Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Šarlota4 píše:
Stalo se mi tady. Darovala jsem trojkombinaci Jane, ozvala se zdejsi docela znama uzivatelka, ze se s kamradkou podeli o komponenty. Ja nic nechtela, ale ona si nenechala vymluvit, ze mi na muj stavajici kocar Valco usije boudicku a kryt na madlo ( zivi
se tim ).Rikam ok to bude super, mela jsem radost. Pro kocar si dojela, ale ja uz slibenou vec nedostala, tak jsem ji po par tydnech napsala SZ a po nekolika zpravach mi napsala, ze majitelky kocaru Valco Snap jsou pekny kravy, at neotravuju nebo me nahlasi adminovi…
Tvl
![]()
@Hanka1 píše:
Teda pochlub se, co to bylo za krávu, at vime s kým mame tu čest…
Já si delší dobu pohrávám s myšlenkou, že budu provozovat online databázi podobných kreténů, zřejmě tedy někde mimo ČR, abych byl mimo dosah bolševických stébáků a jejich gdpr polonesmyslem.
Ono totiž narazit v ČR na poctivého a normálně smýšlejícího člověka je rovno výhře v loterii.
@a12 píše:
Kdysi tu byla na tohle téma diskuse a vyplynulo z ní, že většina lidí na tyhle inzeráty (cena dohodou, nabídněte atd.) ani nereaguje..
Záleží, co se inzeruje. Prodávala jsem koně a tam se poslední roky rozmáhá nešvar napsat „Cena dohodou“. Ty koně, co jsem prodávala, byli vyšší cenová kategorie, a neozývalo se moc zájemců. Tak jsem zkusmo změnila inzerát na cenu dohodou a rázem zájemců spoustu. Samozřejmě do chvíle, než jsem jim řekla cenu. Takže ve výsledku nechápu, proč to tak lidi inzerují, protože akorát mají spoustu práce s odpovídáním lidem, kteří stejně nekoupí.
@Hanka1 píše:
Uz po druhe pisu, ze na tomhle webu byly na bazaru ceny dohodou naprosto bezne…Ja na inzeráty nekupuju nic. Jo vlastne tady na emiminu jsem si koupila domaci med.
Já tady nic neprodávám, ani nekupuju, takže je mi úplně ukradené, co tady je nebo není zvykem. Cena dohodou zavání podvodem, protože majitel prodávaných věcí musí sám moc dobře vědět, jakou pro něj má konkrétní předmětem hodnotu. Může zkusit napřed nasadit vyšší cenu, a když je inzerát bez odezvy, tak má možnost cenu pomalu stahovat k reálné hodnotě, za kterou je ochoten ji skutečně prodat.
A ještě jsou dobré inzeráty na bazárcích na FB, fotka věci, popis a že cena do sz. A pod tím 150 zpráv - mám zájem, pošlete mi cenu do sz. Proč to tam ten dotyčný nenapíše a neušetří si hromadu práce?
Jinak na inzeráty - cena dohodou - taky nereaguji. To už radši napsat cenu a k tomu třeba - dohoda možná, jako že je tam nějaký prostor k jednání.
@Kelsey píše:
Muj muz treba ted 23.12. vezl ruzne obleceni na charitu. Nic oskliveho, skarede rovnou hazu do odpadu na hadry. Dalo by se to i po setech prodat, ale to se mi nechce. Na charite to nechteli.
Motaly se tam nejake pani kolem, tak to dal jim, jestli to chteji. Priste to zrovna dam do kontejneru na obleceni a bude.
Oblečení buď vyhazujeme nebo darujeme po příbuzných a známých, kteří jsou vděční. Mám třeba švagrovou lékařku, která má hodně dětí, a ta je vděčná za cokoliv. Na cizí nevděčné lidi už zvědavá moc nejsem. A jak funguje třeba Armáda spásy vím zcela přesně, mám u nich kamaráda, který pracuje jako sociální pracovník. Jednou za rok jim vozí vyřazené kusy oblečení opravdu bohatí lidé typu Leoš Mareš. Samozřejmě, že si ty pěkné věci mezi sebou napřed rozeberou zaměstnanci. Hadry putují k potřebným.
@gulas.medovy píše:
Já tady nic neprodávám, ani nekupuju, takže je mi úplně ukradené, co tady je nebo není zvykem. Cena dohodou zavání podvodem, protože majitel prodávaných věcí musí sám moc dobře vědět, jakou pro něj má konkrétní předmětem hodnotu. Může zkusit napřed nasadit vyšší cenu, a když je inzerát bez odezvy, tak má možnost cenu pomalu stahovat k reálné hodnotě, za kterou je ochoten ji skutečně prodat.
Ja nemluvim o emiminu, ale o akvaristickem webu, kde se cena dohodou pouzivala naprosto bezne…
Já mám jeden zážitek ted z období před Vánoci. Koupili jsme dětem konzoli PS4, sháněli jsme pro ně starší hry. Dala jsem poptávku na určitou hru, ozval se mi pán, že mi ji pošle přes zásilkovnu. Poštovné jsem mu obratem uhradila na účet a zbytek jsem měla platit na dobírku. Měl ode mně všechny informace (adresa, tel, atd), aby to mohl odeslat. Samozřejme to neposlal, tak jsem ho v určitém intervalu kontaktovala, abych se vždy zeptala jak to vypadá. Pán mi vždy napsal, že to nestíhá, ale na druhý den to určitě pošle. Takto to šlo měsíc. A nakonec mi 21.12. napsal, že mi to objedná přes internet jako novou, že má tam nějakou dárkovou kartu a nechá ji poslat na moji adresu. Opravdu ji objednal a hra mi domů došla 23.12. Takže místo toho aby prodal svoji starou, tak na tom prodělal (nová stála 1300 Kč a já mu zaplatila 600 Kč). Nějak jsem nepochopila jeho myšlenkové pochody, ale nakonec to dopadlo dobře. Takže i takový prodejci jsou. Jako na jednu stranu mi je toho prodejce líto, že byl na tom tratný, ale kdybych si chtěla koupit novou hru, tak nesháním starší (a starší je špatně k sehnání).
Žiju v Anglii a tady je to stejné nebo horší jak v Čechách. Kupuju a prodávám na inzeráty hodně. Zrovna teď si někdo chtěl koupit stínítko na světlo za ani ne stovku. Napřed napsal, že přijde v úterý a ticho po pěšině, nic. Pak že ve čtvrtek v poledne, že už je za rohem. Poledne uplynulo a napsal, že teda ve 3. V 5 napsal, že přijde v 5
Já mu vždy potvrdila, že může, že jsem doma. A doteď nedorazil ![]()
Už to beru dost s klidem a neřeším. Přešla jsem na anglický způsob prodávání - že nikomu nic nedržím a kdo si to první vyzvedne, ten to má, jinak bych se moc rozčilovala, kdybych to pro někoho držela a on pak nepřišel.
Ale co mě vytáčí stále je jak blbě tu inzerují, mizerné fotky a většinou žádný popisek. V tom jsou češi mnohem lepší, v popsání předmětu.
Teď jsem třeba zjistila, že jsem koupila lamelové rošty na inzerát, tahle pani se zrovna neobvykle snažila a dala do inzerátu fotku produktu ze stránek obchodu. A přijedu domu, dám rošty na postel a zjistím, že pani dala fotku uplně jiného modelu a hlavně jiného rozměru, takže mi jsou rošty na 2 věci!
A druhej nešvar tady je, že když se věc prodá, nestahnou ji z inzerce, takže někdy člověk odpoví na 5 inzerátů a jen 1 odepíše, že to je stále dostupné.
Takže už pak taky jen klikám na Marketplace na tlačítko „Je to stále dostupné?“ a nevypisuju se s žádným pozdravem a prosím a děkuji, protože pravděpodobně stejně není.
Jo a nedávno mě vypekla paní. Věděla, že si k ní odpoledne okolo 4.přijedu pro nějakou drobnost za odvoz, byla jsem tam chvíli po 4., a v domě nikde nikdo, na zprávy neodpovídala… a po půl hodině napsala, že urgentně musela odejít z domu. Tak to samozřejmě může, ale já tam kvuli tomu jedu přes celé město, tak to třeba mohla dát v igelitce na předzahrádku, což se tady dělá dost hojně, a ne mě tam nechat jet a pak nic. To mě dost naštvalo.
Případně jedna starší storka - když jsme koupili dům, vydali jsme se ze všech peněz a já potřebovala troubu. Na inzerát jsem našla jednu v přepočtu za 1200kč s tím, že potřebuje vyčistit. Vyčistit troubu zvládnu, tak jsem se tam vydala. No ale co jsem našla na místě je nepopsatelné - až centimetrový nános spáleného tuku, který již naprosto splynul s původním lakem trouby v jednolitou hmotu, podle mě bez šance to dostat dolů. Nechápu, jak se někomu vůbec podaří takhle zas*** vnitřek trouby a ještě si pak myslet, že to prodá, bych se styděla dát toto i za odvoz!
Ale ať jen nehaním, nakonec jsem za stejný peníz koupila krásnou, čistou, prakticky jako novou troubu, která perfektně peče. Stejně tak jsem koupila, prodala, dostala a rozdala spoustu jiných věcí, takže pořád mi to za ty ušetřené finance a ekologičnost stojí.
@Prof. Farnsworth píše:
Píšu „většinou“.Ano, jsou lidé jako ty, ale kolik jich mezi těmi zájemci je? Většina jich neřeší nějakou ekologii, ale jak získat věci na které nemají peníze nejlíp zadarmo.
Kam se poděl tvůj pověstný smysl pro humor… ![]()
@P4ja píše:![]()
No na tohle je nejlepší hodit to někam před paneláky s poznámkou, že je to volné a odpoledne to zkontrolovat. Známí takhel stěhovali byt po prababičce. A za hodinu nebyly ani kytky, zavařeniny, ani drobné věci. Babky se sešly a vše rozebraly.
Klasika, už se tomu ani nedivím. Před nedávnem jsem nechávala v DE za odvoz psací stůl. Do inzerátu sem extra velkým písmem napsala, že bydlíme ve 3. patře bez výtahu a že kdo stůl chce, musí si ho sám odnést dolu. Na FB se ozvalo spousta lidí, tak sem to brala postupně, jak mi psali. První kluk lamavou němčinou, že si druhej den v tolik a tolik přijde. Komunikoval, všechno v pohodě. Druhej den nepřišel, píšu mu kde je a on že se rozmyslel, tak mu píšu, že mohl aspoň napsat, že jsme na něj 2 hodiny čekali na starém bytě. Najednou uměl výborně německy a začal mi neskutečným způsobem nadávat. Napsala sem teda ženské, co se ozvala druhá. Přišla stará babka s hůlkou s malým, tak 8 letym klukem
Stůl jsme ji nakonec odnesli s přítelem před barák, aby sme se ho zbavili, jdeme k autu a ona měla ještě tu drzost se zeptat, proč sme ji to teda neprivezli, když máme velké auto a jestli ji neodvezeme
Vědět to předtím, stůl odvezu do ČR a u rodičů bych ho prohnala kotlem. Aspoň bysme se ohrali ![]()
Oblečení už rovnou dávám do garáže na hadry, lepší kousky, u kterých je mi to fakt líto, nosím do kontejneru na oblečení.
@Šarlota4 píše:
Stalo se mi tady. Darovala jsem trojkombinaci Jane, ozvala se zdejsi docela znama uzivatelka, ze se s kamradkou podeli o komponenty. Ja nic nechtela, ale ona si nenechala vymluvit, ze mi na muj stavajici kocar Valco usije boudicku a kryt na madlo ( zivi
se tim ).Rikam ok to bude super, mela jsem radost. Pro kocar si dojela, ale ja uz slibenou vec nedostala, tak jsem ji po par tydnech napsala SZ a po nekolika zpravach mi napsala, ze majitelky kocaru Valco Snap jsou pekny kravy, at neotravuju nebo me nahlasi adminovi…
Hustý, napiš mi kdo to byl ![]()
@gulas.medovy píše:
Oblečení buď vyhazujeme nebo darujeme po příbuzných a známých, kteří jsou vděční. Mám třeba švagrovou lékařku, která má hodně dětí, a ta je vděčná za cokoliv. Na cizí nevděčné lidi už zvědavá moc nejsem. A jak funguje třeba Armáda spásy vím zcela přesně, mám u nich kamaráda, který pracuje jako sociální pracovník. Jednou za rok jim vozí vyřazené kusy oblečení opravdu bohatí lidé typu Leoš Mareš. Samozřejmě, že si ty pěkné věci mezi sebou napřed rozeberou zaměstnanci. Hadry putují k potřebným.
To se děje i v menších městech…Taky jsem to slyšela.
@Vermun píše:
Já mám jeden zážitek ted z období před Vánoci. Koupili jsme dětem konzoli PS4, sháněli jsme pro ně starší hry. Dala jsem poptávku na určitou hru, ozval se mi pán, že mi ji pošle přes zásilkovnu. Poštovné jsem mu obratem uhradila na účet a zbytek jsem měla platit na dobírku. Měl ode mně všechny informace (adresa, tel, atd), aby to mohl odeslat. Samozřejme to neposlal, tak jsem ho v určitém intervalu kontaktovala, abych se vždy zeptala jak to vypadá. Pán mi vždy napsal, že to nestíhá, ale na druhý den to určitě pošle. Takto to šlo měsíc. A nakonec mi 21.12. napsal, že mi to objedná přes internet jako novou, že má tam nějakou dárkovou kartu a nechá ji poslat na moji adresu. Opravdu ji objednal a hra mi domů došla 23.12. Takže místo toho aby prodal svoji starou, tak na tom prodělal (nová stála 1300 Kč a já mu zaplatila 600 Kč). Nějak jsem nepochopila jeho myšlenkové pochody, ale nakonec to dopadlo dobře. Takže i takový prodejci jsou. Jako na jednu stranu mi je toho prodejce líto, že byl na tom tratný, ale kdybych si chtěla koupit novou hru, tak nesháním starší (a starší je špatně k sehnání).
Spíš si myslím, že zjistil, že ta jeho už nefunguje, nebo blbne, nebo něco, bylo mu blbé ti to psát a vracet ti peníze, tak koupil novou, no.