Dostanu neschopenku v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
1.2.18 20:39
@P4ja píše:
A co je na tom špatného?? Obvzlášť teď, když jsou prvorodičky ve většině případů starší a kolikrát toho za sebou mají dost. Ale myslím, že ty co už ditě mají a neměly žádné problémy nebo i měly, tak rychle zapomínají, že i ony toho při prvním dítěti spoustu řešily a nebyly takhle nad věcí, jako jsou teď.

Však já nic proti nemám. Ať jsou doma za svoje.
Já jsem v těhotenství neřešila nic. Nastoupila jsem na MD přesně 6 týdnů před porodem

• Citovat
  • Upravit
21091
1.2.18 20:43
@Mango_Lassi píše:
Však já nic proti nemám. Ať jsou doma za svoje.
Já jsem v těhotenství neřešila nic. Nastoupila jsem na MD přesně 6 týdnů před porodem

Věřím, po bitvě je každej generál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
1.2.18 21:20

@P4ja myslim ze bitvu tu mas jedine ty uz druhy den, kazdy iny nazor ako mas ty je spatny :mrgreen: a dokola to svoje a dokola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
1.2.18 21:30

@p0pokatepetl to same tu predvadi plno uzivatelek, ne jen ona ;)

Nechapu, ze jsou na sebe lidi tak zli 8o fakt hnus…clovek se slusne zepta a uz ho kazdej bombarduje, urazi a navazi se do nej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
1.2.18 21:32

@Kukacka123 jaký hnus? Chcete zneužívat systém veřejného pojištění, kam přispívá každý pracující. Ne, mě to vůbec nedojímá

• Citovat
  • Upravit
401
1.2.18 21:34
@Petulilinka369 píše:
Ahoj všichni, ještě bych se chtěla zeptat a jednu věc ohledně těhotenství a to je nástup na neschopenku… Jsem v 18 týdnu těhotenství, na kontrolu jdu za 2 týdny, to budu ve 20 týdnu. Chtěla bych si říct o neschopenku, pracuji ve škole s dětmi, začínám v 7:30 a končím v 16:00 (mám nadúvazek - dopoledne jako asistent pedagoga a odpoledne vychovatelka u 30 dětí). V noci celkem moc nespím už od počátku těhotenství, navíc se blíži doba chřipek (zatím jsem letos chytla jen rýmu a kašel). Další věc jsou živé děti, honí se, strkají do sebe, mám strach abych do ě nestrčily atd… Zrovna včera jsem dostala lehce do břicha batohem, nic mě nebolí, snad to bude v pořádku. Celkem jsem ale unavená, ještě pořád občas zvracím a cítím, že už nemůžu… Co myslíte, napíše mi neschopenku? Když jsem se ho ptala po telefonu, říkal, že když bude důvod tak určitě, nezdržovala jsem Dr. podrobnostmi. Potřebovala bych se i domluvit se zaměstnavatelem, aby sháněli náhradu, ale co když mi neschopenku nevystavi… :? :? :? Co myslíte?

@Petulilinka369 Určitě řekni o svých obavách. Práce je to jistě vyčerpávající a děti jsou nevyzpytatelné. Skutečně nikdy nevíš, které do tebe narazí. Celý čas se staraš o cizí děti, je čas začít myslet na to své a na sebe. Únava je dost nepříjemná, do toho se může časem přidat bolest břicha, otoky… Pokud se již v práci necitiš, řekni si o nemocenskou. Je to tvé zdraví, vaše dítě tvůj život. Na emiminu je mnoho super žen a komentářů ve smyslu těhotenství není nemoc, parazitujes na soc. Dávkách apod. Hod je za hlavu. Držím palce ať je vše tak jak má být :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
1.2.18 21:35

@Mango_Lassi ja? :mrgreen: ahaaa, tak to potom jo ;) hlavne, ze sis o tak pekne vydedukovala :mrgreen: me zas nedojimaji tve prispevky a tve nazory…poradit nikdo nedokaze, jen reje a reje :roll: a s tim zneuzivanim je tu taky porad dokola :mrgreen: :roll: uz me to nebavi…tak se tu mejte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
1.2.18 21:46
@p0pokatepetl píše:
@P4ja myslim ze bitvu tu mas jedine ty uz druhy den, kazdy iny nazor ako mas ty je spatny :mrgreen: a dokola to svoje a dokola

Tak se podívej co tu některé dokola a dokola píšou. A kopou do zakladatelky, jen proto, že se slušně zeptala.
A souhlasím s tím, že se zneužívání systému nemá tolerovat a lidi se nemají válet doma, jen proto že se jim nechce makat. Ať už je to kdokoli. Ale nemyslím, že to může posoudit někdo jiný než lékař.

Ono místo toho, abysme byli rádi, že těhotné ženy opravdu nemusí pracovat za všech podmínek, prenatální screeningy a neonatologická péče jsou na vysoké úrovni a pomerne dostupné a máme nastavený systém MD a RD. Tak tím akorát pohrdáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
1.2.18 23:02
@Mango_Lassi píše:
@P4ja tohle jsou opravdu jen starosti prvorodiček. Zvedala jsem 15 kg starší dítě v 9. měsíci, když byla potřeba. A tak dále.
Takže si zase myslím, že řešit stresy v práci, infekce apod, to je priorita prvorodiček :P

Copak druhorodičkám a vícerodičkám už nevadí, že budou denně v blízkém kontaktu s nemocnými lidmi? To se nedá srovnávat s vlastním prvním dítětem. Tohle jsou cizí děti, kteří pořád kašlají. Vlastní dítě se za týden vyléčí, ve škole to jede neustále.
Jinak znám i matku, která byla doma s rizikovým těhotenstvím a své první dítě fakt netahala, o péči o první dceru se zapojila celá širší rodina, aby se s ní těhotná netahala. Takže fakt neplatí, že u dalších dětí už matky nic neřeší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
2.2.18 09:44

@P4ja
Mam prvni dite tri mesice a nikdy jsem tohle neresila. Vsechny obavy jsem zkonzultovala s doktorkou, ktera me uklidnila, ze kdyz nejsou komplikace a je nornalni prubeh tehotenstvi, vse je bez omezeni. On je fakt rozdil v tom, mit komplikace a nechodit nikam, a nemit komplikace, jen nechodit do prace a jinak si „uzivat“ tehotenstvi napr. nakupy, srazy s kamaradkami, vylety… to s neschopenkou neni kompatibilni a pak jsou zensky nespokojeny, ze musi byt zavreny doma, ikdyz to vlastne chtely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
2.2.18 09:47

@P4ja
Presne jak pises, posoudit to musi lekar a zneuzivat system se nema, takze nektere rady typu, rekni ze je ti spatne, rekni ze spinis, apod jsou mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
2.2.18 10:26

@P4ja ono takhle. Nevidím sebemenší důvod dotovat neschopenku přecitlivělým prvotěhotným. Vadí mi řeči, že to je každého věc. Ne, není. Pokud doktor napíše PN oprávněné, tak s tím nemám problém. Ale nemělo by to být z důvodů toho, že si to těhotná „má užít“. Těhotenství není žádný zážitek v zábavném parku

• Citovat
  • Upravit
1138
2.2.18 11:21

No, taky učím - na SŠ, jsem 33.tt a ještě makám :think: Doma mám 2 děti (6 a 3), s oběma jsem nastupovala na MD 6 týdnů před porodem. Pro neschopenku nevidím žádný důvod, pokud nemám zdravotní problémy a těhotenství není rizikové, přece nebudu trčet xx měsíců doma a pozorovat se :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
2.2.18 11:32

Nevím co psali ostatní, ale pokud nejsou žádné komplikace, tak bych na neschopenku nešla ani za boha - je to strašně dlouhá doba do mateřské a pořád sedět doma, když mi vlastně nic není… :nevim: těch jejich 6hodin vycházek to je strašně málo - za týden bych měla depku jak prase

na zakladatelčiném místě bych si snížila úvazek

jinak si myslím, že to doktor napíše, v dnešní době jsou doktoři strašně opatrní a stačí si vybájit, že celý den blijete jak amina a omdlíváte od slabosti nebo Vás bolí břicho a jste doma hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
2.2.18 11:36

@Mango_Lassi Tak jasně, ale zase je to pořád o doktorovi. Nevidím důvod proč na někoho nadávat, že ji chce. Doktor to musí posoudit a měl by poznat, kdy to na PN je, a kdy není. Ale je mně jasné, že někdy to doktor sežere a jindy naopak neoprávněně neschopenku nenapíše a člověku nevěří

Jinak si nemyslím, že zneužívání neschopenek je výsada těhotných. Spis myslím že dotujeme spoustu vychytralých vykuků, co ví kam a jak zajít. Mezi známýma mám několik lidí, kteří jsou schopní narodit i se zácpou aj. A ždímání zaměstnavatele po pracovním úrazu je taky běžné. A pak se smějí těm, co do práce poctivě chodí. Prostě vždycky je to o konkrétním člověku a doktorovi. A pak by to určitě měla posuzovat pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí