Dorty a zase dorty k narozeninám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37144
1.2.17 16:53

Ja delam piskotove testo, krem na to poskladam nakrajene ovoce a zaleju barevnou zelatinou, takova rychlovka kdyz se mi nechce patlat s marcipanem a figurkama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
1.2.17 17:02

Já dělám ‚nahý‘ dort. Čokoládové těsto a krém ze šlehačky a mascarpone. Korpus vždy proříznu, dám krém a ovoce (jahody, maliny, borůvky), na to druhý korpus a zbytek krému a ovoce. Pro dceru jsem letos chtěla dát nahoru jedlý papír, ale nějak jsem ho nedopatřením zlomila. Tak tam měla cukrové zdobení a stačilo. Je moc dobrý, jedlý a všichni ho vždy chválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24240
1.2.17 17:47

Dělám „klasický“ dort, jen místo piškotu dělám kefírovou buchtu. Krém většinou nastavovaný máslový, jen ho nastavuji kaší, ne pudinkem i když pudink je chuťově lepší, ale bez mléka je to nic moc. Kaše z rostliných mlék je do krému lepší. Potahuji koupenou potahovkou, kterou si dle času buď koupím barevnou (ta červená na autě), nebo si ji doma obarvím (ty barvy na zeleném dortu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
3.2.17 15:38

@kacka52 Copak je to „nahý“ dort? To jsem nikdy neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
3.2.17 15:40

@elen-ka Potahovat určitě nebudu. Do toho se nepustím. Maximálně koupím nějaké figurky, které dám na dort.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
3.2.17 17:32

@Sára 1 Zadej si do googlu naked cake, je to dort bez potahovky, většinou tmavý korpus a světlý krém. Je to poměrně hit mezi svatebními dorty.
 http://lawsofbaking.com/…-970x490.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
3.2.17 17:49

@kacka52 Tak to dělat nemůžu. To by nedopadlo dobře. Už vidím, jak to mám celé křivé a všude vylézá ten krém. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
3.2.17 18:18

@Sára 1 Já to taky neměla takhle uhlazený. Nějak jsem se s tím nepárala. Na proříznutí jsem měla půjčenou dortovou strunu, seřízla jsem i vršek a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
11.2.17 02:54

Zdravím holky. Potřebuji radu. Zítra se chystám péct dort synovi k narozeninám.. Mám v plánu určitě piškotové těsto, pomažu marmeládou, krémem a na vrch vyskládat ovoce. Po stranách budou cukrářské piškoty ovázané mašlí. A teď moje otázka.. z čeho mám udělat krém? Napadlo mě mascarpone+tvaroh+nadrobno banány a jahody. Ale bude mi to držet tuhé? A taky, bude to dobré? A pak ještě jedna otázka, na vrch dortu chci dát banány, aby nehnědli tak citrónová šťáva, ale jak? Smíchat citrón s vodou a namočit nebo jen citron? A nebude to potom kyselé? :) říkám si, že jsem radši dort nekoupila.. :lol: :lol: děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
15.3.17 13:55

Vymýšlím dort pro kluka. Mám stojánky na svíčky ve tvaru autíček nebo vláčku. Poradíte? Nic mě nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
15.3.17 14:15

Ahoj, ja nasla moc dobry krem a ma uspech.500g zmrazene hahody, vanilkovy pudink, cukr(nebo kdo chce agave sirup) maslo. jahody necham pri pokojove teplote rozmrznout(nemusi byt uplne.Dam do kastrolu az jsou mekke a pusti vodu vsypu cely sacek pudinku(nevareneho, jen tak) a 2min micham. osladim podle chuti, ja davam agave sirup a necham vychladnout na pokojovou teplotu. Maslo necham zmeknout taky na pokojovou teplotu, trochu prisladim a jahody vysleham s maslem.krem chutna jak zmrzlina mroz.ted o vikendu jsem pekla piskotovy dort tri vrstvy testa.mezi to popatlu rybizovkou, krem, maliny a krem vyjde i na potreni zvrchu. velka dobrota, krem jsem nasla tady na emiminu…druhy dort u nas vede Polreich dort od jeho maminky.je vyborny i pro deti a rychlovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
15.3.17 14:19

Omluva za preklepy, seka se mi telefon a nemuzu jednoduse opravit. puding atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
17.3.17 14:19

Já dělám nepečené dorty…=) Mňamkaaa..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 12:48

Dortik

Zdravim pekla jsem dortik na zakazku ale vubec nevim kolik si za nej mam rict…prosim o navrh na cenu dekujj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
3.11.17 12:51

Začla bych tím, že si spočítám kolik mě stály suroviny. Ale pokud někomu peču dort a očekávám za něj peníze, tak bych se na nějaké, alespon přibližné, ceně domluvila předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí