vaší nevůli, světe div se, v porodnici!
Zvláštní, tady jsi ty asi všem celkem ukradená a věř, že (a nemyslím si, že se spletu nebo něbo někoho urazím, když budu mluvit v množném čísle) všem je úplně jedno, kde jsi rodila. A tak je od tebe jednak naivně sebestředné a druhak vůči ostatním urážlivé, mluvit o číkoli nevůli, že právě TY jsi rodila v porodnici.
A zatímco někomu je úplně lhostejné, kde jsi rodila TY, tak naopak TY máš potřebu do toho ostatním žvanit ![]()
Jestli jsem se s tím množným číslem spletla, tak se prosím přihlaste někdo, komu vadí, a je proti jeho vůli, že nějaká dotyčná Beta rodila v nemocnici. Rozhodně se pak omluvím jemu i Betě.
Věřte, že nejsem demagog a nenechám si vyplachovat mozek.
Hodně odvážné tvrzení od někoho, kdo vyplodil tu nesmyslnou druhou větu ![]()
To je super mila pani, ze jsi se zaregistrovala prave proto, abys nam vsem sdelila, kde si porodila sve ctyri deti.Hned se mi bude po nocni lepe usinat, ted, kdyz to vim ![]()
@ABZ chápu sice, že některé maminky to nesou těžce, když jim jsi, jak píšou, ukradená, a ty si dovolíš tvrdit, že jsi rodila „k jejich nevůli“
ale jinak naprostý souhlas, cokoliv se v porodnici může zdát jako vopruz, tak to nevyváží riziko, že se ten drobek nedočká hezkýho dětství, protože prostě… a dost, nebudu dávat záminku, aby na mne někdo vystartoval, že maluju čerty na zeď. To není nutné, je jich tam dost i bez malování. Každopádně, já nedržím palce těm co rodí doma, ale držím je moc a moc jejich miminkům. Snad budou v pořádku.
@ABZ klasika, domarodka si chce vždy vyřvat jenom práva, zodpovědnost a komplikace hodit na někoho jiného, to je u nich normální… S nima se těžko na něčem domluvíš:((( z reakcí si nic nedělej, máš samozřejmě pravdu, ale to ony neuznají…
![]()
Je naprosto správné, že si chce stát ověřit, kdo jsou vlastně rodiče, i když u některých lidí to může vypadat jako buzerace. Ti lidé pak čerpají mateřskou, rodičovskou a přídavky na děti, takže stát má úplné právo po nich chtít takové informace!!!
@velbloudice Tys tu chyběla ![]()
Jsem zvědavá, kdy tě to postkomunistické myšlení přejde. Žijeme ve svobodném světě, tak už se s tím konečně smiř ![]()
@velbloudice píše:
@ABZ klasika, domarodka si chce vždy vyřvat jenom práva, zodpovědnost a komplikace hodit na někoho jiného, to je u nich normální… S nima se těžko na něčem domluvíš:((( z reakcí si nic nedělej, máš samozřejmě pravdu, ale to ony neuznají…![]()
![]()
Má pravdu, že domarodkám vadí její 4 porody v porodnici? To myslíš vážně?
A mimochodem, kdyby si občas nějaké skupiny lidí „nevyřvaly“ (jak ty to nazýváš) svoje práva, tak ty teď robotuješ na panském, makáš 7 dní v týdnu, jsi povinně-dobrovolně katolička, nemáš volební právo a chlap tě doma může mlátit, jak je mu libo.
@velbloudice píše:Je naprosto správné, že si chce stát ověřit, kdo jsou vlastně rodiče, i když u některých lidí to může vypadat jako buzerace. Ti lidé pak čerpají mateřskou, rodičovskou a přídavky na děti, takže stát má úplné právo po nich chtít takové informace!!!
@beckie píše:![]()
![]()
Ahoj holky, pomalu se blíží můj porod, plánovaný jako domácí, jak také jinak. A chci jen upozornit všechny maminky, které se kloní k domácímu porodu na změnu zákoníků a možným problémům s vydáním rodného listu na matrice.
V zákoníku totiž přibyla nová „kouzelná větička“ o tom, že různé matriky mohou po rodičích (myšleno doma rodících) požadovat blíže nespecifikované doklady/důkazy (či tak něják to tam je). V praxi to znamená asi toto… Vím o jedněch rodičích, kteří museli velmi těžko dokazovat, že matka dítěte je opravdu jeho matkou, stálo je to sedm hodin strávených na matrice, obvolávání xtero právníků atp. Matrikář může chtít, potvrzení pediatra, kde je uvedeno jak jméno otce, tak matky dítětě, dále potvrzení gynekologa o tom, že žena skutečně porodila, potvrzení svědka tj. třetí osoby, která u porodu byla (ovšem nesmí to být PA, všichni víme, jaký je teď zákon, že ano). Tak mě napadlo vám to sem napsat, protože se to možná někomu bude hodit. Já mířím na matriku příští týden rovnou vyzvědět, co po nás budou vše chtít, ať jsem připravená a nemusím se pak po porodu zbytečně stresovat.
A já snad někde píši, že to považuji za nesprávné? Píši to jako informaci proto, aby nedocházelo k tomu, že budou rodiče trčet x hodin na matrice a vyřizovat a vyřizovat. Tak můžete s klidem ubrat na počtu vykřičníků. Já toto absolovala před měsícem a díky tomu, že jsem byla informovaná a měla tedy potřebné dokumenty, tak nám vyřízení RL trvalo cca 5 minut i přes fakt, že se dítě narodilo doma.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.