Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já dělám 200g kokosu a jedno salko = těsto + mandle, které do těsta balím ![]()
Já dávám 1 salko, 250 g kokosu, 1 lžíci rumu - to nechám pár hodin odležet v lednici, pak tvaruji kuličky s mandlí uprostřed a obaluji v dalším kokosu.
Jak tu někdo posílal odkaz na recept z labužníka, to těsto se musí šíleně patlat, když je tam jen 20 dkg kokosu a ještě ztužený tuk (který mi do nepečeného cukroví mimochodem vůbec nesedí).
@TheFirstCrew píše:
Přesně podle tohoto receptu jsem ve středu dělala rafaelo, a můžu říct, že chutná výborně!!!![]()
![]()
![]()
![]()
takže fakt paráda!
Jsem ráda, že chutná
My už jsme též vyzkoušeli pro dcerku na besídku do školky a paní učitelky si je nemohly vynachválit
Jsou opravdu výborné
![]()
Tak jsem zkusila to zmiňované rafaelo z mletých delis, salka a kokosu. je výborné, mám pocit že chuťově se nejvíc podobá normálnímu rafaelu. Dala jsem 5 delis na jedno salko a asi 3/4 balíčku kokosu.
Holky a kde to Laktino prodavaji? V normal supermarketu?
A jeste jeden dotaz, musi to byt do Vanoc v lednici, kdyz to udelam zitra??
Pecu dost, ale Rafaelo bude moje prvni..
@Lucah Ahoj. Já ho koupila v Globuse (mám červené - plnotičné) ale mají ho u nás i v jedné z menších prodejen. Vzhledem k tomu, že je v něm máslo, raději bych ho v lednici nechala. Ať se povede a chutná ![]()
Mám úplně pitomej dotaz
Jak dostanu z mandlí tu slupku?
Něco mi říká, že spařit horkou vodou, ale nerada bych nějak pokazila, mám tu poslední balíček mandlí.. díky ![]()
Už mám rafaelo hotové a je úžasné
škoda, že mě to pár let zpátky nenapadlo zkusit…o takovou mňamku jsem přišla…
@Rubika mně chybí jen udělat kuličky, směs už mám v lednici. Taky mi přijde že je nejpodobnější, dělám ho už tři roky a chutná.
Akorát mám pocit, že kokosové Delisy už nedělají, tak jsme koupila s bílou čokoládou a jedny nějaké bílé oplatky jiné, co jsou jen oplatka, krém, bez polevy.
@KačuliKačka píše:
Dělám roky tento a vždy zmizí (větší část ještě před vánocema)1 salko
40g másla (ne náhradní tuky)
200-250 g kokosu… vše smíchám, tvořím kuličky, které plním loupanou mandlí a poté obaluju v kokosu.
Je dobré nechat je aspon týden odležet, aby kokos změkl salkem a zesládl
a jak nahradíš ten oplatek hvězdo ![]()
@Anka Prdová píše:
a jak nahradíš ten oplatek hvězdo
Ty tam potřebuješ oplatek? ![]()
@Anka Prdová píše:
a jak nahradíš ten oplatek hvězdo
Oplatek je tam zbytečný
Ale kdyby Ti moc chyběl, tak si ho můžeš ke kuličkám přikusovat ![]()
Jak dlouho vydrží rafaelo kuličky? V ledničce. Ze salka, kokoskového oleje a kokosu.
Takže zkusila jsem jak jednoduché Rafaelo (Salko+máslo+kokos), tak variantu s rumem a bílou čokoládou a obě mají něco do sebe. To první se chuťově Rafaelu hodně blíží a je velice jednoduché, to druhé sice jako Rafaelo dvakrát nechutná, ale je výborné samo o sobě. Manželovi krapítek víc chutná to druhé (že by kvůli rumu
)?