Reklama

Dort z bábovkového těsta?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
honey_star
Zasloužilá kecalka 954 příspěvků 05.11.10 19:40
Dort z bábovkového těsta?

Prosím o pomoc, samožřejmě dělám na poslední chvíli dort na zítřejší oslavu narozenin Adélky a piškotové těsto se nedaří a nedaří. :zed:
Chci se zeptat, dá se udělat, děláte někdo dort z těsta na klasickou olejovou bábovku? Jde mi o to, jestli to pak dokážu bez drobení rozříznout a promazat a jestli si to udrží konzistenci toho dortu?
Máte někdo vyzkoušeno?


Reklama

Reakce:
 
Sherry
Generální žvanilka 20296 příspěvků 05.11.10 19:47

já to tak jednou dělala docela dobrý, ale je to takovž ne zrovna tuhý, ale prostě jiný než korpus..
takže hodně rozřezat a hodně promazat :palec:

 
jizvíková
Extra třída :D 12612 příspěvků 05.11.10 19:48

a co je s piskotovym za problem??? olejova babovka bude porad olejova babovka, takze na dort jen v nouzi, zvlast ten olej a krem asi nic moc, jinak treba slehacovy krem by to rozdrtilo, je to moc tezke

 
nonina
Závislačka 4033 příspěvků 05.11.10 19:51

Honey … myslím si, že by to neměl být problém, ale je nutné nechat tu bábovku před krájením pořádně vychladnout a použít dortový nůž (ten zoubkovaný) - sice nemám odzkoušeno , ale klíďo bych si na to troufla , a možná bych do těsta dala malinko víc oleje, aby byla vláčnější :wink: . Pokud to budeš teprve péct, tak to upeč teď a rozřízni ráno, promaž a dej pořádně vychladit do lednice. A pro jistotu, aby to drželo tvar, bych to polila čokoládovou polevou. (mňam, právě si tu při té představě slintám do klávesnice)

Ať se dílko podaří.

 
delice
Ukecaná baba ;) 1903 příspěvků 05.11.10 20:26

Já tady moc nepeču, jen trochu, ale bábovka jako dort mi přijde těžká. Mrkni na net na nějaké lehčí těsto, nám dělala tchýně minulý týden čokoládový dort s bílou a pařížškou šlehačkou, Harlekýn říkala. Byl výtečný a recept našla na netu.

 
Lakynka
Neúnavná pisatelka 17031 příspěvků 05.11.10 20:59

Ahoj, to bych si asi netroufla. Ale prozradím ti můj recept na piškotové těsto:)
Na 1 vejce 3 dkg cukru krystal
3dkg hladké mouky
1 vanilkový cukr

Vše by mělo mít pokojovou teplotu, ale podmínka to není. Šlehám tak dlouho až hmota je světlejší, než před začátkem šlehání a zkouškou je, že dáš do hmoty prst a těsto nesteče tak rychle. A při tom šlehání se dělají takové „mraky“. Dávám péct na 180°C v předehřáté troubě. Upečený korpus poznám, když sáhnu a těsto se vrátí zpět, nezůstane promáčklé.


Reklama

 Váš příspěvek
Reklama

Reklama

Poslední články

Rakovina prsu může postihnout každou ženu. Včasné odhalení je klíčové

Říjen je celosvětově označován jako měsíc boje proti rakovině prsu. Cílem... číst dále >

Stát chce finančně podporovat mikrojesle a dětské skupiny, aby maminky mohly jít do práce

Ministerstvo práce vyslalo do připomínkového řízení návrh, aby státní... číst dále >

Články z Expres.cz

Drsný porotce StarDance Zdeněk Chlopčík: V osobním životě jsem měkkota

Ačkoliv ho mnozí nazývají katem, dnes už si bez něj nelze StarDance... číst dále >

Z lamače srdcí je pobledlý tlouštík. Řeší Elon Musk problémy návykovými látkami?

Ještě donedávna platil za miláčka davů a byl jedním z malé hrstky miliardářů,... číst dále >

Články z Ona Dnes

Jsi prase, kráva a smrdíš, dozvěděla se ve Výměně manželek mladá maminka

Tereze vadí, že na ni ani na její dvouletou dceru Elišku nemá přítel Marek... číst dále >

Jsem zvědavá, do světa mě to táhne pořád, říká Marta Jandová

Její kapela Die Happy patřila k nejpracovitějším v Německu, za pětadvacet let... číst dále >