Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@PaníBovaryová píše:
Spravna zenska za sebe plati sama, preceaby dokazala, ze neni zlatokopka.
bohužel mám dojem, že nynější chlapi jsou o tom přesvědčeni, i někteří chlapi tady na emiminu toto tvrzení podporují
@stinga píše:
ale vy všechny píšete, že si měla za své peníze koupit jídlo, ale já jsem pochopila, že obnovitelka diskuse žádné peníze už nemá - kde by je také vzala, když z mateřské platí tolik věcí - jí žádné vlastní peníze nezbývají
Psala něco o tom, že mu zaplatila půlku té báječné dovolené. Tak peníze asi má. A přišlo mi dle popisu, že už je zpět v pracovním procesu.
@Anonymní píše:
Ahoj - manžel mi sliboval dovolenou-nakonec jsme odjeli na celkem 4 dny. Celou dobu mi říkal, jaký budeme mít drahý bydlení…Byli jsme na dovolený-a najednou z něj vypadlo, že všechno ma ještě větší náklady. Neměli jsme tam jidlo-jen snídaně. Na obědy jsme nikam nechodili, na večeri -delal. shladceny, jak je vše drahý. Tak jsem vždycky dětem. koupila jídlo a sama si objednala třebas polívku nebo to nejlevnější. V zásadě jsme měla na celý slavný dovolený hlad-no, jako čtyři dny se to dá, ze jo. Něco jsem. vzala s sebou zdomu-pro děti, tak jsem si od nich trochu vzala, protože jsem prostě měla hlad… Pak jsme se tedy dohodli, že zaplatím půlku našeho skvělého užívání si… Doma máme odděleně finance-tak platím. pulku nákladů na bydlení, jídlo a vse na děti. Muž plati půlku nákladů na bydlení, po dobu mateřský platil celý bydlení a já vše na děti a jídlo oblečení atd pro vsechny. Na MD A RD mi nic nedával, žádný prachy-jako třebas na přilepšení. Musela jsem vyjít s rodicakem-a taky proto jsem začala velmi brzy přivydělávat…No, teď si po dovolený připadám jak kráva..Tesila jsem se na dovcu-opravdu jsme nejeli k moři nebo na něco extra-ale to neustálý, ať se nikam nejdem najist mě zcela znechutilo… Jsem precitlivela?
Bože, to snad ne, normálně bych mu sebrala kartu, vybrala peníze a najedla se i s dětmi. Co sis to uvázala na krk, ještě se ptáš, jestli jsi přecitlivělá? Bych ho hnala ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj - manžel mi sliboval dovolenou-nakonec jsme odjeli na celkem 4 dny. Celou dobu mi říkal, jaký budeme mít drahý bydlení…Byli jsme na dovolený-a najednou z něj vypadlo, že všechno ma ještě větší náklady. Neměli jsme tam jidlo-jen snídaně. Na obědy jsme nikam nechodili, na večeri -delal. shladceny, jak je vše drahý. Tak jsem vždycky dětem. koupila jídlo a sama si objednala třebas polívku nebo to nejlevnější. V zásadě jsme měla na celý slavný dovolený hlad-no, jako čtyři dny se to dá, ze jo. Něco jsem. vzala s sebou zdomu-pro děti, tak jsem si od nich trochu vzala, protože jsem prostě měla hlad… Pak jsme se tedy dohodli, že zaplatím půlku našeho skvělého užívání si… Doma máme odděleně finance-tak platím. pulku nákladů na bydlení, jídlo a vse na děti. Muž plati půlku nákladů na bydlení, po dobu mateřský platil celý bydlení a já vše na děti a jídlo oblečení atd pro vsechny. Na MD A RD mi nic nedával, žádný prachy-jako třebas na přilepšení. Musela jsem vyjít s rodicakem-a taky proto jsem začala velmi brzy přivydělávat…No, teď si po dovolený připadám jak kráva..Tesila jsem se na dovcu-opravdu jsme nejeli k moři nebo na něco extra-ale to neustálý, ať se nikam nejdem najist mě zcela znechutilo… Jsem precitlivela?
Na co ti tenhle chlap je?
Ja bych teda s nim nejala na doholenou a bubec bych s nim nedokazala zit.. Jaky byl vlastne duvod jet na nejakou dovolenou?
Ovsem chlap, ktery necha hladovet sve deti a svoji manzelku, aby usetril prachy, tak to uz o nem vypovida dost..Je mi fskt lito tech deti, ktere za nic nemuzou..
Aby deti meli normlani pravidelnou stravu je prece uplne to nejzasadnejsi
@Venetia píše:
Jsem zvědavá, jestli odpoví. Aby to nebylo jako zelnička a sklep
Zelnička a sklep? Co mi uniklo? ![]()
@stinga píše:
bohužel mám dojem, že nynější chlapi jsou o tom přesvědčeni, i někteří chlapi tady na emiminu toto tvrzení podporují
už jsem to od pár zoufalců slyšela jako návod na to, jak prý poznat ženskou „co nejde po penězích“ - že ji vezmou na rande (čti: ukecají, aby s nimi teda někam šla
) a pak jestli prý za sebe zaplatí, tak není zlatokopka.
@PaníBovaryová píše:
už jsem to od pár zoufalců slyšela jako návod na to, jak prý poznat ženskou „co nejde po penězích“ - že ji vezmou na rande (čti: ukecají, aby s nimi teda někam šla) a pak jestli prý za sebe zaplatí, tak není zlatokopka.
Jo, tohle tady taky jeden zkoušel, a je 59 pořád kupodivu svobodný ![]()
@PaníBovaryová píše:
už jsem to od pár zoufalců slyšela jako návod na to, jak prý poznat ženskou „co nejde po penězích“ - že ji vezmou na rande (čti: ukecají, aby s nimi teda někam šla) a pak jestli prý za sebe zaplatí, tak není zlatokopka.
ohó, a jak se tihle chlapi diví, že to rande je první i poslední zároveň
@stinga píše:
ohó, a jak se tihle chlapi diví, že to rande je první i poslední zároveň
a zdůvodnění: „protože šla jenom po penězích“ ![]()
A ti nejblbější to ještě okecávají před tou ženskou, jak podle toho poznají její charakter a podobné p. čoviny
když je ta ženská hodně mladá a hodná, tak se cítí jako „ta vyvolená“ a myslí si, jak dokáže, že ona po těch penězích nejde… a za pár let: Ahoj - manžel mi sliboval dovolenou-nakonec jsme odjeli na celkem 4 dny. Celou dobu mi říkal, jaký budeme mít drahý bydlení… ![]()
Ne, tohle nejsou „ty rovnoprávné vztahy.“ Normálně by měli sdílet stejnou životní úroveň. Tady je to úplně jinak, co ten vůl řekne, to je svatá pravda a zakladatelce to vadí. Tzn. zakladatelka je v podřadné roli. Nepleťte do toho rovnoprávnost, pak na to mají lidi pokřivený názor.
Jednou jsem šetřílka měla, velice rychle šel do oběhu.
@Lingua píše:
Ne, tohle nejsou „ty rovnoprávné vztahy.“ Normálně by měli sdílet stejnou životní úroveň. Tady je to úplně jinak, co ten vůl řekne, to je svatá pravda a zakladatelce to vadí. Tzn. zakladatelka je v podřadné roli. Nepleťte do toho rovnoprávnost, pak na to mají lidi pokřivený názor.Jednou jsem šetřílka měla, velice rychle šel do oběhu.
Presne tak. Ta situace ve ktere je zakladatelka nema s rovnopravnosti a emancipaci nic spolecneho. Je to tak jak jsem psal Hance1. Nektere zeny jsou velmi nenarocne a ty jsou rady za jakehokoli chlapa. Protoze nejsou schopny byt bez chlapa a pripadaji si menecenne, tak berou uplne vsechno, staci, ze to ma penis.
A situace ve ktere je zakladatelka je pak jen logickym a neprekvapivym vyustenim situace, ktere slo snadno predejit uz na zacatku, lehkym resenim co pises ty. ![]()
@Lingua píše:
Ne, tohle nejsou „ty rovnoprávné vztahy.“ Normálně by měli sdílet stejnou životní úroveň. Tady je to úplně jinak, co ten vůl řekne, to je svatá pravda a zakladatelce to vadí. Tzn. zakladatelka je v podřadné roli. Nepleťte do toho rovnoprávnost, pak na to mají lidi pokřivený názor.Jednou jsem šetřílka měla, velice rychle šel do oběhu.
No však to je to, co jsem myslela. Mluvila jsem o “rovnoprávnosti” v uvozovkách, čili o té zdanlive, ne skutečné. Ženská zpočátku tu a tam něco zaplatí za chlapa, i když on vydělá například několikrát víc, než ona, aby se necítila vydrzovane a aby si on chudáček nemyslel, že je zlatokopka, a pak brečí, ze se to od ni čeká neustále a nakonec musí z rodičáku živit a satit sebe i “své” děti a ještě priplacet na dovolenou, protože velkomožný pán přece zaplatí milostivě nájem a ubytko ![]()
Sdílení životní úrovně mezi partnery si představuji tak, ze každý něco “dá do placu” - od chlapa se v základu očekávají peníze a od ženský, že bude doma s dětmi, aby je on mohl vydělat. Čímž ona něco většinou trati na své vlastní kariéře a financích. S tím ze o společnou domácnost se postarají tak nějak oba dva v rámci nějaké vzájemné dohody.
@Svistice píše:
Psala něco o tom, že mu zaplatila půlku té báječné dovolené. Tak peníze asi má. A přišlo mi dle popisu, že už je zpět v pracovním procesu.
Presne tak. Pokud vi jaky je chlap kolenovrt, tak mu nema co platit pulku dovolene a nema nikam jezdit, ale ma z toho zaplatit normalni veci, aby nehladovela ona a decka. ![]()
Dyt to je u nich vsechno sejdrem a na levaka.
A ne, urcite se nezmenil z granda v kolenovrta az po narozeni 3.ditete! ![]()
@Chytrak píše:
Presne tak. Pokud vi jaky je chlap kolenovrt, tak mu nema co platit pulku dovolene a nema nikam jezdit, ale ma z toho zaplatit normalni veci, aby nehladovela ona a decka.Dyt to je u nich vsechno sejdrem a na levaka.
A ne, urcite se nezmenil z granda v kolenovrta az po narozeni 3.ditete!
já teda pochopila, že zakl. jela na tu dovolenou s myšlenkou, že ji manžel zve a poté, co ji její muž vybásnil jak bude super exkluzivní. Ona přijela a zjistila, že mají jenom snídaně a ještě po ní poté chtěl zaplatit půlku. ![]()
Ti kolenovrti jsou jedni z nejhorších. Stařádání prašulí je závislost, která je nad dobrým životem rodiny. Člověk má prostě potřebu hromadit a u některých to přeroste v nemoc. Nejhorší je, že to berou jako svoji ctnost. Jak by řekl můj bývalý „třeba šetriť.“ ![]()