Domluvený prodej - nikde nikdo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101760
3.1.21 10:23

@peta1003 No a to je takovy problém si rict o zalohu na dily? A udelat základní rozpocet, nez zacne nevo dekat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
3.1.21 10:39
@j.a.n.i1 píše:
@peta1003 No a to je takovy problém si rict o zalohu na dily? A udelat základní rozpocet, nez zacne nevo dekat?

taky jsem si rikala, ze to by mel byt zaklad..
jak muze podnikatel delat neco s tim, ze to nakoupi za svy, klient ani nevi kolik to bude stat a pak doufat, ze penize nekdy uvidi 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101760
3.1.21 10:48

@a12 Tak u overenych zakazniku chapu i zen nakup za svy, ale v kaudem pripafe musi zakaznik vedet predem, co to adi tak muze stat. Kor u starsich aut, kde se draha oprava nemusi vyplatit vubec delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.1.21 10:55
@peta1003 píše:
@Oli.Lyon to zname :D pritel je automechanik a z lidi taha penize i nekolik mesicu. Prijedou si pro auto a nezaplati, ale nejhorsi je, ze pritel ze zakona nesmi zadrzet auto dokud ty penize nedotahnou :nevim: takze se to potom resi vsechno resi pres pravnika(no a jak to potom jde rychle zaplatit).
Minuly rok si k nemu dovezl nejakej parecek stary, hnusny a nepojizdny obytny auto. Pritel do toho nakoupil (ze svyho) vsechno novy, vymenil to a zprovoznil. Zenska volala, ze kolik to bude stat a kdyz ji rekl cenu, tak mu rekla, ze to teda nezaplatej a at posle fakturu, aby si to zkontrolovali a uz se neozvali. Popelnice mu furt stoji u prace a rikal, ze pokud to nezaplati, tak tam prereze vsechno co tam dal a at si to odtahnou nekam jinam :lol:
Divim se, ze ma na to nervy. Mne by se ta zenska objevila na ocich a naflusala bych ji do ksichtu spine :lol:

No, já se mu spíš divím, že nechtěl zálohu případně si po tom, co auto prohlídnul, a nenechal schválit cenu opravy. To se na mě nezlob, ale to je blb. j on. I když ti lidi řeknou, že to chtějí vše opravit, tak málokdo má představu, kolik co stojí.

Manžel to taky tak dělá. Protože se většinou ještě něco navíc najde, i když chce někdo vyměnit jenom olej. Takže volá, co ještě našel a cenu opravy, a případně se domlouvá na prohlídku. Aby to pak nedopadlo tak, že vymění to a to, a pak mu dotyčný řekně, že to nechtěl. Někdy třeba vymění jen ten olej s tím, že majitele upozorní na tu a na tu závadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.1.21 11:05
@j.a.n.i1 píše:
@peta1003 No a to je takovy problém si rict o zalohu na dily? A udelat základní rozpocet, nez zacne nevo dekat?

Vždyť jo, smlouva o dílo s předběžnou cenou, to je naprostá samozřejmost a záloha ve výši ceny dílů…taky koukám…

• Citovat
  • Upravit
2276
3.1.21 11:09

@a12 holky, vy jste tak chytry :D vy se tim ocividne asi zivite, co?

Oni vedeli predem predbeznou cenu, ale ocividne si mysleli, ze kdyz privezou pelech co vyhrabali nekde na vrakovisti, tak oprava bude asi 5 tisic.
Vzdy vola a rika, ze by bylo treba to a to a pokud nemaj zajem, tak to neopravuje.

Pritel tu praci dela 20let a obcas se hold najde nejakej ten vychcanec, ale to se najde vsude, ze jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.1.21 11:14
@peta1003 píše:

Oni vedeli predem predbeznou cenu, ale ocividne si mysleli, ze kdyz privezou pelech co vyhrabali nekde na vrakovisti, tak oprava bude asi 5 tisic.
Vzdy vola a rika, ze by bylo treba to a to a pokud nemaj zajem, tak to neopravuje.

Pritel tu praci dela 20let a obcas se hold najde nejakej ten vychcanec, ale to se najde vsude, ze jo.

Tak pokud věděli cenu a ta se minimálně lišila od toho, co jim potom naúčotval, tak jak si mohli myslet, že oprava bude za 5 tisíc??? Trošku si protiřečíš.

A pokud to bylo kompletně na renovaci, tak proč tedy neměl podepsanou smlouvu o dílo s konkrétními cenami?? Ono je rozdíl na autě nechat své 2 tisíce a třeba 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
3.1.21 11:41
@P4ja píše:
No, já se mu spíš divím, že nechtěl zálohu případně si po tom, co auto prohlídnul, a nenechal schválit cenu opravy. To se na mě nezlob, ale to je blb. j on. I když ti lidi řeknou, že to chtějí vše opravit, tak málokdo má představu, kolik co stojí.Manžel to taky tak dělá. Protože se většinou ještě něco navíc najde, i když chce někdo vyměnit jenom olej. Takže volá, co ještě našel a cenu opravy, a případně se domlouvá na prohlídku. Aby to pak nedopadlo tak, že vymění to a to, a pak mu dotyčný řekně, že to nechtěl. Někdy třeba vymění jen ten olej s tím, že majitele upozorní na tu a na tu závadu.

My jsme si v létě nechali, jako každý rok, zkontroloval auto. Jezdilo se s ním v pohodě a nemělo žádnou závadu. Nakonec „automechanik“ manželům kolega z práce našel závady za 30 000,– 8o. Auto měl dodat do týdne, pořád se vymlouval že nemá čas a všechny součástky. Auto jsme dostali po dvou měsících. Na podzim začalo auto klepat, manžel se na něj podíval, říkal že polovina šroubu nebyla dotažena a auto bylo vyloženě přelite olejem. Už jsem si pro jistotu našla jiného automechanika, který mi jako první věc řekl že za stejnou opravu by si řekl polovinu :roll:. Hezký přístup kolegy, práce mu trvá, udělá ji špatně a ještě nás natáhl :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.1.21 11:41
@peta1003 píše:

Pritel tu praci dela 20let a obcas se hold najde nejakej ten vychcanec, ale to se najde vsude, ze jo.

Hele, problematika kupních spotřebitelských smluv a smluv o dílo byla celkem dlouho součást mé práce. Pokud není podepsaná smlouva o dílo s cenou a vybraná záloha na díly, tak vidím chybu a značnou naivitu na straně řemeslníka.

• Citovat
  • Upravit
21091
3.1.21 11:50
@krajta píše:
My jsme si v létě nechali, jako každý rok, zkontroloval auto. Jezdilo se s ním v pohodě a nemělo žádnou závadu. Nakonec „automechanik“ manželům kolega z práce našel závady za 30 000,– 8o. Auto měl dodat do týdne, pořád se vymlouval že nemá čas a všechny součástky. Auto jsme dostali po dvou měsících. Na podzim začalo auto klepat, manžel se na něj podíval, říkal že polovina šroubu nebyla dotažena a auto bylo vyloženě přelite olejem. Už jsem si pro jistotu našla jiného automechanika, který mi jako první věc řekl že za stejnou opravu by si řekl polovinu :roll:. Hezký přístup kolegy, práce mu trvá, udělá ji špatně a ještě nás natáhl :lol:.

A předpokládám, že jste mu předem odsouhlasili a podepsali cenu a dobu opravy. A souhlasili s tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
3.1.21 11:59
@a12 píše:
taky jsem si rikala, ze to by mel byt zaklad..
jak muze podnikatel delat neco s tim, ze to nakoupi za svy, klient ani nevi kolik to bude stat a pak doufat, ze penize nekdy uvidi 8o

To je blbost, nenechat si proplatit materiál. To treba bracha uz vůbec nedela, naopak, ted dela nějakej zamek a rekl si o zalohu na materiál i práci. Az to spotrebuje, bere další zálohy. Jemu se kroutí nejvic lidi u malych oprav. Ja bych na to nervy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
3.1.21 12:00
@P4ja píše:
A předpokládám, že jste mu předem odsouhlasili a podepsali cenu a dobu opravy. A souhlasili s tím

Tak predem se oprava auta nevycisluje ani v autorizovaném servisu, podle mych zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
3.1.21 12:17
@Oli.Lyon píše:
Tak predem se oprava auta nevycisluje ani v autorizovaném servisu, podle mych zkušeností.

ja mam čerstvou zkušenost z autorizovanyho servisu, cena opravy byla vycislena, k opravě nakonec ani nedošlo :mrgreen: protože si to doma opraví za tretinu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.1.21 12:46
@Oli.Lyon píše:

Naopak v tom servisu bys měla vědět dost přesně, protože mají tabulky a ti mechanici se do toho musí vejít. Prostě výměna oleje - práce, nový olej..a částka. Stejně tak vše ostatní. A pokud je tam něco navíc, pak by měli zavolat a zase ti říct, kolik to bude stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.1.21 12:48
@a12 píše:
ja mam čerstvou zkušenost z autorizovanyho servisu, cena opravy byla vycislena, k opravě nakonec ani nedošlo :mrgreen: protože si to doma opraví za tretinu :mrgreen:

To chápu, ale pokud máš nové auto v záruce, pak si to jen tak doma opravit nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová