Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Koupila jsem si na eshopu jasné košíčky na mufiny, rozměry však neuvedeny a přišly miniatury. Tescoma. Je to o něco větší bombon z bomboniery. chci je nějak využít. Poraďte, co v nich udělat- Mělo by to ale být něco, co se vyklápí., jestli to v tom má zůstat, tak to už je lepší použít podle mě košíčky papírové (jako třeba šuhajdy). Mám jich taky jen 12.
dík
Ahoj, já dělám tenhle:
100 g másla
80 g moučkového cukru
3 žloutky
160 g hladké mouky + špetka prášku do pečiva
Máslo s cukrem třít do pěny, postupně přidávat žloutky a nakonec přidat mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dát do pytlíku, stříkat do silikonových fomiček (nebo lžičkou). Péct při 180 stupních dorůžova.
To množství mi vyšlo na čtyři platíčka. Nakonec polévám čokoládou. A nebo, vychytávka, trochu pracnější, ale efekt zaručen… Rozehřátou čokoládu naliju do těch formiček a do toho „zapíchnu“ to upečené, nechám zatuhnout a pak vyklopím a je to fakt moc hezké. ![]()
Dají se v tom udělat hezké pralinky nebo čokoláda… akorát toho máš málo…
@Bublana píše:
Ahoj, já dělám tenhle:
100 g másla
80 g moučkového cukru
3 žloutky
160 g hladké mouky + špetka prášku do pečiva
Máslo s cukrem třít do pěny, postupně přidávat žloutky a nakonec přidat mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dát do pytlíku, stříkat do silikonových fomiček (nebo lžičkou). Péct při 180 stupních dorůžova.
To množství mi vyšlo na čtyři platíčka. Nakonec polévám čokoládou. A nebo, vychytávka, trochu pracnější, ale efekt zaručen… Rozehřátou čokoládu naliju do těch formiček a do toho „zapíchnu“ to upečené, nechám zatuhnout a pak vyklopím a je to fakt moc hezké.
diky.
jak to prosimte chutna, neni to jen takova susenka?
@Pudloslava No, v podstatě je. Ale chuťově výborné, úplně se to rozplývá na jazyku.
Ahoj, my tyhle silikonové košíčky o víkendu využily i na klasické pracny. Nemusí se to vymazávat a pak to jen celé vemeš a otočíš. Samy vypadnou. A nebo na žloutkové: 1 žloutek a 30g moučkového cukru. Vyšlehat do světle žluta (šlehat vařečkou) a dát péct na 15 min 150 stupňů a pak už jen sušit cca na 100 stupňů další asi 40 -50 min. Chuťově je to jako rakvičky
Blby je, ze musim pect bezlepkove a takove ty suche veci se desne sypou, ani je nezkousim. myslela jsem spis na nejake cokoladicky a tak - jenze cokolady by zase mely v tom kosicku zustat, jinak se oblemcaj. ted premyslim o marokankach, ty vetsinou delam na plechu, alespon by byly jednou kulate.
No, tak čokoládový bonbónek dáš do papírového košíčku a neoblemcá se Ti nic
, navrch píchneš oříšek a budeš mít krásný mňamky
@Pudloslava Já teda čokoládu po ztvrdnutí z košíčků vyndávám a skládám do krabice, odkud pak vytahuju na stůl s cukrovím. Takže i ta čokoláda podle mě jde, akorát jich máš na to málo.
Pak mě napadá že by z toho šlo udělat něco podobného jak jsou včelí úly - podobné nepečené těsto.
Ahojky. Omlouvám se zakladatelce za svůj dotaz.
Pořídila jsem si silikonovou formu na čokoládu (je tam 12 hvězdiček). Napadlo mě zkusit do toho udělat nějaké nepečené cukroví (např. těsto na tatrankové kuličky). Máte s tím někdo zkušenost? Musím to vysypat třeba kokosem aby to pak šlo dobře ven? A bude to držet tvar?
Zkoušela jsem do toho zatím jen čokoládu a ta byla bez problému ![]()
Předem děkuji všem za rady ![]()