Domácí úkoly z matematiky - třetí třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
nepřihlášená Fly
21.5.12 21:40
@Mafina5 píše:
Tak to ti nezávidím. Taky jsem logický typ a rostu, když slyším diskuse o tom, že maturita z matematiky by neměla být povinná apod. Asi bych v takovém případě zkusila zjistit, zda mě podpoří i jiní rodiče a napsala nějakou stížnost řediteli školy.

No já nejsem logický typ, do dneška mě mrzí, že matice nerozumím a jsem ráda, že jsem ji povinně u maturity neměla. Odjakživa jsem měla učitelky a ať jsem se zeptala jak jsem chtěla, tak mi ani jedna nikdy nic nevysvětlila. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8566
21.5.12 21:44
@Anonymní píše:
Splňují… Jako splňují, problém je hloubka osvojené znalosti. Dnes jsem dceři vysvětlovala dělení víceciferného čísla číslem jednociferným (104:8=). Jednoduchá záležitost - ale špatně vysvětlená, neosvojená, nepochopená. Dceru stačilo naťuknout a jela v pohodě, ale to naťuknutí měla ode mě, ne ze školy)… Ale v úkolu měly tyto příklady asi čtyři. Ve stromečku, kam se rozvoj dělení nevešel a skoro se tam nevešel ani výsledek. Stromeček měla vystřihnout, vybarvit a nalepit. Spolu s houbou s malou násobilkou.
Plus sluníčko, mráčky a podobně.

Takže pokud s ní chci vysvětlit příklady a propočítat pro prohloubení znalosti vím, že musím nechat minimálně půl hodiny na „tvořivou“ činnost kolem. A to má ještě češtinu, angličtinu, čtení a taky by si mohla někdy hrát, žejo?

Za dva roky bych s níc chtěla zkusit přijímačky na gympl - a tohle může být problém.

Hm tak to je opravdu přehnané, na takové „blbosti“ mají výtvarku a družinu. Asi bych se slečny učitelky optala, jestli je nutné dělat ty okrasy okolo, že byste radši cvičily matiku než zručnost..Když si jí na to už upozorňovala - jakým stylem? Si si jista, že to pí uč. pochopila? Jak se k tomu vyjádřila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

Já bych se určitě ozvala- tyhle překombinované úlohy tak akorát zabírají dětem čas,ničemu neprospějí a navíc jim tu školu pěkně hnusí.
Dítě má denně trávit nad DÚ v tomto věku max 20 minut, dál se věnovat přípravě a rozvoji jinak,ne tím,že bude konat tuhle destruktivní činnost. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
@Anonymní píše:
Splňují… Jako splňují, problém je hloubka osvojené znalosti. Dnes jsem dceři vysvětlovala dělení víceciferného čísla číslem jednociferným (104:8=). Jednoduchá záležitost - ale špatně vysvětlená, neosvojená, nepochopená. Dceru stačilo naťuknout a jela v pohodě, ale to naťuknutí měla ode mě, ne ze školy)… Ale v úkolu měly tyto příklady asi čtyři. Ve stromečku, kam se rozvoj dělení nevešel a skoro se tam nevešel ani výsledek. Stromeček měla vystřihnout, vybarvit a nalepit. Spolu s houbou s malou násobilkou.
Plus sluníčko, mráčky a podobně.

Takže pokud s ní chci vysvětlit příklady a propočítat pro prohloubení znalosti vím, že musím nechat minimálně půl hodiny na „tvořivou“ činnost kolem. A to má ještě češtinu, angličtinu, čtení a taky by si mohla někdy hrát, žejo?

Za dva roky bych s níc chtěla zkusit přijímačky na gympl - a tohle může být problém.

aha, tak přiznávám, že zpočátku jsem moc nechápala, v čem je porblém… Ted už to docela chápu- mám dceru ve druhé třídě, a naštěstí má učitelku rozumnou… Vysvětlí i názorně, ale takto děti nezaměstnává- ano, přijde mit o zbytečné, aby dělaly tímto způsobem úkol.
Pokud by byl problém pochopení látky a chtěla názorně ukázat, proč ne. Ale tohle je zbytečný a zabere to fůru času..

Já nevím, no, co ti poradit: Každý měsíc máme konzultačky, tak bych šla a slušně jí vysvětlila, co se ti nezdá. Řekni jí, že chceš dceru dát na víceletý gympl a že máš obavu. Řekni jí, že látku musíš dovysvětlovat- a jestli je nutné aby děti lepily stromečky při každém úkolu.

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
21.5.12 21:46
@lucineeccka píše:
Můžu se zeptat proč z toho šílíš?Třeba já mám s matikou odjakživa problémy.Nikdy mi nešla,prostě na to nemám mozek a jenom kuli tomu bych neměla mít maturitu? A z jiných předmětů jsem vždycky měla jedničky,dvojky.Spoustu věcí mi stačí si přečíst jednou dvakrát a mám za ´2 (dějepis, čeština,dějiny umění,…).Mám talent na jazyky a jenom kuli matice bych měla zůstat bez vzdělání? :think: Hlavně vidím,jak jí na Vš na nějakým humanitním oboru budu potřebovat. :think:

A já jsem výrazný technický a logický typ. Přesto bych jako student povinně maturovala ze dvou jazyků - a taky jsem z nich maturovala. Musela jsem je prostě zvládnout. Nevidím důvod, proč by neměla být povinná i matematika. Minimálně na gymnáziu. Zvlášť když je lehká verze současné maturity tak lehká jak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
21.5.12 21:48

slečna učitelka je možná trošku poznamenaná spec pedagogikou… :mrgreen:

Hele mě by to šíleně točilo, jak se znám.. Najvíc by mě rozčilovalo to, že to tedy není domyšlený a dotáhnutý- vymyslí sice supr zábavnej barevnej úkol, ale děti nemají místo na samotný příklad.
To je sice hezký, že dělá přípravy aůle přemejšlet by u toho měla

• Citovat
  • Upravit
10639
21.5.12 21:54

Nas Roman ma ve treti tride taky takovou PANI UCITELKU,madam..Oni maji v matematice na velkym papire obrazek,a v nem priklady,podle vysledku musi danou cast vybarvit..Napr:rukavy od saska modre,kazdou nohavici jinak zbarvenou atd…takze mi kontolujem priklady a spravnost barev.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.5.12 21:56

Učitelce bych poslala dopis, že dcera když dělá úkol z matematiky tak to vypadá jako kdyby si dělala úkol na výtvarku a že jsem jí zabavila nůžky, pastelky i lepidlo protože víc času zabere takovýma blbostma než počítáním a jestli by nebylo možné tyto výtvarné činnosti z matematiky vynechat a zaměřit se výhradně na počítání. Pokud by to nepomohlo navštívila bych ředitelku školy a pokud by to nepomohlo tak bych dítě dala od září jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
21.5.12 21:58

@SAJ taky jsem maturovala ze dvou jazyků… matura z natiky- já bych to rozlišila podle typu střední školy. Možná by nebylo od věci rozlišit i gymnázia jako dřív, ale to mě jen tak napadlo..to je OT

• Citovat
  • Upravit
byron
21.5.12 22:00

@kkaattkkaa tyto úkoly taky někdy dostáváme, ale jen to jen někdy, rozhodně to není ani jednou za týden…Tak v tom porblém nevidím..Kdyby to bylo každý den, tak neděláme nic jiného. Jenže dítě má taky kroužky a jiné zájmy.

Hlavně je průšvih, pokud to dítě od pí uč nepochopí a musí dovysvětlovat rodiče- pokud je dítě pozorné a vnímavé, pak bych byla porstě naštvaná

• Citovat
  • Upravit
14020
21.5.12 22:04

Tak můj názor je, že v matematice se mají učit matematiku a né kreslení :zed: :zed: :zed: :zed:

Naše p. učitelka je teda ďas, denně úkolů hromady a matiku dře o 106. Pořád dokola a min. 10 příkladů nebo 3 slovní úlohy za úkol denně. To samé v čj a jiných předmětech.

Žádné kraviny okolo, tvoje dcera je chytrá a věnuje se učení, ale kdyby tohle dotala za úkol moje cácorka, tak by si min. hodinu kreslila a až pak počítala - bůh ví jak by se soustředila, protože by jí ty mallovance akorát rozptylovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
21.5.12 22:04

@byron tak on je dostava obden…Dnes prinesl 2 papiry,protoze v patek jim ucitelka nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
21.5.12 22:06
@SAJ píše:
A já jsem výrazný technický a logický typ. Přesto bych jako student povinně maturovala ze dvou jazyků - a taky jsem z nich maturovala. Musela jsem je prostě zvládnout. Nevidím důvod, proč by neměla být povinná i matematika. Minimálně na gymnáziu. Zvlášť když je lehká verze současné maturity tak lehká jak je.

Jenže bez jazyku se dneska neobejdeš a bez češtiny to samé.A navíc se podívej,kolika lidem dělá problémy třeba čeština a kolika matika. :nevim: Měla jsem pratetu,která měla dvě maturity,pak nějakou VŠ a pak ještě 3 univerzity (lékařkou,právnickou,filozofickou myslím)třetího věku a přitom jí dělala problém malá násobilka. :think: Takže blbá opravdu nebyla.
Na gymnáziu nebo ekonomických školách si myslím,že by zůstat měla,ale třeba na nějakých humanitních oborech? :think:

• Citovat
  • Upravit
14020
21.5.12 22:11

@lucineeccka já bych matiku nechala i na obyč odborných školách, nejem gymply a ekonomky.
Jenom si představ třeba zdr. sestru, která by neuměla naředit 5% roztok, protože neumí dělit procenta.....
Nebo prodavačku, která by neuměla spočítat ani kolik má vydat zpět???
Přeháním, ale i tak by to mohlo dopadnout.
A kalkulačky a jiné nesmysly vždycky po ruce nejsou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.12 22:13

Jo jo ach ta matika!!! Taky bojujeme, taky všechny předměty O.K. až na matematiku!!!!! Jestli vybereme nějakou střední školu, tak takovou kde matika není zas až tak důležitá, zatím nevíme. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí