Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli píše:
Tak to já mám zážitek, co nás doma posadil na zadek. Bourali jsme hospodářský budovy, takovej menší kravín a maštal. Ze střech byly kvanta trámů a latí, takže jsme dali inzerát, že dáme dřevo zdarma za odvoz. No, ozvala se dáma ze stokiláků vzdálenýho města a děsně se zajímala, jestli je to dřevo už nařezaný na topení a kdy jí ho teda přivezeme. Tak to došli slova i mně…
kolega zas dával za odvoz zbylý ytong na stavbě. Hoši dojeli, nakládali co jim nachystal k plotu, on si poodešel dělat něco kousek dál a manželka vidí z okna, jak hoši lezou z garáže a nakládají i nové meděné svody k okapům
. Pak se omlouvali chudáci, že to samozřejmě naložili omylem.
@martinato píše:
Ahoj všem
Chci se podělit o zkušenost s prodejem čehokoliv přes internet, speciálně Facebook.
Včera jsme se rozhodli, že vyměníme televizi, protože ta naše nejde připojit tak jak bychom potřebovali na sportovní kanál. Vložili jsme inzerát na fb a už po hodině dva vážní zájemci. S prvním jsme se domluvili, že přijede dnes v určitou dobu. Bylo jsme s ním tedy v kontaktu. Napsal, že vyjíždí. Ovšem k nám nikdo nepřijel, pan už si zprávy nečetl, nereagoval… Naštvalo nás to!
Už jsem totiž zase zapomněla, jaký lidí jsou.
Do jsme to je takový problém říct, že jsem si to rozmyslel? Nebo to je nějaký nový druh zábavy? Nechápu…Když jsme za sebe sháněli nové lidi do podnájmu tak z celkové domluvených 10ti párů přišly 4!! Ostatní bez jediné reakce ne…
Tak mě to naštvalo už a ráda bych věděla, jestli se to děje i vám. Nemám už nejmenší chuť zkusit prodávat např. Oblečení po dětech a kvůli 50kc se domlouvat a zase čekat zbytečně.
Tohle je standardní, bez ohledu na svátky a coronu. Reaguješ přehnaně hystericky.
Já dávám věci za odvoz a píšu, že kdo dřív přijede, ten to dostane ![]()
Těch pár korun mi za to nestojí.
Dražší věci, jako třeba tu televizi, bych nabídla do domu seniorů apod.
Zajímavé čtení
Ten problém s nakupujícími je asi v tom, že pokud neprodáváte opravdu něco speciálního (něco co se nedá sehnat, něco pro sběratele…), tak se většině lidí dnes vyplatí koupit to nové. A starší věci kupují většinou lidé co buď nemají peníze, nebo jsou škrti. Takže nejlíp zadarmo a ještě dovézt až domů.
Muj muz treba ted 23.12. vezl ruzne obleceni na charitu. Nic oskliveho, skarede rovnou hazu do odpadu na hadry. Dalo by se to i po setech prodat, ale to se mi nechce. Na charite to nechteli.
Motaly se tam nejake pani kolem, tak to dal jim, jestli to chteji. Priste to zrovna dam do kontejneru na obleceni a bude.
@Hanka1 píše:
To mi pripomnelo - manzel se chtel zbavit stareho akvarka vcetne skrinky a techniky. Do inzeratu na nejakem akvaristickem webu napsal cena dohodou - nabidnete a lidi mu zacali anonymne psat nadavky…to jsme oba teda nepobrali vubec…
Já tedy spíše prodávám, výjimečně koupím něco, co už nelze sehnat nové, a to ani ze zahraničí. Jinak si raději zaplatím drahé poštovné za nové zboží z ciziny. Sháním třeba nesehnatelné sety Playmobilu. Na inzerát, kde by bylo napsáno cena dohodou, bych nepsala vůbec, protože to na mě dělá dojem, že mě chce dotyčný pěkně natáhnout.
Tak já žiju v Německu a musím říct, že tyhle zmatky znám jen z doby, kdy jsem žila v ČR. Tady máme místní skupinky na prodej všeho, rozdělené podle nabízeného zboží. A fakt, když někdo má zájem, napíše, domluví se čas a vždycky, až na jednu výjimku, bylo vyzvednuto. Ale je pravda, že na inzeráty,, cena dohodou " ani nereaguji. To samé už se neobtěžuji s odpovědí, když mi prodávající odepisuje zprávy opakovaně po pár dnech. Nevěřím, že v zaslání dané věci by byl rychlejší. S nevyzvednutím něčeho, co jsem prodávala, mám jedinou zkušenost. Byl to kočár, dvojkombinace. Paní úplně nadšená a nakonec se omluvila v tu chvíli, kdy měla přijet, že manžel měl nehodu a leží v nemocnici. I když jsem tomu moc nevěřila, spíš si myslím, že jí to po příjezdu z práce zamítl ![]()
@Prof. Farnsworth píše:Člověče, já to do teď sváděla na ekologický smýšlení a ty jsi mě odhalil…
Zajímavé čteníTen problém s nakupujícími je asi v tom, že pokud neprodáváte opravdu něco speciálního (něco co se nedá sehnat, něco pro sběratele…), tak se většině lidí dnes vyplatí koupit to nové. A starší věci kupují většinou lidé co buď nemají peníze, nebo jsou škrti. Takže nejlíp zadarmo a ještě dovézt až domů.
Uz po druhe pisu, ze na tomhle webu byly na bazaru ceny dohodou naprosto bezne…
Ja na inzeráty nekupuju nic. Jo vlastne tady na emiminu jsem si koupila domaci med.
@gulas.medovy píše:
Já tedy spíše prodávám, výjimečně koupím něco, co už nelze sehnat nové, a to ani ze zahraničí. Jinak si raději zaplatím drahé poštovné za nové zboží z ciziny. Sháním třeba nesehnatelné sety Playmobilu. Na inzerát, kde by bylo napsáno cena dohodou, bych nepsala vůbec, protože to na mě dělá dojem, že mě chce dotyčný pěkně natáhnout.
@Šarlota4 píše:
Stalo se mi tady. Darovala jsem trojkombinaci Jane, ozvala se zdejsi docela znama uzivatelka, ze se s kamradkou podeli o komponenty. Ja nic nechtela, ale ona si nenechala vymluvit, ze mi na muj stavajici kocar Valco usije boudicku a kryt na madlo ( zivi
se tim ).Rikam ok to bude super, mela jsem radost. Pro kocar si dojela, ale ja uz slibenou vec nedostala, tak jsem ji po par tydnech napsala SZ a po nekolika zpravach mi napsala, ze majitelky kocaru Valco Snap jsou pekny kravy, at neotravuju nebo me nahlasi adminovi…
Teda pochlub se, co to bylo za krávu, at vime s kým mame tu čest… ![]()
@Janli píše: Člověče, já to do teď sváděla na ekologický smýšlení a ty jsi mě odhalil…Jo, jsem škrt…
Píšu „většinou“.
Ano, jsou lidé jako ty, ale kolik jich mezi těmi zájemci je? Většina jich neřeší nějakou ekologii, ale jak získat věci na které nemají peníze nejlíp zadarmo.
Známá nabízela velkou palmu v květináči za odvoz. Zájemkyně úplně nadšená, ale klasika, neměla odvoz, tak že jí to má přivézt. Známá se omluvila, že v žádném případě, navíc je teď bez auta a má doma malé děti, na takové věci nemá čas, ještě někomu zařizovat odvoz. Zájemkyně drze odpověděla, ať tu palmu naloží na kočárek a převeze jí to přes celou Prahu až domů, že to přece není takový problém. ![]()
@stín katedrál píše:
Známá nabízela velkou palmu v květináči za odvoz. Zájemkyně úplně nadšená, ale klasika, neměla odvoz, tak že jí to má přivézt. Známá se omluvila, že v žádném případě, navíc je teď bez auta a má doma malé děti, na takové věci nemá čas, ještě někomu zařizovat odvoz. Zájemkyně drze odpověděla, ať tu palmu naloží na kočárek a převeze jí to přes celou Prahu až domů, že to přece není takový problém.
@stín katedrál píše:
Známá nabízela velkou palmu v květináči za odvoz. Zájemkyně úplně nadšená, ale klasika, neměla odvoz, tak že jí to má přivézt. Známá se omluvila, že v žádném případě, navíc je teď bez auta a má doma malé děti, na takové věci nemá čas, ještě někomu zařizovat odvoz. Zájemkyně drze odpověděla, ať tu palmu naloží na kočárek a převeze jí to přes celou Prahu až domů, že to přece není takový problém.
No na tohle je nejlepší hodit to někam před paneláky s poznámkou, že je to volné a odpoledne to zkontrolovat. Známí takhel stěhovali byt po prababičce. A za hodinu nebyly ani kytky, zavařeniny, ani drobné věci. Babky se sešly a vše rozebraly.