Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mackA159 píše:
To taky znám.. Mě se nedávno na vinted stalo že jsem našla krásný nový kalhoty pro chlapa ještě s visačkou.. Normálně jsou strašně drahý, a tuhle značku miluje. Inzerát teda starší, tak jsem si říkala jestli vůbec jsou ještě k mání. Píšu ze mam zájem, paní píše že jsou volné… Píšu ať pošle číslo účtu že je hned beru. Za hodinu odpověď že jsou prodaný… Tak wtf???![]()
Jo, to se mi taky stalo.. Mela jsem domluvený balik detskych veci, za dost penez. Domluveny cas, kdy si pro to prijedu, dvakrat oboustranně potvrzeny a chvili pred predanim mi prodavajici napise, ze uz balik nema…?!
@martinato píše:
@PetraJ neee 🤣 prodávali jsme ji už včera odpoledne.
Promiň ale odpoledne o Vánocích bych fakt jela ráda pro televizi. ![]()
@Pajka89 píše:Že, tak buď vím za kolik to chci prodat nebo neprodavam. Napíšeš cenu a dotyčnému se nelíbí, ale že by napsal za kolik teda, to ne..nechápu..
Mam stejny zkušenosti.. Na bazaru naseho mesta je to akorat sama pacientka, co si s vami tri dny dopisuje a domlouva cas, kdy si pro veci prijde. Ja pak cucim doma jak blbec a neprijedou, a jeste se přestanou ozyvatTakze uz vetsinou nosim veci po detech radsi do sberu.. Za par korun mi to nestoji za to.. Pripadne chce veci, ktere davam zadarmo, jeste nekam vozit.A na ceny dohodou taky nereaguju. I kdyby me ta vec zaujala.. Nemam obvykle naladu na nejaky dohady o cene, nejsme v Turecku.
@Levandulina píše:
Jak je něco dohodou, tak na to ani nereaguju. Jasně, že bych chtěla koupit klidně za 10kč, al pochybuju, že by na to dotyčný přistoupil. Má ale rovnou napsat cenu, ať se vi, na kolik si danou věc cení, v jaké cenové relaci..
To taky nechápu
. Chci něco koupit, je uvedena cena dohodou a když teda napíšu za jakou cenu bych to ráda koupila, tak prodávající trvá na své ceně třikrát vyšší, za kterou mu to nikdo nekoupi
.
Mám taky spoustu zkušeností - špatných. Jedna paní mě nenašla, přestože jsem jim popsala cestu a hledala si mě na mapě. Šla někam úplně jinam a ještě na mě byla naštvaná. Jedna paní si xkrat nepřijela (dávala jsem hodně věcí zadarmo) a pak to chtěla dovézt, že něm auto (nedovezla jsem jí to někam k paneláku bez přesně adresy). Obě pak byly probírány na fb, že jsou podvodníček, neposlou věc ani peníze zpátky a vymlouvaji se.
Těch, které měly velký zájem a klidně si nechaly nafotit hromadu věcí, že když už přijedou, tak si toho vezmou víc, tak se pak neozvou. Občas me přesvědčovali, že stoprocentně přijedou. Ani se neozvali. Je to spousta času, kdy komunikují. Nejen já, ale i oni ten čas ztratí, tak to nechápu. Dlouho jsem nic neprodávala. Až bude čas, tak to někam odvezu. Teď si něco vzala kamarádka. Hodně věcí mám krásných nových nenošenych. Hodně riflí. Ale posílat se to dneska snad nevyplatí.
@Oli.Lyon Pokud máte neprošlé příkrmy, koukněte se jestli máte v blízkosti potravinou banku, nebo charitu. Je pořád lepší to odvézt tam, než aby se to zbytečně zkazilo a vyhodilo.
@Hanka1 píše:
To mi pripomnelo - manzel se chtel zbavit stareho akvarka vcetne skrinky a techniky. Do inzeratu na nejakem akvaristickem webu napsal cena dohodou - nabidnete a lidi mu zacali anonymne psat nadavky…to jsme oba teda nepobrali vubec…
Jako cena dohodou je taky pěknej nesmysl. Jednou jsem paní napsala 100kc za nošenou dětskou kombinézu. A dostala jsem takových nadávek. Tak fakt nvm, proč to ti lidi píšou. Když mají nějakou představu, a pak nedávají, že je to málo.
@Heivka píše:
@Oli.Lyon Pokud máte neprošlé příkrmy, koukněte se jestli máte v blízkosti potravinou banku, nebo charitu. Je pořád lepší to odvézt tam, než aby se to zbytečně zkazilo a vyhodilo.
No to mě nenapadlo, to je fakt.
@j.a.n.i1 píše:
No, upřímně, když neco prodavas, tak je elementární slušnost uvést cenu. Sice se tedy nesnizim k tomu, abych dotycnemu nadávala, ale pomyslim si o nem to same. Takze tady spis nepobiram, co jste na tom nepobiraliObcas mam chut na takovy inzerát slusne odpovedet a nabidnou treba 10,–kc.
Kdysi tu byla na tohle téma diskuse a vyplynulo z ní, že většina lidí na tyhle inzeráty (cena dohodou, nabídněte atd.) ani nereaguje..
@Anonymní píše:
Anonymně, protože nechci, aby tohle bylo s mým nickem spojeno. Také jsem prodávala, především rybičky a achatiny a mám stejnou zkušenost. Co mě ještě štve, je jakým stylem někteří na nabídky píší - bez pozdravu, v podstatě rozkazujícím způsobem, obecně velmi neformálně a nespisovně. Určitou míru nespisovnosti chápu v případě konverzace na FCB, ale pokud už píšu e-mail tak jedině formálně a upraveně, bez chyb, a očekávám to i od jiných. Po zkušenostech s lidmi, kteří takto píší (buď platí vše nebo alespoň jedno), se přiznám, že neodpovídám. Prostě pokud někomu nestojí ta nabídka ani za napsání „Dobrý den“, tak mě nestojí za to odpovídat. A naprosto chápu, že někomu to bude také připadat blbé, stejně jako dříve mně - vždy jsem byla (a stále jsem, jen už ne v této situaci) typ, co mu přijde absolutně nemyslitelné neodpovědět. Dlouhou dobu jsem odpovídala na vše a snažila se i na drzé „rozkazovací“ e-maily odpovídat formálně a zdvořile, ale po pár zkušenostech jsem se odhodlala k tomu ignorování.Hlavně se, ale zapojuji do téhle diskuze, abych si „vylila srdíčko“ ohledně něčeho, co mě fakt moc mrzí. Prodávám malby, kresby, především přes FCB - hlavně dělané na míru, ne předpřipravené. Většinou do svých nabídek nedávám cenu, protože je komplikovaná (například se liší cena portrétu hlavy a těla, počtu lidí/zvířat, pozadí, atd) a navíc nepotřebuji být veřejně zbičována za její výši (která odpovídá práci a času vloženého do obrazu, ale v očích laika se může zdát příliš vysoká - a už jsem byla jednoho takového bičování svědkem, naštěstí se to netýkalo mě). Bohužel, 99% lidí, kteří mě kontaktují a cenu se dozví, pak už prostě neodpoví (někteří dokonce v půlce konverzace). A já zde prosím za všechny umělce, pokud někdy budete mít zájem o malbu, ale cena bude pro vás příliš vysoká (nebo si to rozmyslíte, něco vám do toho skočí, cokoliv), prosím napište mu/jí, že nemáte zájem. Slušně, přímočaře. Za dobu, co prodávám mi takto odpovědělo jen asi 4-5 lidí a věřte, že nic za zlé jsem jim neměla a naopak jsem byla strašně ráda, že mi to narovinu napsali a já nemusela jejich kontakt a diskuzi zachovávat. Je příjemnější vidět takto zdvořilé odmítnutí, než ignorování. Které je ještě na FCB viditelné oproti e-mailům - vidím, že si to ten člověk přečetl. Občas si říkám, že i kdyby mi to napsali nějak neslušně, i to by bylo lepší než ta nevědomost a nutnost zachovat diskuzi pro případ, že by se ozvali.
My jsme takhle „odmítli“ chlapa na okna.. Dostali jsme na nej kontakt, slušně mu napsali dobrý den atd. On odpověděl asi dvěma slovama bez pozdravu, tak my už jsme neodpověděli a na okna si nasli někoho jinyho..
Občas mám snahu něco prodat a nejhorší mi přijdou matky. Hodně věcí po dětech jsem dávala zadarmo u nás na bazarku. Spousta lidí ani nepřijde, což už neřeším. Ale stalo se mi, že jsem měla pár věcí gratis a par na prodej (třeba nepromokavý Tchibo set, kombinézy, chlupaté overaly pro miminka) a chtěli, abych jim to k tomu přihodila a někam odvezla, třeba i 50 km, že nejsou místní ![]()
No a vrchol byl, že jsem si sila na své děti. Kupovala jsem kvalitní látky (klidně i 600 Kč metr), na FB mi napsala cizí ženská, že od kamarádky ví, že siju a že by chtěla to a to triko (jsme malé město, viděla v něm syna), jestli bych ji ho nemohla taky ušít. Měla jsem ještě látku, tak jsem ji napsala, že ano a cenu. To jsem se dozvěděla, že jsem p…, ze ani šít neumím a vydiram nebohé maminky. Prý já to mám zadarmo, tak co vymýšlím.
![]()
@martinato to znám, prodávali jsme štěňata a co nám se ozývalo za exoty
. Byla jasně dána cena a podmínky, do jakých štěně dáme. Polovina inzerátů byla bez pozdravu typu- beru fenu. Novák. Další část byla- beru psa, dám vám za něj ale jen xxx a potřebuji ho popovézt alespoň do Prahy, případně odvézt až domů, na druhý konec republiky. Srdceryvné výlevy, jak nemají peníze, ale kdybych darovala, pes by se měl jako v bavlnce. Bylo náročné se tím balastem probrat. Jedna paní byla zvlášť neodbytná. S lidmi se slušným projevem jsme komunikovali dál a nakonec vybrali vhodné páníky, kteří všichni do jednoho přijeli v domluvený termín a čas.
Tak to já mám zážitek, co nás doma posadil na zadek. Bourali jsme hospodářský budovy, takovej menší kravín a maštal. Ze střech byly kvanta trámů a latí, takže jsme dali inzerát, že dáme dřevo zdarma za odvoz. No, ozvala se dáma ze stokiláků vzdálenýho města a děsně se zajímala, jestli je to dřevo už nařezaný na topení a kdy jí ho teda přivezeme. Tak to došli slova i mně… ![]()
@Anonymní píše:
@martinato to znám, prodávali jsme štěňata a co nám se ozývalo za exoty. Byla jasně dána cena a podmínky, do jakých štěně dáme. Polovina inzerátů byla bez pozdravu typu- beru fenu. Novák. Další část byla- beru psa, dám vám za něj ale jen xxx a potřebuji ho popovézt alespoň do Prahy, případně odvézt až domů, na druhý konec republiky. Srdceryvné výlevy, jak nemají peníze, ale kdybych darovala, pes by se měl jako v bavlnce. Bylo náročné se tím balastem probrat. Jedna paní byla zvlášť neodbytná. S lidmi se slušným projevem jsme komunikovali dál a nakonec vybrali vhodné páníky, kteří všichni do jednoho přijeli v domluvený termín a čas.
Takoví jsou nejlepší. Prachy nemají, ale pes se bude mít. Pedigree granule 200 Kč deset kilo a až přijdou zdravotní obtíže, tak šup do útulku, protože kde by vzali na péči.
Stalo se mi tady. Darovala jsem trojkombinaci Jane, ozvala se zdejsi docela znama uzivatelka, ze se s kamradkou podeli o komponenty. Ja nic nechtela, ale ona si nenechala vymluvit, ze mi na muj stavajici kocar Valco usije boudicku a kryt na madlo ( zivi
se tim ).Rikam ok to bude super, mela jsem radost. Pro kocar si dojela, ale ja uz slibenou vec nedostala, tak jsem ji po par tydnech napsala SZ a po nekolika zpravach mi napsala, ze majitelky kocaru Valco Snap jsou pekny kravy, at neotravuju nebo me nahlasi adminovi…