Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Koukám, že pro mě momentálně dost zajímavé téma. Když už tu tak pěkně funguje ta poradna, taky bych se ráda zeptala ![]()
@steeve kterou sedačku (bezpečnou a za rozumnou cenu, řekněme tak kolem čtyř tisíc) doporučíš ve váhové kategorii 9-18kg? Musím pořídit něco roční dceři, ta po starší už je opravdu nepoužitelná, deset let stará a spíš životu nebezpečná než aby jej chránila. Máme starší Oktávku, takže bez isofixu (i když jsem koukala, že třeba Römer má sedačky univerzální co se poutání týče, nevím, jak ostatní. Rozhodně chci, aby byla polohovací, polohování mi teď hodně chybí u starší, šestileté, na sedačce kat. 15-36kg (je fakt, že těch je polohovacích málo).
Díky ![]()
@jiji no tak bez isofixu u Römeru 9-18 nyní třeba King plus, je ve výprodeji( koncem října přijde nový model) za 4390,– : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
@steeve No, já jsem pak viděla, že je to staršího data, ale já tomu nerozumím, tak už jsem ten dotaz nechala být a zajímalo mě, proč tenkrát být nemohla a te´d ano… aspoń vím
a moc děkuji za odpověď
![]()
@3HE píše:
On by se pochlapil, ale nemáme love… proto taky hledám levnější sedačku přece
no jasne musel by se pochlapit prave v tech penezich toje jasny i kdyz chapu ze ne vzdy lehky ![]()
@3HE píše:
@quinny na crash testy se podívá, ale myslí si svoje, hlavně si myslí, že sedakču máme jen kvůli policajtům a že se nikdy nenabouráme![]()
To tady vypadá, že je to nějaký blbec, ale neeeje docela rozumný… jen prostě je zaujatý proti „zbytečně“ drahým věcem
Promin ale rozumny clovek si mysli ze nikdy nenabourate
![]()
A jasne pokud ji mate kvuli policajtum tak za chvili ji posadi na podsedak, protoze ten zatim porad staci ![]()
Promin ale me ti chlapi v tomhle proste toci, at si o tom neco precte
myslim ze zbytecne vyhozenych penez najdes za jeho zivot tolik ze asedacka je proti tomu za pakatel
@quinny jojo, mě taky v tomto točí…
měli jsme váživný rozhovor dnes odpoledne
no, se mu zdá 2700 za chicco neptun hodně peněz, když vím, že je to minimálně na těch pět let a možná i déle ![]()
nechci se tady litovat, ale máme tři děti a žijeme na doraz- fakt peníze nemáme… sedačku vyřešíme tak, že se domluvíme s babočkama, aby na vánoce daly peníze a zbytek doplatíme… a pod stromeček už jen nějaké hračky.
@steeve A rok 2012 je taky v pořádku? http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Ja jsem v tomhle proste neoblomna. Nikdy bych si neodpustila, kdyby se neco stalo a ja si rikala kdybychom byli tenkrat nesetrili mohlo to byt treba jinak
tim bych se asi snazila presvedcit manzela. Na tohle ja mam asi stesti, ale u nas pro deti to nejlepsi co si muzeme dovolit. Ne na rozhazovani nemam ani se dvema detma, ale sedacka je predvidatelny vydaj, tudiz od doby co jsem koupila vajicko uz davam penize stranou na to, ze kolem roka budeme potrebovat vetsi atd… Obleceni muzou mitdeti ze sekace, hracky a ostatni taky, ale na vecech pro bezpeci a na jidle se u nas nikdy setrit nebude ![]()
@3HE ma nejaky zaliby nebo neresti, ktere vas stoji penize?? Apelovala bych na to. Sedacka je vec pro bezpeci ditete, ne modni vystrelek.
Navic kdyz se to rozpocita na tolik let uz toak desne nevypada. S tema babickama je to vyborny napad a vsichni budou spokojeni ![]()
@steeve píše:
@jiji no tak bez isofixu u Römeru 9-18 nyní třeba King plus, je ve výprodeji( koncem října přijde nový model) za 4390,– : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Děkuji, vypadá dobře. Mám kočárek Britax, tak k tomu Römeru tak nějak tíhnu
. Ale není podmínkou, že sedačka musí být bezpodmínečně Römer. Máš ještě nějaké tipy, třeba na jiné značky? Nebo si myslíš, že tahle je jedna z lepších?
@3HE jo ta z roku 2012 je již podle nových standart, ale počítejjte s tím, že 2012 je už rok starší sedačka, takže pak už zase nemá takovou výdrž jako nová 2013, takže ušetříte 3 stovky, ale vydrží jen 4 roky místo 5.
@jiji aktuálně za tuhle cenu jinou žádnou sedačku v kat. 9-18 kg se 4 * z bezpečnosti nekoupíš
@steeve píše:
Chtěla jsem se zeptat, když vím, že malou budu vozit ve vajíčku jěště měsíc dva, je lepší si počkat na nové modely nebo koupit nějakou teď ve výprodeji? A v čem ty novější budou jiné?
@steeve píše:
@3HE jo ta z roku 2012 je již podle nových standart, ale počítejjte s tím, že 2012 je už rok starší sedačka, takže pak už zase nemá takovou výdrž jako nová 2013, takže ušetříte 3 stovky, ale vydrží jen 4 roky místo 5.
aha, to je pravda ![]()
@quinny sdílím tvůj názor, ale jemu to prostě nevysvětlíš
souhlasil s tou Chicco neptun, tak jsem ráda… ![]()
@Saragoza ten nový King bude tvarově jako Trifix, takže velikostěn stejný, jen malinko pozměněný design, jiné polstry pásů, jiný systém posouvání opěrky, nový King má stát v ČR 5500,– takže u současného modelu člověk ušetří více než 1000,–Kč, a ohledně bezpečnosti, snažili se tu ergonometrii udělat co nejlépe aby byla bezpečnější, ale předpokládám, že se to zlepší o pár desetin, vždyť už stávající King plus má 4 *, jako pouze 3 sedačky na trhu v této kategorii bez isofixu, a nový king také nemá isofix, takže na 5 * nedosáhne
Příspěvek upraven 11.10.13 v 10:35