Společná dovolená - kdo ji platí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
588
18.1.13 12:47

Dovolená a placení

Dobrý den, dnes mě docela překvapil manžel. Koukal po dovolený u moře a objevil, že bysme mohli letět do Turecka s dcerou 2,5 roku, že by to malá měla zadarmo a jestli prý mám 9 tisíc, tak můžeme letět( chlap je živnostník a má docela slušné peníze během roku).Nikdy jsme na společné dovolené nebyli a dokuď budu na mateřský, tak se nejspíš nikdy nikam nepodívám. Doma platím jídlo, veškeré oblečení já. Manžel pouze nájem 3600 Kč tchánovi. A tak se tedy ptám, jak to máte vy doma, když chcete jet na společnou rodinnou dovolenou.kdo to u vás platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2331
18.1.13 12:49

Máme společné finance - sice každý svůj pčet ale společné peníze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
18.1.13 12:51

No, tak to je humus… Ten by letel, ze by nestacil brzdit. Tvuj muz ma povinnost te zivit, i vase dite!

• Citovat
  • Upravit
3678
18.1.13 12:52

Mame spolecny ucet, takze se dovolena plati z toho. Nez jsme byli manzele, tak to nebylo jinak, i kdyz jsem predtim nic nevydelavala. Ten mam plat skoro jako manzel a co nevidet budu mit prd, protoze budu na materske a pak na rodicaku, ale toto by ho nikdy nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.1.13 12:52

U nas to plati manzel, protoze ma vyssi plat nez ja. Ja jsem mu na to tretinou prispela (2 dospeli a 2 deti), protoze taky vydelavam - to bylo aspon na posledni letni dovolene v Turecku. Ucet mame kazdy svuj.
Ted pojedeme v unoru lyzovat do Alp a automaticky to manzel taky zaplatil s tim, ze ja budu tam platit skipasy.

Ovsem kdyz jsem byla na matersky, tak dovolene platil manzel a nenapadlo by ho po mne neco chtit…

Příspěvek upraven 18.01.13 v 12:55

• Citovat
  • Upravit
5345
18.1.13 12:53

Máme společnou kasu…takže ze společných peněz…je jasné že když jsem byla na mateřské, platil to manžel, protože já přinesla do rozpočtu málo, ale my to tak neberem…neumím si představit, že bysme jeli na dovolenou a manžel mi řekl, ať na to dám tolik a tolik…buď na to máme společně nebo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21984
18.1.13 12:53

Jsme rodina a máme společný účet. Tyhle věci, stejně jako ostatní, platíme po společné dohodě. Nerozlišujeme moje-Tvoje, od doby, co máme děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.1.13 12:54
@chatwenna píše:
No, tak to je humus… Ten by letel, ze by nestacil brzdit. Tvuj muz ma povinnost te zivit, i vase dite!

povinnost zivit jo, ale povinnost brat manzelku a dite k mori fakt nema… ;)

• Citovat
  • Upravit
588
18.1.13 12:54

Bohužel mu to nedokážu vysvětlit..on si může jezdit k moři s kamarády na motorce, ale protože jsou to JEHO vydělaný peníze…V létě jsme myslela, že bysme vyrazili třeba na Lipno na 3 dny, ale to mi řekl, jestli jsem si myslela, že mi to zaplatí, tak se asi pěkně pletu…účty máme každý zvlášť, to abych mu náhodou neutratila jeho peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
18.1.13 12:55

@Hanka1 : tak on s tím mořem přišel sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
18.1.13 12:57

@Hanka1 Ale s tim morem prisel on!! :) Prece nenecha manzelku s prckem doma! A ja se taky vyjadrovala k tomu, ze plati akorat usranych 3600 najem a zbytek tahne zakladatelka z rodicaku… Kopla bych ho tam, kde zada uz nemaj slusne misto..

• Citovat
  • Upravit
ohýnek
@zabkakvak píše:
Bohužel mu to nedokážu vysvětlit..on si může jezdit k moři s kamarády na motorce, ale protože jsou to JEHO vydělaný peníze…V létě jsme myslela, že bysme vyrazili třeba na Lipno na 3 dny, ale to mi řekl, jestli jsem si myslela, že mi to zaplatí, tak se asi pěkně pletu…účty máme každý zvlášť, to abych mu náhodou neutratila jeho peníze

než tohle, tak raději do smrti panna, ale každej jsme nastavenej jinak :)

• Citovat
  • Upravit
chatwenna

@Hanka1 Ale s tim morem prisel on!! :) Prece nenecha manzelku s prckem doma! A ja se taky vyjadrovala k tomu, ze plati akorat usranych 3600 najem a zbytek tahne zakladatelka z rodicaku… Kopla bych ho tam, kde zada uz nemaj slusne jmeno..

• Citovat
  • Upravit
588

Já taky počítám s tím, že až budu chodit do práce, tak budu většinu platit já, ale už takhle mi ty peníze nestačí a ani na sebe si nedovolím nic koupit, abych s tím vydržela do další mateřský a ještě platit dovolenou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.1.13 12:58
@zabkakvak píše:
@Hanka1 : tak on s tím mořem přišel sám…

no fajn, takze ja bych zacala jidlo a obleceni kupovat jen sobe a diteti s tim, ze ho preci nebudes zivit a satit z tvych socialnich davek.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix