Dotaz pro Steeve - záda nemají být napevno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5801
9.10.13 12:05

Koukám, že pro mě momentálně dost zajímavé téma. Když už tu tak pěkně funguje ta poradna, taky bych se ráda zeptala ;)
@steeve kterou sedačku (bezpečnou a za rozumnou cenu, řekněme tak kolem čtyř tisíc) doporučíš ve váhové kategorii 9-18kg? Musím pořídit něco roční dceři, ta po starší už je opravdu nepoužitelná, deset let stará a spíš životu nebezpečná než aby jej chránila. Máme starší Oktávku, takže bez isofixu (i když jsem koukala, že třeba Römer má sedačky univerzální co se poutání týče, nevím, jak ostatní. Rozhodně chci, aby byla polohovací, polohování mi teď hodně chybí u starší, šestileté, na sedačce kat. 15-36kg (je fakt, že těch je polohovacích málo).
Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.10.13 14:17

@jiji no tak bez isofixu u Römeru 9-18 nyní třeba King plus, je ve výprodeji( koncem října přijde nový model) za 4390,– : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.10.13 17:17

@steeve No, já jsem pak viděla, že je to staršího data, ale já tomu nerozumím, tak už jsem ten dotaz nechala být a zajímalo mě, proč tenkrát být nemohla a te´d ano… aspoń vím ;) a moc děkuji za odpověď :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.10.13 17:36
@3HE píše:
On by se pochlapil, ale nemáme love… proto taky hledám levnější sedačku přece :roll:

no jasne musel by se pochlapit prave v tech penezich toje jasny i kdyz chapu ze ne vzdy lehky ;)

@3HE píše:
@quinny na crash testy se podívá, ale myslí si svoje, hlavně si myslí, že sedakču máme jen kvůli policajtům a že se nikdy nenabouráme ;) :zed:
To tady vypadá, že je to nějaký blbec, ale neee :mrgreen: je docela rozumný… jen prostě je zaujatý proti „zbytečně“ drahým věcem :roll:

Promin ale rozumny clovek si mysli ze nikdy nenabourate :zed: :zed:
A jasne pokud ji mate kvuli policajtum tak za chvili ji posadi na podsedak, protoze ten zatim porad staci :oops:
Promin ale me ti chlapi v tomhle proste toci, at si o tom neco precte ;) myslim ze zbytecne vyhozenych penez najdes za jeho zivot tolik ze asedacka je proti tomu za pakatel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.10.13 17:53

@quinny jojo, mě taky v tomto točí… :cert: měli jsme váživný rozhovor dnes odpoledne :cert: no, se mu zdá 2700 za chicco neptun hodně peněz, když vím, že je to minimálně na těch pět let a možná i déle :oops:

nechci se tady litovat, ale máme tři děti a žijeme na doraz- fakt peníze nemáme… sedačku vyřešíme tak, že se domluvíme s babočkama, aby na vánoce daly peníze a zbytek doplatíme… a pod stromeček už jen nějaké hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.10.13 17:54

Ach, ty překlepy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: píšu s malám na klíně - jednou rukou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.10.13 18:20

@steeve A rok 2012 je taky v pořádku? http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
10.10.13 07:24

Ja jsem v tomhle proste neoblomna. Nikdy bych si neodpustila, kdyby se neco stalo a ja si rikala kdybychom byli tenkrat nesetrili mohlo to byt treba jinak :oops: tim bych se asi snazila presvedcit manzela. Na tohle ja mam asi stesti, ale u nas pro deti to nejlepsi co si muzeme dovolit. Ne na rozhazovani nemam ani se dvema detma, ale sedacka je predvidatelny vydaj, tudiz od doby co jsem koupila vajicko uz davam penize stranou na to, ze kolem roka budeme potrebovat vetsi atd… Obleceni muzou mitdeti ze sekace, hracky a ostatni taky, ale na vecech pro bezpeci a na jidle se u nas nikdy setrit nebude :mavam:

@3HE ma nejaky zaliby nebo neresti, ktere vas stoji penize?? Apelovala bych na to. Sedacka je vec pro bezpeci ditete, ne modni vystrelek.
Navic kdyz se to rozpocita na tolik let uz toak desne nevypada. S tema babickama je to vyborny napad a vsichni budou spokojeni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
10.10.13 07:41
@steeve píše:
@jiji no tak bez isofixu u Römeru 9-18 nyní třeba King plus, je ve výprodeji( koncem října přijde nový model) za 4390,– : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

Děkuji, vypadá dobře. Mám kočárek Britax, tak k tomu Römeru tak nějak tíhnu :mrgreen:. Ale není podmínkou, že sedačka musí být bezpodmínečně Römer. Máš ještě nějaké tipy, třeba na jiné značky? Nebo si myslíš, že tahle je jedna z lepších?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.10.13 08:16

@3HE jo ta z roku 2012 je již podle nových standart, ale počítejjte s tím, že 2012 je už rok starší sedačka, takže pak už zase nemá takovou výdrž jako nová 2013, takže ušetříte 3 stovky, ale vydrží jen 4 roky místo 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.10.13 08:17

@jiji aktuálně za tuhle cenu jinou žádnou sedačku v kat. 9-18 kg se 4 * z bezpečnosti nekoupíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
10.10.13 22:12
@steeve píše:
@jiji no tak bez isofixu u Römeru 9-18 nyní třeba King plus, je ve výprodeji( koncem října přijde nový model) za 4390,– : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

Chtěla jsem se zeptat, když vím, že malou budu vozit ve vajíčku jěště měsíc dva, je lepší si počkat na nové modely nebo koupit nějakou teď ve výprodeji? A v čem ty novější budou jiné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.13 22:19
@steeve píše:
@3HE jo ta z roku 2012 je již podle nových standart, ale počítejjte s tím, že 2012 je už rok starší sedačka, takže pak už zase nemá takovou výdrž jako nová 2013, takže ušetříte 3 stovky, ale vydrží jen 4 roky místo 5.

aha, to je pravda :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.10.13 22:20

@quinny sdílím tvůj názor, ale jemu to prostě nevysvětlíš :roll: souhlasil s tou Chicco neptun, tak jsem ráda… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.10.13 08:38

@Saragoza ten nový King bude tvarově jako Trifix, takže velikostěn stejný, jen malinko pozměněný design, jiné polstry pásů, jiný systém posouvání opěrky, nový King má stát v ČR 5500,– takže u současného modelu člověk ušetří více než 1000,–Kč, a ohledně bezpečnosti, snažili se tu ergonometrii udělat co nejlépe aby byla bezpečnější, ale předpokládám, že se to zlepší o pár desetin, vždyť už stávající King plus má 4 *, jako pouze 3 sedačky na trhu v této kategorii bez isofixu, a nový king také nemá isofix, takže na 5 * nedosáhne

Příspěvek upraven 11.10.13 v 10:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario