Jak na 12letého syna?

Anonymní
15.5.12 12:36

Jak na 12 letého syna?

Ahoj všem, nevím co dělat, tak mi třeba některá poradíte. Syn měl 12 let a ještě začátkem školního roku byl bez problémů, ale pak v polovině roku přestoupil z béčka do áčka a jde to s ním z kopce. Pořád mi volá jeho třídní, že nenosí úkoly a nebo mu něco chybí. Doma jsme to řešili podobrém i zlém, ale asi marně a situace se zhoršuje. Z krásného vysvědčení budou asi čtyřky a to je chytrý. Doma se s ním učíme, ale jak píšou, tak přinese špatnou známku. Když úkol přinese, tak se mu spolužáci pošklebují šprte. Měl zákazy apod..Vše marné. Žádné party se nedrží a doma mi přijde taky vše v pořádku. Jak ho donutit, aby si začal psát úkoly? Má notýsek, ale bohužel ho nepoužívá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3241
15.5.12 12:39

Ahoj, sice dcera je prťavá, tak jako maminka radit nemůžu, ale jako učitelka ano. Určitě je problém v tom přestupu, nemůže ho ve třídě někdo trápit? Musel přestupovat? Může mít i problém s učitelkou, pokud mu dává nějak víc zabrat… Řešila bych to přímo ve škole s třídní, problém bude v kolektivu nebo v ní… Mi to trochu přjde jako jeho vzdor vůči něčemu (ale samozřejmě že se můžu plést).

Příspěvek upraven 15.05.12 v 12:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
15.5.12 12:39

a proč přestupoval? Bylo to nutné?
Evidentně mu nesvědčí nový kolektiv. Taky bych v rámci pudu sebezáchovy radši nosila čtyřky, než aby se mi posmívali…
A nedostal se do nějaké „party“…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fibingerka
15.5.12 12:47

ani

@Maddlen píše:
Ahoj, sice dcera je prťavá, tak jako maminka radit nemůžu, ale jako učitelka ano. Určitě je problém v tom přestupu, nemůže ho ve třídě někdo trápit? Musel přestupovat? Může mít i problém s učitelkou, pokud mu dává nějak víc zabrat… Řešila bych to přímo ve škole s třídní, problém bude v kolektivu nebo v ní… Mi to trochu přjde jako jeho vzdor vůči něčemu (ale samozřejmě že se můžu plést).Příspěvek upraven 15.05.12 v 12:40

Jsem též učitelka a zcela souhlasím s Maddlen. Chce to řešit s třídní event. pozdějí výš a nenechat se odradit - myslím učitelkou a vedením, pokud by se šprajcovali.

• Citovat
  • Upravit
15.5.12 12:57

mě se taky zdá, že to bude kolektivem.. třeba se mu prostě posmívají a tak aby nebyl terčem posměchu tak bojkotuje písemky, tak to vychází mě s těch informací co jsi tu psala, já bych s třídní rozhodně promluvila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
15.5.12 13:02

A dříve měl notýsek,zapisoval si úkoly,nezapomínal?Nenastala i doma nějaká změna-myslím že dříve si víc dohlížela na jeho školu?Připomínala mu jeho povinnosti?A nyní máš třeba jinou práci,nebo není tolika času hlídat jeho povinnosti?
A jak holky píší-proč přestoupil?Chtěl to i on sám,nebo to byla nutnost z jiné strany?
A jak reaguje syn,když spolu diskutujete?Je mu to jedno,nebo líto,slibuje nápravu,nebo jen krčí rameny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.5.12 13:15

Pro tak staré dítě je přestup celkem brutální záležitost..
Co je ho nejlepší kamarádi - má s nimi dál kontakt?
ps. v tomto věku už bude ve třídě navždy TEN NOVÝ :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
15.5.12 13:25

Přesně tak to bylo se mnou. Ve 3. třídě jsem se dostala do jazykové třídy (psali jsme nějaký test, vůbec nevím, proč jsem tam chtěla jít) a přešla jsem z D do B. Byl to můj nejhorší rok. Hrozně jsem se ve škole zhoršila, sice mě nikdo nešikanoval (bití, posměšky atd.) - naštěstí jsem taková, že bych si to ani nenechala líbit, ale necítila jsem se tam vůbec dobře, neměla jsem tam pořádnou kamarádku, třídní učitelka mě neměla v oblibě. Seděla jsem vedle jednoho kluka (jeho babička byla vedoucí školní jídelny, takže i on byl známý), jednou ode mě on opisoval a pak řekl třídní, že jsem opisovala já. Ta samozřejmě věřila jemu. Mamka požádala o zpětný přestup do D a měla jsem dvě dvojky. Ze spolužáky se doteď scházíme, byli jsme dobrá parta. Je to možná tím třídním kolektivem. Určitě bych ho přeřadila do jiné třídy. Uvidíte, že se to zlepší… Teda doufejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2286
15.5.12 13:45

Nechtěla jsem psát jako anonym,ale chyba se vloudila.Tak jen pro upřesnění.Od první do druhé třídy chodil do školy v bydlišti a v té škole se mu nelíbilo a přišla nabídka na sportovku.A on tam moc chtěl,protože sportoval,ale letos si usmyslel,že už ho to nebaví a musel přestoupit z té sportovní třídy do nesportovní.Ale nejdříve jsme doma probrali,jestli to opravdu chce a on že jo.Ve škole se mu líbí a děti v áčku taky trochu znal.Je jich 20 a jen 7 kluků.Má pocit,že si na něj učitelka zasedla.Když mi dnes paní učitelka volala,že ho bude muset nechat poškole,protože si nedodělal tresty,tak jsem jí to řekla a ona,že se chová ke všem stejně a že si s ním neví rady a potřebuje od nás pomoct.Úkolníček má,ale nepoužívá a já pak nevím,jestli má úkol.Ano dřív asi do čtvrté třídy jsem mu kontrolovala tašku,ale už mi přijde dost starý na to,aby to zvládnul sám.Když se ho optám,tak tvrdí,že si vše připravil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2286
15.5.12 14:02
@lasička1 píše:
A dříve měl notýsek,zapisoval si úkoly,nezapomínal?Nenastala i doma nějaká změna-myslím že dříve si víc dohlížela na jeho školu?Připomínala mu jeho povinnosti?A nyní máš třeba jinou práci,nebo není tolika času hlídat jeho povinnosti?
A jak holky píší-proč přestoupil?Chtěl to i on sám,nebo to byla nutnost z jiné strany?
A jak reaguje syn,když spolu diskutujete?Je mu to jedno,nebo líto,slibuje nápravu,nebo jen krčí rameny?

Při našem rozhovoru vždy slibuje,že se polepší.Je to jak na houpačce.A i ho to mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22295
15.5.12 14:12

Není ve vleku nějakého „uznávaného“ spolužáka, který razí heslo - Kdo se připravuje do školy a má dobré známky je pitomec!!! ?
Na učitelku bych to nesváděla, co by z toho měla,že by si zasedla?
Není třeba i problém v tom, že přestal sportovat?
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
15.5.12 14:13

Kačab nj věk 12+ to je to nejhorší :roll: asi i nastoupil do 6 třídy že? druhý stupeň.
Jediný co pomůže, jednat s ním jak s prvňákem, každý den mu kontroluj tašku, ať si zapisuje úkoly, nebo co si má do školy donést.S učitelkou bych po telefonu moc nekomunikovala, radši bych zašla do školy, z očí do očí, spíš poznáš jestli je na kluka zasedlá :think:
Přeju pevné nervy :hug:

• Citovat
  • Upravit
15.5.12 14:21

Jo bude to tím přestupem do jiné třídy. Mám podobnou vlastní zkušenost. Ve 4. třídě jsem přestoupil do jiné základní školy a do kolektivu jsem nikdy úplně nezapadl, alespoň ne tak, jako to bylo na té první škole. Můj „projev vzdoru“ proti všem byl však paradoxně přesný opak. Dramaticky jsem zlepšil prospěch. Do 3. třídy jsem tak nějak na školou proplouval a věnoval se spíše kamarádům než úkolům apod. Od 4. třídy na jiné škole bylo kamarádů zpočátku minimum a já začal být třídním premiantem. Což mi ale na druhou stranu přineslo trochu respekt nových spolužáků. Ale nikdy už to nebylo ono. Až na střední jsem zase začal, jak se říká, s čistým štítem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.5.12 14:25

Tak bud je to jen puberta nebo může mít třeba problém s holčičím kolektivem :lol:
Může být šikanovám i od holek, nebo naopak zamilován :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2286
15.5.12 14:27

Ano je v šestce.Do páté měli jednu učitelku a teď co předmět,tak jiný vyučující.A každý má nějaké nároky.Zkusím tedy každý den kontrolovat,jestli si tam opravdu vše dal a nespoléhat se na jeho slovo.Dnes si s ním ještě promluvím o spolužácích.On sportoval rád,ale nedával tomu 100% a postupně přestal chodit na tréninky.Trenéři ho přestali brát což chápu.A sám nám řekl,že to dělat už nechce,tak jsme ho nechtěli nutit a tím pádem byl přestup nevyhnutelný.Má jiný koníček a moc ho baví,je to taky sport a tam má dobré výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí