Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, potřebovala bych radu. Budu dělat dort pro desetiletou slečnu, bude s karamelovou polevou a nahoru by chtěla nějaké zvířátko. Jde mi o to, z čeho mám zvířátko udělat. Nabízí se vymodelovat z potahovky, ale nerozpusti ji ten karamel? Obrazek z jedleho papiru by asi ma te poleve nebyl vidět, že? Nebo mě ještě napadlo, nakreslit obrázek kakaem rozmychanym v kapce alkoholu. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Děkuji
@Rusallka udělala bych z marcipanu nebo podobne hmoty. Na karamelu by se to rozpustit nemělo
většinou se to rozblemcá jenom na šlehačkovém podkladu, ale vyzkoušeno osobně nemám
maximálně bych pro sichr pod ten model dala třeba kolečko toho jedleho papíru, aby ten marcipan byl od toho karamelu oddělený, nebo tam ten model posadit až těsně před podáváním, za pár minut se to nerozpustí.
@Rusallka vhodný je marcipán nebo fondán, koupíš v cukrárně.
Obnovuji tady to vlákno..Je tu prosím někdo
z okolí Slabce-Kostelík či Rakovníku, kdo by zvládl na zakázku upéct dort s tématikou HP? Dcera na Harrym vyrostla a moc bych chtěla pro ni tento dort upéct. Já sama jsem zručná na jiné věci, ale dorty tedy neumím a nezvládnu.
Moc děkuji ![]()