Domluvený prodej - nikde nikdo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101710
25.12.20 19:51
@belladonna píše:
Já je taky v drtivé většině preskakuji. Ale neslušné na tom nic nevidím.

Ja jo, neslusna je na tom ta absolutní neucta k casu druheho, ktery misto toho, aby si precetl cenu a mohl se hned rozhodnout, zda venovat svoji energii, tak takhle ho vlastne inzerent nuti ji venovat a mozna zcela zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.12.20 19:57

Mně často přijde, že ať napíšu cokoliv, lidi čtou „cena dohodou“. Stalo se mi, že jsem prodávala pogumovaný komplet, po jednom dítěti, prakticky jako nový, dala jsem cenu 200 Kč. Madam mi napsala, že to vezme s gumakama a dá mi za to 50, když jí to přivezu. :lol: Gumáky jsem nenabízela. A vozit jsem odmítla.

• Citovat
  • Upravit
8288
25.12.20 20:36
@j.a.n.i1 píše:
Ja jo, neslusna je na tom ta absolutní neucta k casu druheho, ktery misto toho, aby si precetl cenu a mohl se hned rozhodnout, zda venovat svoji energii, tak takhle ho vlastne inzerent nuti ji venovat a mozna zcela zbytecne.

Napíše email a zeptá se, ale nemusí nic psat, každého volba. Pokud je u inzerátu moznost dle dohody, tak to člověk vybrat může, proč by měl být kvůli tomu neslusny? Jak tu psala někde na začátku uživatelka, že prodává obrazy a používá cenu dle dohody, vubec mi na tom nepřijde nic neslušného. Spíš jsou neslusni ti, kteří ji pisi nevhodně či vulgárne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.12.20 20:40
@belladonna píše:
Napíše email a zeptá se, ale nemusí nic psat, každého volba. Pokud je u inzerátu moznost dle dohody, tak to člověk vybrat může, proč by měl být kvůli tomu neslusny? Jak tu psala někde na začátku uživatelka, že prodává obrazy a používá cenu dle dohody, vubec mi na tom nepřijde nic neslušného. Spíš jsou neslusni ti, kteří ji pisi nevhodně či vulgárne.

Asi tak - kazdy holt ma hranice slušnosti nekde jinde…

• Citovat
  • Upravit
183
25.12.20 20:51
@Levandulina píše:
Mně hrozně vadí, když někdo projeví zájem, já odpovím a dotyčný už nereaguje. Přijde mi normální odpovědět. I klidně ne, nemám už zájem. Jako jo, nereagovani je, že už není zájem, ale je to normální slušnost…

Přesně…ideálně ještě přeměřit na xy místech a pak už ani díky nenapíšou :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
25.12.20 21:15

@belladonna No a proc se ma ptat, když to muze byt rovnou uvedeno. Myslis, ze napsani emailu nestoji zadny cas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
25.12.20 21:47
@j.a.n.i1 píše:
@belladonna No a proc se ma ptat, když to muze byt rovnou uvedeno. Myslis, ze napsani emailu nestoji zadny cas?

Když jsem prodávala použité topení, tak jsem taky nevěděla, za kolik to dát a s chlapem jsme se na ceně emailem dohodli. To bylo ode mě nějak neslušné? Proč? Každý si může rozmyslet, jestli na inzerat reagovat, nebo ne. Nikdo nikoho přeci nenutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
25.12.20 22:37

@belladonna Neslusne asi uplne ne, ale snizujes si sance na prodej veci na minimum. Spoustu lidi to,,dohodou" odradi v prvni vterine. Chteji jasny info, ne se o necem dohadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
25.12.20 23:07

Ještě jsem si vzpomněla jak jedna paní na fb se ptala na jakési sítko do odpadu, kde se dá sehnat.

Napsala jsem jí, ať najde jiné, že tohle mám někde doma a že je k ničemu. Prostě šunt co neplní funkci.

Nenabízela jsem ho, ani nevím kde je nebo možná jsem ho vyhodila. :nevim:

A ona mi napsala asi 10 zpráv, jestli jí ho prodám a že kolik za něj chci. :zed:

No hlava mi to nebrala, nic jsem nenabízela, jen jsem jí radila ať vybere jiné…

Hold si to taky přebrala po svém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
25.12.20 23:15
@Pajka89 píše:
@belladonna Neslusne asi uplne ne, ale snizujes si sance na prodej veci na minimum. Spoustu lidi to,,dohodou" odradi v prvni vterine. Chteji jasny info, ne se o necem dohadovat.

Jistě, s tím souhlasím, jen píšu, že neslušného na tom není nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
25.12.20 23:33
@Pajka89 píše:

Pravda. Pokud to není něco naprosto unikátního, co se jinde koupit nedá, tak taky všechny nabídky „dohodou“ automaticky přeskakuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
25.12.20 23:48

J8 takhle předloni nabízela starou varnou desku a troubu za odvoz. Ozvala se mi paní, kterou trochu znám, že si přijede, ale až druhý den, okamžitě jsem dala inzerát do rezervace a v tu chvíli mi začal psát chlap z vedlejší vsi, že si pro to hned jede. Napsala jsem mu, že je v rezervaci a že pokud si paní nevezme, tak je v pořadí. Hej to jsem nezažila, neustále mi psal, volal na messengeru, vyhrožoval, urážel, to už jsem si ho zablokovala a on mi začal psát z dalšího profilu…no mazec. Výhružky typu zjistím si, kde chodí tvoje děti do školy atd.
No a před pár týdny kytky za odvoz, paní nejdřív, že si dojede hned, pak že nemá jak, že druhý den a nakonec, jestli bych jí to nedovezla, až budu mít cestu do města. Blbý je, že bydlela úplně druhým směrem, než je cesta do města :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
26.12.20 06:01

Je to jen a jen o lidech. Jednou jsem nabízela nálepky do Penny. A nějaké nádobí. Dalo to na jednu kartičku. Chtěla jsem nějaké ovoce pro syna nebo ani nic. Čekala jsem např. 4 banány. Paní mi přivezla papírovou tašku do půlky plnou různého ovoce vc. kokosového ořechu a avokáda, takže i dražší věci. :srdce:

Naopak jednou jsem chtěla sáček oříšků myšlení např para. Dostala jsem mix semínek za 10kč 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
26.12.20 13:48
@j.a.n.i1 píše:
@belladonna No a proc se ma ptat, když to muze byt rovnou uvedeno. Myslis, ze napsani emailu nestoji zadny cas?

U inzerátu cenu dohodou taky preskakuji, evokuje to ještě větší ztrátu času nez normálně. Tresnicka je u realit cena dostupna na zeptají u RK - to je jasné, ze je mastné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
26.12.20 14:50

Mě teď aktuálně vytáčí prodejce na ebay. Objednala jsem od něj dárek pro přítele k vánocům, měl to mít skladem, uváděná dodací doba asi 4 dny. A on se sice tváří, jako že to poslal, dostala jsem číslo zásilky ke sledování, ale jelikož jsem dřív pracovala na eshopu tak vím, že to, co to ukazuje znamená pouze že vytiskl poštovní štítek, ale nic neodeslal.

Myslím si, že realita je taková, že to skladem vůbec neměl, objednal z Číny a teď čeká až mu to přijde. Ale kdybych chtěla čekat na dodávku z Číny, tak jsem si to tam mohla objednat sama a nemusela to kupovat dráž přes ebay.

Takže přítel dostal pod stromeček jen vytištěnou fotku místo dárku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová