Domácí úkoly z matematiky - třetí třída

Anonymní
21.5.12 20:46

Domácí úkoly z matematiky - třetí třída

Předem se omlouvám za anonymitu, nejedná se o mé soukromí, ale o soukromí paní učitelky, ke které mám výhrady. Proto volím anonymitu, nechci jí nijak uškodit.

Jde o toto. Dcera je ve třetí třídě, je chytrá, uznávám, že je asi malinko náročnější povahově (možná si to o ní myslím jen já, ve škole je prý bezproblémová). Velmi ji baví matematika, ale je pomalejší u násobilky, domnívám se, že je stejný studijní typ jako já (matematiku jsem vystudovala) - logické uvažování má výtečné, obtíže má v mechanické stránce matematiky. Takže problém je malá násobilka, občas sčítání (což je tedy problém většiny žáčků) - i přesto patří mezi nejlepší ve třídě. Jenže…
Mají velmi mladou paní učitelku, která vystudovala speciální pedagogiku, no a podle mého názoru je to prostě mladá nezkušená koza… Velmi sebevědomá koza. Z jejích úkolů šílím - zmateně nakreslené obrázky, do nichž jsou bez ladu a skladu vepsané příklady - dcera deset minut počítá - a pak hodinu stříhá, vybarvuje a lepí - a já šílím. Pro tyhle ptákoviny nemáme čas na počítání, které jí musím dávat soukromě - do školy spočítá jen velmi málo příkladů. Domluva nezabrala.
Jednoduše řečeno, forma vysoce převyšuje obsah… A mně to vadí, protože se tím zadělává na budoucí problémy ve vyšších ročnících nejen mé dceři, ale bohužel celé třídě. Poškodí to úplně všechny, jen si to někteří rodiče neuvědomují, protože problematice nerozumí.

No a já řeším, zda se neozvat, a pokud ano, jak - jemně to být nemůže, to už jsem zkoušela… Nejde jen o dceru, jde i o mladší dítě, které bude mít tuto paní učitelku příští rok… Grrr.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5352
21.5.12 20:52

Tak to ti nezávidím. Taky jsem logický typ a rostu, když slyším diskuse o tom, že maturita z matematiky by neměla být povinná apod. Asi bych v takovém případě zkusila zjistit, zda mě podpoří i jiní rodiče a napsala nějakou stížnost řediteli školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
21.5.12 20:55

@Mafina5 trosku OT, u vas je na skolach povinna maturita z matematiky? 8o
ja som chodila na gymnazium a matematiku som mala len 3 roky, stvrty rocnik sme mali volitelne predmety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.12 20:57
@Mafina5 píše:
Tak to ti nezávidím. Taky jsem logický typ a rostu, když slyším diskuse o tom, že maturita z matematiky by neměla být povinná apod. Asi bych v takovém případě zkusila zjistit, zda mě podpoří i jiní rodiče a napsala nějakou stížnost řediteli školy.

S paní ředitelkou se znám osobně, ale zatím to tak daleko nechci hnát… Každý holt nějak začínal - vadí mi asi hlavně ta přehnaná sebejistota a nedostatek soudnosti a pokory. Tahle paní učitelka má našlápnuto na to stát se přesně tou PANÍ UČITELKOU, které je lepší se vyhnout. :roll: :nevim: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.12 20:58
@soldi píše:
ja som chodila na gymnazium a matematiku som mala len 3 roky, stvrty rocnik sme mali volitelne predmety.

Já se omlouvám, ale nepovinná matematika ve čtvrtém ročníku na GYMNÁZIU? :zed: To snad ne…

• Citovat
  • Upravit
1227
21.5.12 21:02
na OA (bývalá ekonomická škola) je matematika taky jenom do třeťáku, ve čtvrtém pouze volitelná (za mě pouze pro ty, kteří z matematiky maturovali, nešlo chodit do matiky a maturovat z AJ, NJ, FJ …)
takže ani ing. ekonom nemusel mít ve čtvťáku na střední matematiku :zed:
@Anonymní píše:
Já se omlouvám, ale nepovinná matematika ve čtvrtém ročníku na GYMNÁZIU? :zed: To snad ne…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
21.5.12 21:04
@soldi píše:

Tak koukám, že už to asi schválili. No já jsem už hezkých pár let ze školy a dítě mám zase tak malé, že než vyroste, tak možná povinnou maturitu z matiky zase zavedou :-) Takže mi stačilo přečíst si kdysi, že se o tom uvažuje a dál jsem se tím nezabývala. V každém případě je to škoda… Podle mě patří matematické vzdělání alespoň na té úrovni, jaké jsem získala já na kvalitním gymnáziu za bolševika k základu, který by člověk se středoškolským vzděláním prostě měl mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
21.5.12 21:12

Zkonzultovala bych to s jinými rodiči. Když vás bude víc, budete mít spíš šanci něco změnit - na třídní schůzce, nebo i mimo ni. Pokud ostatní nemají problém a paní učitelka na žádost neslyší, probrala bych to v klidu s ředitelkou. Máš na to právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
21.5.12 21:15

Povinná maturita z matematiky už nebyla za mne (muturita v roce 1996 na gymnáziu), ale matematiku jako předmět jsme povinnou měli. A na VŠ jsem pak měla celkem výhodu, protože kluci z průmky slyšeli o derivaci a integrálu poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.5.12 21:19

no jo, když ono je třeba hodně dětí, které počítání nebaví a jenom díky vybarvování, stříhání a lepení jsou ochotny i něco sečíst nebo vynásobit…nevím detaily, ale asi bych to probrala třeba na třídních schůzkách, kde jsou i ostatní rodiče, jak to oni vidí :nevim: Mladá koza nejspíš tráví večery přípravami, aby udělala dětem matematiku zábavnou, a netuší, že se to nesetkává s úspěchem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
21.5.12 21:22
@katek78 píše:
na OA (bývalá ekonomická škola) je matematika taky jenom do třeťáku, ve čtvrtém pouze volitelná (za mě pouze pro ty, kteří z matematiky maturovali, nešlo chodit do matiky a maturovat z AJ, NJ, FJ …)
takže ani ing. ekonom nemusel mít ve čtvťáku na střední matematiku :zed:

Tak ja jsem teda na OA matiku ve čtvrťáku měla (a maturovala jsem z AJ)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
21.5.12 21:23
@Etcetera78 píše:
no jo, když ono je třeba hodně dětí, které počítání nebaví a jenom díky vybarvování, stříhání a lepení jsou ochotny i něco sečíst nebo vynásobit…nevím detaily, ale asi bych to probrala třeba na třídních schůzkách, kde jsou i ostatní rodiče, jak to oni vidí :nevim: Mladá koza nejspíš tráví večery přípravami, aby udělala dětem matematiku zábavnou, a netuší, že se to nesetkává s úspěchem :-)

Přesně toto mě napadlo.. :) . Podle osnov splňují? Nebo zaostávají a místo toho vystřihují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
21.5.12 21:31

Jinak bych si tipla, že jde o vesnickou školu, že nechceš dělat „rozruch“ že? :) :) Zkusila bych se o tom s pí. uč. pobavit na těch třídních schůzkách před ostatními rodiči jak někdo zmínil..

PS : Nejsi náhodu taky učitelka ? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
21.5.12 21:31
@Mafina5 píše:
Tak to ti nezávidím. Taky jsem logický typ a rostu, když slyším diskuse o tom, že maturita z matematiky by neměla být povinná apod. Asi bych v takovém případě zkusila zjistit, zda mě podpoří i jiní rodiče a napsala nějakou stížnost řediteli školy.

Můžu se zeptat proč z toho šílíš?Třeba já mám s matikou odjakživa problémy.Nikdy mi nešla,prostě na to nemám mozek a jenom kuli tomu bych neměla mít maturitu? A z jiných předmětů jsem vždycky měla jedničky,dvojky.Spoustu věcí mi stačí si přečíst jednou dvakrát a mám za ´2 (dějepis, čeština,dějiny umění,…).Mám talent na jazyky a jenom kuli matice bych měla zůstat bez vzdělání? :think: Hlavně vidím,jak jí na Vš na nějakým humanitním oboru budu potřebovat. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.12 21:38

Splňují… Jako splňují, problém je hloubka osvojené znalosti. Dnes jsem dceři vysvětlovala dělení víceciferného čísla číslem jednociferným (104:8=). Jednoduchá záležitost - ale špatně vysvětlená, neosvojená, nepochopená. Dceru stačilo naťuknout a jela v pohodě, ale to naťuknutí měla ode mě, ne ze školy)… Ale v úkolu měly tyto příklady asi čtyři. Ve stromečku, kam se rozvoj dělení nevešel a skoro se tam nevešel ani výsledek. Stromeček měla vystřihnout, vybarvit a nalepit. Spolu s houbou s malou násobilkou.
Plus sluníčko, mráčky a podobně.

Takže pokud s ní chci vysvětlit příklady a propočítat pro prohloubení znalosti vím, že musím nechat minimálně půl hodiny na „tvořivou“ činnost kolem. A to má ještě češtinu, angličtinu, čtení a taky by si mohla někdy hrát, žejo?

Za dva roky bych s níc chtěla zkusit přijímačky na gympl - a tohle může být problém.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi