Společná dovolená - kdo ji platí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50166
19.1.13 20:36
@Hanka1 píše:
no fajn, takze ja bych zacala jidlo a obleceni kupovat jen sobe a diteti s tim, ze ho preci nebudes zivit a satit z tvych socialnich davek.

Souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
19.1.13 20:50

Asi tady velkou roli hraje to, že chlap je sobec a zakladatelka nebude mít příjem; bohužel tahle kombinace není nejšťastnější…podle mě, kdyby měla zakladatelka práci a byla nezávislá, tak by se choval jinak; asi bych se snažila zapracovat a najít práci, protože to mu zavře hubu; pak bude vědět, že už není nic jisté, takhle si je jistý příliš

• Citovat
  • Upravit
10185
19.1.13 21:14

Podle mě se s tímhle chlapem nikdy nedomluvíš. Je prostě vadnej. Na tvém místě bych momentálně s ním nic neřešila, ale snažila se postupně vytvořit si nějakou rezervu. Píšeš, že kromě domácnosti a práce kolem baráku se ještě staráš o chod jeho autodopravy. Jeho ani nenapadne ti za to něco dát. Takže zapomeň, že peníze, které mu tajně bereš, mu nějak kradeš. Na tvém místě bych začala tím, že bych z rodičáku zaplatila půlku nájmu a kupovala jídlo jen pro sebe a vyžadovala půlku výdajů za dcerku. K tomu bych se snažila z těch jeho peněz, které doma nechává, brát si co nejvíc a ukládat je někam na účet, aby o tom nevěděl. Jestli je to možné, klidně mu ztop minimálně pět tisív měsíčně a když bude mít kecy, tak to drze zapři. Vytvoř si rezervu a průběžně si zároveň hledej práci, náhoda se může stát a třeba najdeš něco vyhovujícího. A až budeš mít vytvořenou rezervu a práci, vem kramle. V tomhle soužití ani tebe ani tvou holčičku, nic pěkného nečeká. Držím ti palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
20.1.13 20:01

Tak milé ženy, Nyní se doma na chvilku zdržel manžel(šel za kamarády) a hned jak vzal chleba do ruky, jsme mu řekla, že ode dneška mu budu dávat půlku nájmu a on bude přispívat na dítě a domácnost, jestli se chce ještě najíst, jinak že už mu nebudu mít co říct, protože takhle můžu v klidu být sama bez něj, že nejsme povinná utrácet všechny svoje peníze, že takhle si nemůžu nic našetřit. Na to on mi odpověděl, že cítí, že je doma dusno kvůli penězům a chtěl mi navrhnout, než jsem se do něj pustila, že mám nárok na 10% výdělku za loňský rok, když jsme mu pomáhala s firmou. Takže bych měla dostat cca 25 tisíc a že bych to teda mohla použít dle mého rozhodnutí na co chci i na tu dovolenou… Taky jsme se nedala a hned mu řekla, že když dostanu 25 tisíc, tak je stejně teda budu muset dát do rodiny, že takhle si teda nic neušetřím… Takže si o tom promluvíme, až se vrátí. Ale tak třeba se na něčem dohodneme. Pak ještě napíšu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.1.13 20:31

@zabkakvak držím palce, třeba se chytne za palici :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
20.1.13 20:55
@zabkakvak píše:
Tak milé ženy, Nyní se doma na chvilku zdržel manžel(šel za kamarády) a hned jak vzal chleba do ruky, jsme mu řekla, že ode dneška mu budu dávat půlku nájmu a on bude přispívat na dítě a domácnost, jestli se chce ještě najíst, jinak že už mu nebudu mít co říct, protože takhle můžu v klidu být sama bez něj, že nejsme povinná utrácet všechny svoje peníze, že takhle si nemůžu nic našetřit. Na to on mi odpověděl, že cítí, že je doma dusno kvůli penězům a chtěl mi navrhnout, než jsem se do něj pustila, že mám nárok na 10% výdělku za loňský rok, když jsme mu pomáhala s firmou. Takže bych měla dostat cca 25 tisíc a že bych to teda mohla použít dle mého rozhodnutí na co chci i na tu dovolenou… Taky jsme se nedala a hned mu řekla, že když dostanu 25 tisíc, tak je stejně teda budu muset dát do rodiny, že takhle si teda nic neušetřím… Takže si o tom promluvíme, až se vrátí. Ale tak třeba se na něčem dohodneme. Pak ještě napíšu…

Tak to mám radost. Jen pozor, aby tě neutáhl na 25 tisíc a na měsíční placení se nevykašlal.
Kdyby měl kecy, tak se ho zeptej PROČ bys měla všechno platit ty. Ať ti to vysvětlí, protože to nechápeš.
Držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
20.1.13 20:57

PS: a proč 10%… ty děláš na firmě 10% práce a on těch zbývajících 90%???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
20.1.13 21:24

No já sem ráda za 10%,takhle to mám jako dispečeři, ty taky dostávají 10%:-) tak aspoň něco… ale na příspěvku na domácnost a dítě budu určitě trvat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
20.1.13 21:30

Držím palce!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lussek2
20.1.13 22:11

Tak to tedy nevím, zda 10% je výhra. Jako dispečer dostane přeci 10% odměnu a ještě k tomu měsíční plat, kde máš ten plat ty?? Je fakt, že mi to máme nastaveno hodně liberálně a celá výplata přítele je mi k dispozici, pokud chce na pivo, dojde se před tím na melouch. Já mám rodičák + dohodu v práci a vše co se neutratí je společné.

• Citovat
  • Upravit
13119
20.1.13 22:16
@zabkakvak píše:
No já sem ráda za 10%,takhle to mám jako dispečeři, ty taky dostávají 10%:-) tak aspoň něco… ale na příspěvku na domácnost a dítě budu určitě trvat :cert:

ku…va jaký příspěvek na domácnost. Evidentně on peníze má. ty máš jen rodičák, takže v další rozmluvě bych mu řekla, že nájem mu dávat rozhodně nebudu, že ho platí celý on a on dává peníze na jídlo a provozní věci. Bože, ví vůbec kolik stojí jenom pleny? Víš kolik stojí provoz vaší domácnosti tak, abyste nemuseli úplně sušit hubu a tolik ať ti dává - ne třeba najednou, ale postupně. A vždyť musíš mít i něco do rezervy - při nemoci - potřebuješ koupit léky, vitamíny…oblečení… Promysli to pořádně a chtěj to od něj. A těch 25 nech na dovolenou, ale zase ji z toho neplať celou - dej pár tisíc a zbytek ulož na horší časy, zbytek ať doplatí pan podnikatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.1.13 22:22
@zabkakvak píše:

Držím palce ;) Každopádně mu řekni, že podle zákona patří všechny peníze, které vydělá (stejně jako tvůj rodičák) do společného jmění manželů. Takže potom, co se zaplatí náklady na domácnost, jídlo, atd., máš podle zákona nárok na stejnou částku pro vlastní potřebu, jako on ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18357
20.1.13 22:32

My mame kazdy svuj ucet a tak nejak plati kazdy neco, ale ted co jsem doma s prckem, tak to vetsinou funguje tak ze na jidlo se stridame a ostatni velke vydaje plati chlap, vcetne vikendu kdyz nekam jedem, takze i dovoleena..az budu na rodicaku, tak mi bude davat prikazem prachy a dovolena uz pujde na nej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.1.13 22:32

Tak jsem si teď dala tu práci a dočetla diskuzi. No nestačím se divit 8o Pěkně bych pánovi řekla, že pokud se nevzpamatuje, odejdeš a on bude muset cálovat výživné na dítě i na tebe. Jestli má daňová přiznání na menší částky, než ve skutečnosti vydělá, podle mě si to dvakrát rozmyslí, než aby riskoval, že se to u soudu provalí. Z takových chlapů je mi fakt na blití :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.1.13 00:19
@zabkakvak píše:

No tak jistě, za to, žes mu pomáhala, máš nárok na 25 litrů. Mmch jestlipak to aspoň trochu odpovídá tý práci, cos pro něj odvedla? A cože, von jako vydělal za celý rok jenom 250 tis??? Jako živnostník? To teda pěkně kecá, to bu mu vyšlo jenom na nějakejch dvacet tisíc měsíčně. :think:
No ale, tak ať 25 tis navalí a cvaká dál to, cos řekla. Správně, přece těch 25 tis zas nenarveš do něj. :roll: ;)
No a divím se, žes s tím něco neudělala dřív, takovýmu vychcánkovi bych už dááávno nakopala prdel :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí