Společná dovolená - kdo ji platí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3876
18.1.13 12:59

No myslím že sama víš že by to takhle být nemělo. Vůbec nechápu že se ani trochu nezastydí :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345

A proč platí jen ten nájem?? proč ti nedává na jídlo a pod? to ti přece nemůže pro tříčlennou rodinu stačit rodičák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404

Tak my si platili dovču každej sám, ale např tam jídlo a zábavu platil jen on. Až budu na mateřské, je logický, že platit to bude on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.1.13 13:00

@zabkakvak to Ti fakt řekl, že si to máš zaplatit? to je hnus… normálně bych ho poslala do háje.. pokud to myslí vážně, tak bych kupovala jídlo jen sobě, popř dítku a oblečení a věci pro dítě striktně na půl.. ať si uvědomí, kolik to stojí… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
18.1.13 13:00

Moji rodiče nikdy neřešili, co kdo bude platit. Vždycky měli společnou kasu, kterou spíš drží mamka a když někam jedou, tak mamka platí ze společných peněz. Tak jsme si myslela, že to budeme mít taky, ale holt jsme si našla škrta. Ani autem nemůžu jezdit víc jak 1× za měsíc k rodičům( a to to mám 30 km),protože benzín a opravy platí on…holky, tohle nechtějte mít doma…já se ho bojím už na cokoliv zeptat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.1.13 13:01
@chatwenna píše:
@Hanka1 Ale s tim morem prisel on!! :) Prece nenecha manzelku s prckem doma! A ja se taky vyjadrovala k tomu, ze plati akorat usranych 3600 najem a zbytek tahne zakladatelka z rodicaku… Kopla bych ho tam, kde zada uz nemaj slusne jmeno..

no sobec to je to kazdopadne, ja bych mu na ferovku rekla, ze 9 tisic nemam a basta a rozhodne bych domacnost z matersky nefinancovala.

• Citovat
  • Upravit
5345
18.1.13 13:01

A tím že ti to nebude platt chce říct to, že až bude dcera větší a nebude to mít zadarmo, tak to budeš platit za ní taky ty? nebo to se uráčí aspoň za malou zaplatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
18.1.13 13:02

To bych teda nezvládala. Začala bych mu asi účtovat na navaření, vyprání a úklid. :cert:
Máme sice oddělené účty, musí mít o penězích přehled a já bych mu v tom dělala chaoz. Ale každý týden mi dává peníze na jídlo, když je to víc platím ze svého, oblečení kupuji a spoření sobě a dětem.
Dovolenou platí vše on, byt a související poplatky, hypotéku a benzín…

Příspěvek upraven 18.01.13 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
18.1.13 13:02

@Hanka1 Presne tak. Prece ho nebude zivit z materske. Jako beru, kdyby chodila do prace.. Ale takhle. Navic je uz ve hre dite, takze by mel prispivat na obleceni a jidlo minimalne mu…

• Citovat
  • Upravit
588
18.1.13 13:03

To už jsem zkoušela, že bude přispívat na jídlo a on mě hned sprdnul, že toho placení má snad dost, ale jaksi si neuvědomuje, že platí svoje 2 auta a ostatní, ale to má ke svému podnikání. Tajně si musím od něj z peněz brát, když na konci měsíce už nemám…takhle jsem dopadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
18.1.13 13:04

Je to teda pěkněj sobec…to byl takový i před tím než jste měli dítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.1.13 13:04
@zabkakvak píše:
Moji rodiče nikdy neřešili, co kdo bude platit. Vždycky měli společnou kasu, kterou spíš drží mamka a když někam jedou, tak mamka platí ze společných peněz. Tak jsme si myslela, že to budeme mít taky, ale holt jsme si našla škrta. Ani autem nemůžu jezdit víc jak 1× za měsíc k rodičům( a to to mám 30 km),protože benzín a opravy platí on…holky, tohle nechtějte mít doma…já se ho bojím už na cokoliv zeptat…

tak kdyz mu nebudes kupovat jidlo, tak si jednou za cas benzin na cestu tam a zpet koupit budes moct, aby mi zakazoval kolikrat mesicne muzu jezdit k rodicum, to bych teda vybilila lednici a k rodicum odjela bez nahlaseni treba na tyden, na dva.

• Citovat
  • Upravit
17013
18.1.13 13:05

Jak si někdo může pořídit mimino s takovým tupcem? Než založím rodinu, tohle by mělo být vyřešené. Já bych nestála o dovolenou s ním, ale hlavně ne o život s ním. Máme účty společné, ale můj příjem, teď rodičák je fakt jen směšnou kapkou, nehledě na to, že ho celej utratím za kluka a pro sebe. Hrozné. V manželství by prostě měly být příjmy společné, ty máš ze zákona nárok na polovinu jeho výplaty. On na polovinu tvého rodičáku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.1.13 13:06
@zabkakvak píše:
To už jsem zkoušela, že bude přispívat na jídlo a on mě hned sprdnul, že toho placení má snad dost, ale jaksi si neuvědomuje, že platí svoje 2 auta a ostatní, ale to má ke svému podnikání. Tajně si musím od něj z peněz brát, když na konci měsíce už nemám…takhle jsem dopadla

proste koncem mesice nemam a jdu a reknu si o penize, jaky tajne? Pokud neda, prestala bych varit a sla si pujcit penize tchanovi - treba by se zastydel.

• Citovat
  • Upravit
17013
18.1.13 13:07
@zabkakvak píše:

A stojí ti to za to? :nevim: brát si tajně peníze na jídlo :poblion: Strašný, se mu postav a nekompromisně chtěj peníze na jídlo. Jinak bych ho opustila, ale to smrtelně vážně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí