Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No, pokud je takový ignorant, tak ho nějaké papíry zajímat nebudou a navíc ho to rozčílí.
Kamarádka měla podobný problém, ale řešila to jinak. Všechno sepsala… její příjmy, manželovy příjmy, veškeré rodinné výdaje a jak to momentálně vypadá s placením - krásně přehledná tabulka to byla… a objednala se k tchýni na kafíčko. Pak ji jakože požádala o radu, protože si neví rady (svým rodičům si na manžela přece stěžovat nemůže
). Ukázala tabulku, poplakala si a bylo. Druhý den si maminka objednala synáčka na kobereček. Doma pak měli asi týden tichou domácnost, ale od té doby je po problému.
Ono je občas potřeba spolknout rádoby hrdost a účel přece světí prostředky.
PS: a to se s tchýni zrovna moc v lásce neměly.
@neila :no nejspíš jsem dobrá uklízečka a zastanu veškerou práci, která je i kolem baráku, naperu, navařím, postarám se o chod autodopravy…ale stejně všechno dělám špatně. Když si někde u jeho rodiny postěžuju(např. u tchána, tak ten jen mlčí a nic),s tchýní nekomunikuju. Našim už se radši o těhle problémech nesvěřuju…a proč s ním jsme? Nejspíš proto, že nemám práci a tudíž bych neutáhla ani ten byt…a když už bych práci našla, tak s tak špatnou pracovní dobou, že bych nevěděla kam s holkou…
Ten chlap je pěkný sobec. Asi na něj sedí, že čím víc člověk vydělá tím víc je lakomý
.
@zabkakvak no já bych ve tvém případě investovala pětistovku do právníka - třeba máš nárok na víc, než doufáš, zvlášť když pomáháš chlapivi i s firmou…
@zabkakvak píše:
Bohužel mu to nedokážu vysvětlit..on si může jezdit k moři s kamarády na motorce, ale protože jsou to JEHO vydělaný peníze…V létě jsme myslela, že bysme vyrazili třeba na Lipno na 3 dny, ale to mi řekl, jestli jsem si myslela, že mi to zaplatí, tak se asi pěkně pletu…účty máme každý zvlášť, to abych mu náhodou neutratila jeho peníze
Ten musí mít sakra velký kvality v jiných oblastech, že s ním ještě jsi.
![]()
Manželství=společné peníze.
Máme každý svůj účet, ale velké výdaje platí vždy manžel - takže i dovolenou.
@zabkakvak píše:
Bydlíme u tchána v baráku, za dobu manželství si koupil vlastně všechno k podnikání. No ještě mě čeká letos ukončení rodičáku, takže budu od června na pracáku a to už jsem si taky vyslechla, že je zvědavej, jak z těch 3500 Kč všechno utáhnu..ach jo
ty bláho - teď to dočítám - to je šílený. Jako promiň, ale ten by letěl! Tak být tebou, přestanu dělat okolo baráku, přestanu dělat služku… podle jeho logiky - a to bych mu ještě dnes řekla - platím vše okolo sebe a dítěta a pro všechny za jídlo a pracuju a pracuju a pracuju - když byste měli hospodyni, co vše pouklízí, tak bude mít 100-150 na hodinu, takže ať si manžel spočítá, kolik díky tomu ušetříte - a protože on bere, že bys to měla dělat zadarmo, tak ať ti za to platí! (jiná by byla, kdyby dával do domácnosti peníze, ale takhle? )Přestaň mu prát, vařit, uklízet, skonči s ním se sexem - protože on má doma vlastně otroka - na domácnost, sex, chůvu a ještě má blbé kecy, jak to s penězi z pracáku zvládneš. Btw. Co jsi mu odpověděla? Na druhou stranu - pokud bys mohla jít ke svým rodičům, šla bych hned, protože bys určitě měla víc peněz, než máš te´d. Mohla bys žádat o příspěvěk na dítě, dostávala bys alimenty ( i když bych u něj čekala tvrdý boj)a hlavně, byla bys v klidu.
@Hanka1 píše:
no fajn, takze ja bych zacala jidlo a obleceni kupovat jen sobe a diteti s tim, ze ho preci nebudes zivit a satit z tvych socialnich davek.
JOOOO!!!
Jinak teda je to hnus…ON vydělává a platí je 3600Kč a ona celou mateřskou vzazí do rodiny??? Sakra, co je to za sobeckýho hajz*** ![]()
@zabkakvak píše:
@neila :no nejspíš jsem dobrá uklízečka a zastanu veškerou práci, která je i kolem baráku, naperu, navařím, postarám se o chod autodopravy…ale stejně všechno dělám špatně. Když si někde u jeho rodiny postěžuju(např. u tchána, tak ten jen mlčí a nic),s tchýní nekomunikuju. Našim už se radši o těhle problémech nesvěřuju…a proč s ním jsme? Nejspíš proto, že nemám práci a tudíž bych neutáhla ani ten byt…a když už bych práci našla, tak s tak špatnou pracovní dobou, že bych nevěděla kam s holkou…
A do háje, co se to rodí za chlapy? Každou chvíli čtu, jací jsou chlapi sobci a dělí peníze na Moje a Tvoje. Je to normální? A ještě chtít po manželce peníze za dovolenou, když je na mateřské? Hnus největší. Měla by ses alespoň pokusit na čas od něho někam odejít. Tohle normální není. Pokud by tě pak nechtěl zpátky, udělat všechno možné, aby ses k němu už nemusela vracet a doprošovat se ho. Zažádat si soudně o alimenty minimálně 4 tisíce a ať si platí chlapec. Ještě bych po rozvodu (pokud by k němu došlo) chtěla vyplácet po celý 1 rok peníze ve formě vyživování manželky. Pak by se to snad dalo zvládnout jít do podnájmu třeba i s nějakou spolubydlící, kde byste se dělily napůl s nájmem.
@zabkakvak píše:
Dobrý den, dnes mě docela překvapil manžel. Koukal po dovolený u moře a objevil, že bysme mohli letět do Turecka s dcerou 2,5 roku, že by to malá měla zadarmo a jestli prý mám 9 tisíc, tak můžeme letět( chlap je živnostník a má docela slušné peníze během roku).Nikdy jsme na společné dovolené nebyli a dokuď budu na mateřský, tak se nejspíš nikdy nikam nepodívám. Doma platím jídlo, veškeré oblečení já. Manžel pouze nájem 3600 Kč tchánovi. A tak se tedy ptám, jak to máte vy doma, když chcete jet na společnou rodinnou dovolenou.kdo to u vás platí?
nechápu
jsme manželé, všechny peníze máme společné
pokud po zaplacení všeho nutného ( jedno jestli z mojeho nebo jeho účtu) zbývá na dovolenou, tak pak jedem na dovolenou
nikdy nepočítáme kdo dal víc a kdo méně i když máme diametrálně rozdílné příjmy
žádný takový ty dej půl, já dám svojí polovinu
![]()
@zabkakvak píše:
no tak ja bych prestala kolem baraku kmitat okamzite a varila bych jen sobe a diteti - jedla kdyz jste sami doma a ze on nic nema k jidlu - nejsou penize, neni jidlo a na chod autodopravy bych taky zvysoka kaslala, at si najme asistentku a te dava vyplatu…
@jenny.fields : no právě že, ty velký kvality nemá, takže fakt nevím, proč s ním jsem
@zabkakvak píše:
@jenny.fields : no právě že, ty velký kvality nemá, takže fakt nevím, proč s ním jsem
U nás náklady na dovolenou platí chlap, těžko bych na ní ušetřila z RP
Peníze máme dohromady, tak je to fuk.
@zabkakvak píše:
Bohužel mu to nedokážu vysvětlit..on si může jezdit k moři s kamarády na motorce, ale protože jsou to JEHO vydělaný peníze…V létě jsme myslela, že bysme vyrazili třeba na Lipno na 3 dny, ale to mi řekl, jestli jsem si myslela, že mi to zaplatí, tak se asi pěkně pletu…účty máme každý zvlášť, to abych mu náhodou neutratila jeho peníze
To si dělá prdel, ne?
K čemu takového chlapa, když vše platíš ze svého ![]()