Domluvený prodej - nikde nikdo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
25.12.20 08:15

Mi se to stalo par let zpet u Vanocniho cukrovi. Dokonce to byla zenstina tady na EM od Brna. Chtela cukrovi, pak se vymluvila. Takze mi zustalo vic napeceno doma. A kaslu na to. Uz nikdy vic pro cizi. Pecu pro moji rodinu, rozdam znanym, zanesu sousedce.

Příspěvek upraven 25.12.20 v 08:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.12.20 08:15
@j.a.n.i1 píše:
No, upřímně, když neco prodavas, tak je elementární slušnost uvést cenu. Sice se tedy nesnizim k tomu, abych dotycnemu nadávala, ale pomyslim si o nem to same. Takze tady spis nepobiram, co jste na tom nepobirali :think: Obcas mam chut na takovy inzerát slusne odpovedet a nabidnou treba 10,–kc.

Nepobrali jsme ty nadávky, protoze v mistni inzerci tam bezne cena dohodou byla…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
25.12.20 08:18
@Kelsey píše:
Mi se to stalo par let zpe u Vanocniho cukrovi. Dokonce to byla zenstina tady na EM od Brna. Chtela cukrovi, pak se vymluvila. Takze mi zustalo vic napeceno doma. A kaslu na to. Uz nikdy vic pro cizi. Pecu pro moji rodinu, rozdam znanym, zanesu sousedce.

Vetsinou se toto resi zalohou pri objednávání, lidi si pak rozmysli, jestli si to cukroví vezmou nebo ne, kdyz pulku zaplatili predem.
Kamaradce od doby, co pri objednávkách požaduje zálohu, nikdy cukroví nezbylo…predtim pravidelne…

• Citovat
  • Upravit
6161
25.12.20 08:22

Ja jsem toho v životě moc neprodavala, krom aut, protože mi veci za pár korun nestojí za tu námahu. Uz pak jen kocar, pro ten si ale paní přijela, a jednu hračku pro dítě, pro tu si taky nekdo prijel. Ale uz to delat nebudu, radsi to uskladnim na půdě třeba pro vnoučata, at to vyhodi někdo jinej 😁 ted mam ve spíži prikrmy asi za pět set, dítě mi je odmítá. Nejsou prošlé, ale vic jak stovku si myslim, ze mi za to nikdo neda, a kvůli té se namáhat nebudu. Az to projde, nejspíš to vyhodim :nevim: ale jak jsou lidi drzi, to vidím hlavně u bráchy instalatéra. Tomu uz jich tolik nechtělo zaplatit! Cpou mu perník, vajicka, houby, ale peníze dát nechtějí :zed: bych he chtěla vidět, kdyby misto platu dostali za svou práci košík s jidlem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
25.12.20 08:24
@j.a.n.i1 píše:
No, upřímně, když neco prodavas, tak je elementární slušnost uvést cenu. Sice se tedy nesnizim k tomu, abych dotycnemu nadávala, ale pomyslim si o nem to same. Takze tady spis nepobiram, co jste na tom nepobirali :think: Obcas mam chut na takovy inzerát slusne odpovedet a nabidnou treba 10,–kc.

Jak je něco dohodou, tak na to ani nereaguju. Jasně, že bych chtěla koupit klidně za 10kč, al pochybuju, že by na to dotyčný přistoupil. Má ale rovnou napsat cenu, ať se vi, na kolik si danou věc cení, v jaké cenové relaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.20 08:27

Anonymně, protože nechci, aby tohle bylo s mým nickem spojeno. Také jsem prodávala, především rybičky a achatiny a mám stejnou zkušenost. Co mě ještě štve, je jakým stylem někteří na nabídky píší - bez pozdravu, v podstatě rozkazujícím způsobem, obecně velmi neformálně a nespisovně. Určitou míru nespisovnosti chápu v případě konverzace na FCB, ale pokud už píšu e-mail tak jedině formálně a upraveně, bez chyb, a očekávám to i od jiných. Po zkušenostech s lidmi, kteří takto píší (buď platí vše nebo alespoň jedno), se přiznám, že neodpovídám. Prostě pokud někomu nestojí ta nabídka ani za napsání „Dobrý den“, tak mě nestojí za to odpovídat. A naprosto chápu, že někomu to bude také připadat blbé, stejně jako dříve mně - vždy jsem byla (a stále jsem, jen už ne v této situaci) typ, co mu přijde absolutně nemyslitelné neodpovědět. Dlouhou dobu jsem odpovídala na vše a snažila se i na drzé „rozkazovací“ e-maily odpovídat formálně a zdvořile, ale po pár zkušenostech jsem se odhodlala k tomu ignorování.

Hlavně se, ale zapojuji do téhle diskuze, abych si „vylila srdíčko“ ohledně něčeho, co mě fakt moc mrzí. Prodávám malby, kresby, především přes FCB - hlavně dělané na míru, ne předpřipravené. Většinou do svých nabídek nedávám cenu, protože je komplikovaná (například se liší cena portrétu hlavy a těla, počtu lidí/zvířat, pozadí, atd) a navíc nepotřebuji být veřejně zbičována za její výši (která odpovídá práci a času vloženého do obrazu, ale v očích laika se může zdát příliš vysoká - a už jsem byla jednoho takového bičování svědkem, naštěstí se to netýkalo mě). Bohužel, 99% lidí, kteří mě kontaktují a cenu se dozví, pak už prostě neodpoví (někteří dokonce v půlce konverzace). A já zde prosím za všechny umělce, pokud někdy budete mít zájem o malbu, ale cena bude pro vás příliš vysoká (nebo si to rozmyslíte, něco vám do toho skočí, cokoliv), prosím napište mu/jí, že nemáte zájem. Slušně, přímočaře. Za dobu, co prodávám mi takto odpovědělo jen asi 4-5 lidí a věřte, že nic za zlé jsem jim neměla a naopak jsem byla strašně ráda, že mi to narovinu napsali a já nemusela jejich kontakt a diskuzi zachovávat. Je příjemnější vidět takto zdvořilé odmítnutí, než ignorování. Které je ještě na FCB viditelné oproti e-mailům - vidím, že si to ten člověk přečetl. Občas si říkám, že i kdyby mi to napsali nějak neslušně, i to by bylo lepší než ta nevědomost a nutnost zachovat diskuzi pro případ, že by se ozvali.

• Citovat
  • Upravit
26247
25.12.20 08:30

Na druhou stranu, ani prodejci nejsou vždy naprosto spolehliví. Sháněla jsem věc, našla jsem, byla jsem ochotná si pro to i dojet - i jsem to psala paní, že si přijedu, že to chci mít co nejdřív, že přijedu kdykoliv. Odpověď „jojo, domluvíme se.“ a další reakce? po 10 dnech! A ještě uražená, že už její zboží nechci.

Příspěvek upraven 25.12.20 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
25.12.20 08:32

Mám podobné zkušenosti, a oblečení raději dávám do kontejneru pro klokánek :D celkově je tahle doba hrozná pro prodej věcí. Často vidím např. na fb u nějakého produktu komentář: „Cena?“ Žádný dobrý den, prosím, nashle. A nejlepší je, když něco prodávám za určitou cenu a lidi mi píšou, že mi dají jen tolik a tolik. Nedávno : prodávám postel za 4 000,–. „Dám vám 2000. Přijedu si ihned.“ Já: „prodávám ji za 4000.“ On: „tak běž do **** ty *****“ 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
25.12.20 08:42

Taky se nám stalo. Pan dojel do špatné vesnice… Ozval se za 2 hodiny, že se omlouvá, že neměl data ani jiný kontakt. A až v té vesnici zjistil, že tam není to ČP, takže jo stane se. Ale nas*e to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.12.20 08:51

Jo a vlastne jsem jedne potvore sama naletela. Chtela jsem koupit deckam ucici koleckove brusle na Bazosi. Napred koupit bazarove, nez se nauci, pak dostanou svoje nove. Baba to mela hezky nafocene, takze nebylo poznat, ze je to sunt na vyhozeni.
Mi tehdy dosel v krabici odpad. Chlap to videl a okamzite to vezl na sberak, ze to se nedalo pouzit.
Od te doby nekupuji nic bazaroveho a zasilaneho. Bud se sejdeme osobne nebo jdu do obchodu pro nove. Nebudu nikdy vic tyhle vycuranky podporovat.
Nejlepsi bylo, kdyz jsem dotycne psala, co to ma znamenat? Jestli ji to stoji za to, ze je podvodnice? Tak delala blbou, o nicem jako nevedela. Nestala mi takova socka za dohadovani, proto jsem to vic neresila. At se par stovkami udavi treba. Ale doufam, ze karma funguje a ji se to nekdy vrati. Pouze jsem ji hlasila Bazosi, ale to nejspis k nicemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
25.12.20 09:02

Jo delo se mi to pořád, kdyz se člověk domluvi ze si to nekdo vyzvedne u vas, tak je to jeste dobry, holt nepřijde no. Spis me nastvalo, kdyz si dotycny chtel dat sraz treba nekde u obchodu, ja se tam tahla se zbozim, stojim tam pul hodiny a nikde nikdo :roll: nebo taky super, kdyz si nekdo prijde pro cosi za 2 stovky a prinese vam 2 tisice a ze nema mensi, nevim jako jestli si lidi uvedomuji, ze bezne domacnosti nemaji vzdy doma milion bankovek na vraceni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
25.12.20 09:05
@neumisa píše:
Na druhou stranu, ani prodejci nejsou vždy naprosto spolehliví. Sháněla jsem věc, našla jsem, byla jsem ochotná si pro to i dojet - i jsem to psala paní, že si přijedu, že to chci mít co nejdřív, že přijedu kdykoliv. Odpověď „jojo, domluvíme se.“ a další reakce? po 10 dnech! A ještě uražená, že už její zboží nechci.Příspěvek upraven 25.12.20 v 08:34

To taky znám.. Mě se nedávno na vinted stalo že jsem našla krásný nový kalhoty pro chlapa ještě s visačkou.. Normálně jsou strašně drahý, a tuhle značku miluje. Inzerát teda starší, tak jsem si říkala jestli vůbec jsou ještě k mání. Píšu ze mam zájem, paní píše že jsou volné… Píšu ať pošle číslo účtu že je hned beru. Za hodinu odpověď že jsou prodaný… Tak wtf??? :zed: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
2008
25.12.20 09:12

Mohla bych vypravet… Pani na FB enormni zajem o autosedacku vajicko v super stavu, za pakatel - at je co nejdriv pryc. Zasilat jsem odmitla. Baleni, straveny cas apod. Kvuli par korunam. Manzel mluvil o sbernem dvore hned na zacatku, prislo mi to skoda.
Pani byla stale urputna, ze ma velky zajem. Ja vul jsem zacala vymyslet - vzdalena pribuzna pracuje pobliz bydliste te pani (100km od naseho mesta), domluvila jsem tedy odvoz takto. Plus jsem pani pozadala, at ji da vino za ochotu s dovozem. Divila se, proc ona, proc ne ja :mrgreen:. Ja pribuzne samozrejme neco dala pro deti, nerada otravuju. A pro proklatou sedacku jsem si k pribuzne domu za 2 tydny jela pres cele mesto znovu, pani si ji nevyzvedla, prestala reagovat… V lednu ji odvezu do obchodu na charitu - z prodeje pouzitych veci dotuji stacionar pro postizene. Mela jsem to udelat rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
25.12.20 09:15

Mam stejny zkušenosti.. Na bazaru naseho mesta je to akorat sama pacientka, co si s vami tri dny dopisuje a domlouva cas, kdy si pro veci prijde. Ja pak cucim doma jak blbec a neprijedou, a jeste se přestanou ozyvat :roll: Takze uz vetsinou nosim veci po detech radsi do sberu.. Za par korun mi to nestoji za to.. Pripadne chce veci, ktere davam zadarmo, jeste nekam vozit.

A na ceny dohodou taky nereaguju. I kdyby me ta vec zaujala.. Nemam obvykle naladu na nejaky dohady o cene, nejsme v Turecku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
25.12.20 09:18

Mě jednou zaujal inzerát na FB. Paní nabízela kočárek zdarma pro nějakou maminku samoživitelku. Ženský se jí měly ozvat do zprávy a ona si měla vybrat komu kočárek dá. Přišlo mi to od paní moc hezké gesto :potlesk:
Když jsem pak četla komentáře, tak jsem se nestačila divit. Spousta lidí jí tam hrubě nedávalo, že oni napsali první a mají tedy na kočárek nárok. Sprostě jí nadávaly do všeho možného.
Jedna ženská jí tam napsala, že je rasistická kráva 8o
No myslím, že paní už žádné dobré skutky dělat na FB nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová