Společná dovolená - kdo ji platí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.7.21 13:02

Nejsem nesamostatna…Ale prostě jsme se v obchodě už nestavovali-„protoze je to zbytecne“. A jídlo nějaké jsem vzala z domu-ale jen trvalinvy, neboť tam nebyla lednička…Prosre jen mě to dostalo ta slavná dovolená dle představ manzela

• Citovat
  • Upravit
76904
4.7.21 13:10
@Anonymní píše:
Nejsem nesamostatna…Ale prostě jsme se v obchodě už nestavovali-„protoze je to zbytecne“. A jídlo nějaké jsem vzala z domu-ale jen trvalinvy, neboť tam nebyla lednička…Prosre jen mě to dostalo ta slavná dovolená dle představ manzela

a jinak je váš manželský život zalitý sluníčkem a samou radostí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5965
4.7.21 13:22
@Semtex píše:
No, to jsou ty “rovnoprávné” vztahy. Začíná to už od začátku, ženská zaplatí tu večeři, tu výlet, a pak bum a platí z rodičáku děti i půl dovolený a ještě se tomu po letech začne divit :nevim:

Hlavně, ze jsem byla za trapnou dylynu, když jsem se v diskuzi “bohatý přítel” podivovala nad tím, ze studentka něco chlapovi platí, a tvrdila, že by to mělo byt naopak a ze platit má vše chlap uz od začátku :lol:

no a zde prosím pekne máme výsledek takovéhoto nastavení, kam až to muže vést.

Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.21 13:25
@stinga píše:
a jinak je váš manželský život zalitý sluníčkem a samou radostí :nevim:

Jako není samozřejmě. Ale prostě 4 dny za celý rok se mi zdálo že je prostě dobry. Že nemám přehnaný nároky..a že si u něco od něj zasloužím za celej rok…Ze nemáme společný účet jsem rada-hlasit všechny výdaje… Já neutrácí zbytečně… Jako MD A RD bylo pro mě náročný…a žádnej vděk…

• Citovat
  • Upravit
33784
4.7.21 13:30
@stinga píše:
ona vlastně nemá manžela, ona si platí gigola - hrozné

Nechápu to, k čemu je takový člověk? Samotné by jí bylo líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
4.7.21 13:31
@Anonymní píše:
Jako není samozřejmě. Ale prostě 4 dny za celý rok se mi zdálo že je prostě dobry. Že nemám přehnaný nároky..a že si u něco od něj zasloužím za celej rok…Ze nemáme společný účet jsem rada-hlasit všechny výdaje… Já neutrácí zbytečně… Jako MD A RD bylo pro mě náročný…a žádnej vděk…

no ono je to celé smutné, ty nejsi jeho manželka, ale něco jako služka nebo vychovatelka jeho dětí, jsi naprosto v podřízeném vztahu a ani ti to bohužel už nepřipadá divné :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33784
4.7.21 13:33
@Anonymní píše:
Jako není samozřejmě. Ale prostě 4 dny za celý rok se mi zdálo že je prostě dobry. Že nemám přehnaný nároky..a že si u něco od něj zasloužím za celej rok…Ze nemáme společný účet jsem rada-hlasit všechny výdaje… Já neutrácí zbytečně… Jako MD A RD bylo pro mě náročný…a žádnej vděk…

Ale jste manželé, takže jeho peníze jsou i tvoje, a naopak. Nechápu, proč v tomhle dobrovolně žiješ. MD a RD byl pro tebe náročný, protože mu tohle dovolíš a umožníš. A jako bonus se jistě o vše doma staráš jen ty vidˇ? Nebo máte domácí práce, péči o děti atd taky napůl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
4.7.21 14:07

To je taková ta emancipace po česku… Z vydelaných peněz za stejný plný úvazek (ale s nižším platem než kolega-muž) může žena platit polovinu hypotéky, polovinu bydlení, větší polovinu za jídlo (protože kuchyně je přece její věc) a většinu za děti (jsou to přece její děcka). Za odměnu je v 80% českých domácností primárním pečovatelem a tím, kdo zůstane doma na mateřské /rodičovské, při skolkových nemocech, při zavření škol atd. Pokud to chce jinak, je zlatokopka nebo chlupatá feministka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.21 14:18
@triss86 píše:
To je taková ta emancipace po česku… Z vydelaných peněz za stejný plný úvazek (ale s nižším platem než kolega-muž) může žena platit polovinu hypotéky, polovinu bydlení, větší polovinu za jídlo (protože kuchyně je přece její věc) a většinu za děti (jsou to přece její děcka). Za odměnu je v 80% českých domácností primárním pečovatelem a tím, kdo zůstane doma na mateřské /rodičovské, při skolkových nemocech, při zavření škol atd. Pokud to chce jinak, je zlatokopka nebo chlupatá feministka

Bohužel. je to asi tak

• Citovat
  • Upravit
21428
4.7.21 15:13
@triss86 píše:

Krasne shrnuto :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21428
4.7.21 15:14

A co teda jedl pan manzel? Hrdinne hladovel a liboval si, kolik usetril? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33784
4.7.21 15:23
@Anonymní píše:
Bohužel. je to asi tak

No a proč si na tohle přistoupila? Chlap má vlastně veget, zaplatí půlku nájmu a má vystaráno. Když jsi chtěla nakoupit nějaké jídlo, a podle něj to bylo zbytečný, proč sis prostě nedupla, že to v žádném případě zbytečný není? Pokud mu přijde zbytečný nakupovat jídlo, tak to už je fakt mazec. To jako nechá tebe a děti radši hladovět? Co teda jedl on? Držel 4 dny hladovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.7.21 18:56
@stinga píše:
a jinak je váš manželský život zalitý sluníčkem a samou radostí :nevim:
@Anonymní píše:

Nesamostatná a ve vleku toho, co si říká manžel, jsi teda znacne. Mě nekdo říct, že se nestavuju v obchodě, protože je to zbytečne = považuje za zbytečně koupit jídlo pro ženu a děti, tak udělám takové ciro moro, že by nestačil zírat.
Nehledě na to, že prostě o podstatnych věcech, jako kam, kdy, za kolik pojedeme na dovolenoz, jak to tam budeme trávit včetně stravování, komunikujeme dopředu a vybíráme tak nějak spolecne
Btw, ještě jsem se nedozvěděla, zda muž byl čtyři dny jen o snidanich z ubytování. :think:
Nebo bych prostě jídlo v restauraci pro sebe a děti cvakla ze svého a s požadavkem zaplať půlku nákladů bych ho poslala tam, kde slunce nesvítí, neb svou část nákladů jsem již uhradila v té stravě po restauracích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16447
4.7.21 22:52

Zakladatelko, s dětma si vytrpíte, smutná dovolená. Jak jsi mohla na podobný model přistoupit, to je každodenní teror. Pár kamarádek v podobném soužití mám anemůžu tu dobrovolnost soužití s držgrešlí pochopit. Většinou v podobném modelu muži vyrostli. Nevěřím, že se takový muž změní, ale zabojovat o změnu domácích poměrů lze vždy. :kytka: Já jsem dneska mužovi oznámila, že si z rodičáku koupím dvě skříně a stůl. Pokýval hlavou, zeptal se jaké, a pak mi doporučil ke koupi jiné, aby mi do pokoje líp pasovaly :nevim:. Tím se nechlubím, dávám příklad. Co zbyde z rodičáku, to nám všem šetřím pro strýčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.7.21 07:53

Koukám z obnovené diskuse - s takovými trotly, co nevydají korunu za vlastni ženu a svoje dítě - se člověk setká i po osmi letech od založení diskuse…

A ony jim v to i celkem dobře sekunduji tyhle submisívní chudiny jako obnovitelka, které trpí 4 dny na dovolené hlady a boji se otevřít pusu nebo treba vlastni peněženku.

A jeste si s takovými hovady pořídí děti, kterých je mi lito nejvíc, v čem musí vyrůstat..

at mi nikdo netvrdí, ze před svatbou/otehotnenim byla taková bezcenná držgrešle-chlap v restauraci grand. Nebo že za ženskou občas nekde neco zaplatil nebo třeba ji i něco koupil jen tak… 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix