Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@zabkakvak a dům jste koupili jako manželé? Nebo ho výrazněji opravili? Koupil auta? Při rozvodu by vyplácel…
@kubykula No ono i živnostníkovi můžou určit poměrně vysoké výživné, i když skoro nic nepřizná. Záleží ale na soudci, který to soudí.
Je to ale hnus - říct manželce, že s ním může na dovolenou, když si to zaplatí… Copak se mu nestará o dítě, domácnost… Nechápu, že jsou někteří chlapi takoví ignoranti. Když to čtu, tak jsem fakt ráda, že mám doma takového manžela, jakého mám.
Bydlíme u tchána v baráku, za dobu manželství si koupil vlastně všechno k podnikání. No ještě mě čeká letos ukončení rodičáku, takže budu od června na pracáku a to už jsem si taky vyslechla, že je zvědavej, jak z těch 3500 Kč všechno utáhnu..ach jo
@zabkakvak tak si to spočítej na kus papíru, rozděl a pak jdi za ním… :-d
@zabkakvak píše:
Bydlíme u tchána v baráku, za dobu manželství si koupil vlastně všechno k podnikání. No ještě mě čeká letos ukončení rodičáku, takže budu od června na pracáku a to už jsem si taky vyslechla, že je zvědavej, jak z těch 3500 Kč všechno utáhnu..ach jo
nic, rekla bych mu ze udelam maximalne jeden nakup v hypermarketu a zbytek bude calovat on, tak at se na to pekne pripravi, aby nebyl prekvapeny.
Tak my na dovolenou k moři nejezdíme, nejsou peníze. Ale když jsme jednou byli, tak manžel platil dovču asi 30 tisíc -dlouho tajně šetřil a já peníze s sebou asi 10 tisíc, a nikdo neřešil, kolik kdo vydělá a čí jsou to peníze. Máme oddělené účty, ale z mateřský bych těžko platila dovolenou a asi mýho manžela by něco takovýho nenapadlo. Manžela zakladatelky bych kopla někam a zdrhala od něj. A jak můžou žít jen z jejího rodičáku to taky nechápu, holka je chudák. Ale to tak bývá, kdo má hodně nechce pustit chlup!
@Hanka1 píše:
nic, rekla bych mu ze udelam maximalne jeden nakup v hypermarketu a zbytek bude calovat on, tak at se na to pekne pripravi, aby nebyl prekvapeny.
Myslíš si, že je zakladatelka natolik silná, že mu toto řekne? Já si myslím, že ne.
Za chvíli, pokud od něj neodejde, bude kolem něj chodit po špičkách a přemýšlet, jestli TO co mu potřebuje říct ho nerozčílí apod.
Já jsem byla v obdobném vztahu, naštěstí bez dětí a bydlela jsem ve svém.
Takže brát nohy na ramena a utíkat
. Ale o tomhle nebyla diskuze…
Máte pravdu, už teď mi trvá, než se odvážím se ho na něco zeptat…kdybych neměla malou, tak už jsem dávno pryč
@zabkakvak
celou diskuzi jsem nečetla, ale už ti holky možná nabízeli možnost: bydlení u rodičů, ne?
Protože mi to málo co jsem četla připomělo co jsem prožívala já- pouze tu komunikaci. A myslím si, že kdybych v tom vztahu pokračovala, tak skončím u psychiatra v lepším případě. Vše co jsem řekla, podivně překroutil a používal proti mě. Ani bych nechtěla aby mé dítě v takovém prostředí vyrůstalo a vidělo nezdravé vztahy, které potom mělo ve svém životě jako standard.
Přeji hodně síly. ![]()
@zabkakvak nezlob se, ale asi si to děláš i sama trochu, ne? Proč mu to toleruješ? Když teda jsou to jeho peníze, tak ty za „tvé“ financuj taky jen sebe… Ať se kluk vzpamatuje.
@zabkakvak píše:
no hele, tak kdyby mi tohle chlap řekl, tak bych ho jen suše informovala, že jsi také zvědavá, protože už si zaplatila zálohu rozvodovému právníkovi ![]()
Nemá milenku tak náhodou? Proč je vlastně s tebou?? ![]()
@zabkakvak píše:
Máte pravdu, už teď mi trvá, než se odvážím se ho na něco zeptat…kdybych neměla malou, tak už jsem dávno pryč
Proč s ním vůbec jsi?
Vždyť on tě vůbec nemá rád!
Od takového chlapa byhc fakt asi šla pryč..my se doma kvůli penězům taky hádáme, přítel ze svých 20000 platí 10500 nájem, a já z rodičáku a brigády (8500) jídlo pro všechny a půlku plín(půlku on), ale na druhou stranu, když mě peníze dojdou, tak mi sice nedá, ale základní věci domů nakoupí. ale je fakt, že já taky kupuju zbytečnosti, a on mě trochu drží, abych to nepřeháněla. A dovolený u moře on nerad, tak jezdíme občas s mamkou, tak to si vesměs platím sama, přispěje mi tak 3000.jednou jsme byli na Slovensku, a to platil taky celé on. a auto je sice moje, ale opravy a podobně platí z půlky on, používám ho většinou jen na výlety. sice na něj občas nadávám, ale proti tomu tvýmu je zlatej. Ten tvůj je bohužel hodně velkej sobec ![]()
@zabkakvak no, já bych to ještě zkusila po dobrým - sepisuj si měsíc výdaje a pak mu to předlož, pokud ani tohle nezabere, tak bych fakt zvážila odchod. To musí člověka ubíjet, takový „vztah“. ![]()
Teda, nemám slov…s takovým sobcem bych nemohla být v jedný místnosti…říct mi chlap, že mu kradu „jeho“ peníze, aby si ze mě dělal srandu, jak vše utáhnu z podpory…to je ubožák na entou. Zakladatelko a ví o tomhle někdo? Tchán, tvoji rodiče, kamarádi? Udělala bych mu ostudu, že by chodil kanálama..