Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Těch 25 tisíc je za mojí práci akorát, takže jsme to teda probrali a k ničemu jsme se nedostali, řekl mi, že jeho výplata měsíčně je 5 tisíc, že si myslím, kdoví kolik nemá peněz, tak já mu dělám všechny faktury…no takže jsem mu řekla, že to opravdu s ním nemá cenu, takže mám čas na rozmyšlenou do konce týdne( buď se rozejdeme a nebo to bude jako doposuď)
pohrozila jsme mu rozvodem, že bude na mě a na holu cálovat a on že bych dostala jenom 3 tisíce a víc nic… co to mám sakra doma za člověka? kdyby mi řekl, hele není problém, když ti dojdou peníze, tak si vem kolik potřebuješ, ale to on ne…
@zabkakvak píše:
Těch 25 tisíc je za mojí práci akorát, takže jsme to teda probrali a k ničemu jsme se nedostali, řekl mi, že jeho výplata měsíčně je 5 tisíc, že si myslím, kdoví kolik nemá peněz, tak já mu dělám všechny faktury…no takže jsem mu řekla, že to opravdu s ním nemá cenu, takže mám čas na rozmyšlenou do konce týdne( buď se rozejdeme a nebo to bude jako doposuď)pohrozila jsme mu rozvodem, že bude na mě a na holu cálovat a on že bych dostala jenom 3 tisíce a víc nic… co to mám sakra doma za člověka? kdyby mi řekl, hele není problém, když ti dojdou peníze, tak si vem kolik potřebuješ, ale to on ne…
tohle je na diagnózu…
rozvodem bych nejen hrozila, ale také bych jednala, možná tomu nevěří, skle až uvidí, že se něco děje, tak mu přepne
pořád s tebou jedná jak s bláznem, Pokud by měl 5 tisíc, jak přišel na 3??
Blbost jak voda v koši! Těch 25 dej na právníka ![]()
@zabkakvak tak jestli má měsíčně 5tis, tak ať okamžitě zabalí podnikání a jde se nechat zaměstnat
JInak určitě kecá - hele znám to. Máma nám nemohla koupit ani blbý 3/4 na sport protože neměla 150,–Kč navíc. Táta neměl, pak podnikal a stále neměl. Všechno táhla máma ze svého platu a on platil inkaso. A neměl na dovolené, neměl na dárky pro nás - vše platila máma…v 60ti si našel mladinkou milenku, po dvou letech pekla doma se naši rozvedli, táta musel mámě něco zaplatit - ale byl to pakatel - protože ON neměl peníze. Dva měsíce po rozvodu koupil barák za 2miliony a za další 3 miliony ho přestavěl. Máma chtěla rozvod rychle, protože to bylo peklo a o penězích nevěděla - takže předpokládám, že u vás to bude podobné. Pokud ti nebude platit víc než dosud (kor když mu děláš faktury, tak víš, kolik fakturuje), kolik má zaměstnanců - protože kdyby měl 5tis. tak nemá nikoho) - btw. zjistíš to i z toho kdy platí DPH (čtvrtletně? měsíčně? ) a jak vysoké. a nebo se nenechá zaměstnat - aby pro rodinu něco dělal. Tak běž od něho - ale v tom případě bych si vzala právníka aby si posvítil na všechny jeho účty - abys nedopadla jako moje mamka
Jujda. To není dobré. Ale jdi od něj, protože se nezmění a ty se budeš čím dál víc trápit a malá z toho bude mít špatné dětství.
Ikdybys měla jít na přechodnou dobu do nějakého azyláku. Končí ti rodičák a určitě nějakou práci najdeš, od státu ti taky něco příjde, manžel zaplatí alimenty a brzo si budeš moci dovolit pronajmout byt. Bude to těžké, ale myslím, že výsledek bude stát za to.
@zabkakvak píše:
Těch 25 tisíc je za mojí práci akorát, takže jsme to teda probrali a k ničemu jsme se nedostali, řekl mi, že jeho výplata měsíčně je 5 tisíc, že si myslím, kdoví kolik nemá peněz, tak já mu dělám všechny faktury…no takže jsem mu řekla, že to opravdu s ním nemá cenu, takže mám čas na rozmyšlenou do konce týdne( buď se rozejdeme a nebo to bude jako doposuď)pohrozila jsme mu rozvodem, že bude na mě a na holu cálovat a on že bych dostala jenom 3 tisíce a víc nic… co to mám sakra doma za člověka? kdyby mi řekl, hele není problém, když ti dojdou peníze, tak si vem kolik potřebuješ, ale to on ne…
A má těch 5 tisíc doopravdy nebo jen papírově? Jestli jen papírově (a na 99% si myslím že jo), klidně bych to u soudu použila. Na tvém místě bych nezůstala jenom u hrozeb, ale opravdu bych si žádost podala. Možná se chytne za nos a když ne, bude to sice těžký, ale troufám si říct, že nakonec budeš ráda, že jsi bez něj. Hlavně se nenech zblbnout kecama, že to bez něj nezvládneš. Každopádně ti držím palce, aby vše dopadlo ke tvé spokojenosti ![]()
Tedy tohle je pro me absolutne nepripustne!!! Nejake rozdelovani penez, jsme prece rodina, ja bych s nim vybehla!!!
se prece staras o jeho dite, ne? Tak at hlida dite, jdi do prace a muze si to uzit!!! A hlavne pokud by mi rekl, ze jestli mam penize muzem jet na dovolenou, tak rozhodne vim, ze s nim bych tam urcite nejela!
Ikdyby měl plat 5tisíc za měsíc… který dospělý chlap s dítětem má 5 tis. a vnitřně mu to stačí???
A za co by asi zakladatelčin manžel jezdil s kamarády k moři? Za těch 1400Kč, které mu údajně každý měsíc zůstanou?
Kravina.
@zabkakvak Jeětě mě tak napadlo, když tvrdí, že vydělává jenom 5 tisíc, tak mu navrhni, že půjdeš do práce, abyste měli víc - a uvidíš, jak se na to bude tvářit ![]()
@Z.jev na jednu stranu dobrý nápad ale s takovým ubožákem bych dítě nenechala…
@Verca1989 Já bych mu ho taky nenechala, ale jsem přesvědčená, že tenhle pán by na to nepřistoupil.
Tak jak jste dopadli? Byl ochotnej se nějak domluvit, odejdeš nebo budeš za sebe nadále dělat blbku? Tohle je teda manžel na h. Ještě, že já jsem taková držka a ten můj si tohle nedovolí. Hlavně nás má rád a záleží mu natom, aby svýmu dítěti bylo dobře a ženě kterou miluje taky. Podle mě tě snad ani nemůže mít rád, když dělá takovýho haura. ![]()
Taky by mě zajímalo, jak to pokračuje! Ten chlap je na psychiatra. Má ženu a dítě, nemůže vůbec vypustit z huby cokoliv ve smyslu „jsem zvědavej, jak to utáhneš“ nebo „kradeš mi moje prachy“. Jste manželé a všechno, co v manželství vyděláte, máte napůl. Tak by to ostatně bylo i při rozvodu a alimenty by mu určil soud, takže jeho řeči o třech tisících jsou taky mimo. Kdybys potřebovala právnickou radu, napiš SZ.
Ahoj zakladatelko, prosím tě, jak to tohle můžeš vydržet?
To mi přijde dost hrozný. Mys s přítelem ještě mimčo nemáme a nejsme manželé, ale peníze máme společené od té doby co jsme začli spolu bydlet a z toho se snažíme měsíčně i něco ušetřit. Takže když se jede na dovču, tak je to ze společných.
Držím ti palce, abys to vyřešila a měli jste se s dcerkou fajn ![]()
Ahoj, od tohohle měsíce mu budu dávat peníze na nájem a on bude platit všechno ostatní, takže mě by měli peníze zůstat. Prý že on tolik neutratí, tak ho nechám, ať si to vyzkouší… Takže 4000 Kč jsou moje a dcerky:-)