Dovolená během školního roku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17974
10.4.23 22:46

Ano, nepřítomnost z tohoto důvodu nad 3 dny omlouvá ředitel. Jsem ráda, že tchýně od puv. záměru letět v červnu s naším synem a jeho bratrancem též do Egypta upustila a letí až v červenci, protože synovce nepustil jeho otec, aby neprosvihl důležité písemky (SŠ). A náš má pak jet na školu v přírodě, což by nemusel po příletu z takovéhle destinace zvládnout. Z jídla a pití tam a střevních potíží mám docela strach… aspoň to nemusím řešit s ředitelkou, ta naše mimoškolním akcím moc nakloněna není a je zázrak, že povolila tu školu v přírodě. Tak bych nerada aby o 1.a zároveň i poslední přišel, až by přiletěl s podrážděným žaludkem (4. třída). Taky počítejte s tím, že se může dítě po příletu dávat ještě několik dní dohromady…

Ale k věci, někdy předloni byl manžel s dětmi na dovolené na přelomu srpna a září, jinak v té destinaci kam chtěli volno nebylo a šlo jen o prvních pár dní, kdy se ještě - co se týká učení - moc neděje, žádali jsme přes třídní učitelku, která tu žádost dala k podpisu ředitelce, tehdy poměrně ještě nové ve funkci, tak to prošlo - ředitel to automaticky schválit taky nemusí. Ale většinou ano, a když už, mně přijde lepší konec/2.polovina června kdy už jsou známky uzavřené, než to září kdy na začátku proběhne spousta důležitých informací, nový rozvrh, je třeba dokoupit různé věci…řeší se kdo s kým bude sedět, dítě přijde po týdnu od začátku školy a bude mimo, to mi pro něj nepřijde moc šťastné… My jedeme letos tak, abysme vykryli část prázdnin, kdy není školka a i u mě v práci je okurkovka tj. v srpnu. Placat dovolenou ve školním roce kdy hlídání řešit nemusím (mimo nemoci) je pro mě teď docela luxus no…ale každý to má v práci jinak samozřejmě. Naše děti když byly u moře v tom září tak marodily pak o trochu míň, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7294
10.4.23 23:30

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
11.4.23 02:08
@terien píše:
To se zřejmě nesmí, mít svůj názor :mrgreen:

Tak s učitelkou se přeci nediskutuje, to bys měla vědět ze svého dětství :hug: hezky tiše poslouchat a vše odkývat.

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
11.4.23 02:11
@PupuP píše:
Jako ucitelka bych ti tak dlouhe volno nepovolila, pokud se neptas predem a jen oznamujes. Ja bych taky rada levnejsi dovolenou…

Takže závist? Doufám, že nejsi učitelka

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
11.4.23 02:16
@PupuP píše:
@terien ja nic, nad 3 dny je to starost reditele. My rodinne duvody jako omluvu nebereme a rodice na to upozornujeme. Pri podezreni, ze rodic lze, komunikuje vychovna poradkyne s ospodem. Tyka se tedy problemovych deti.

Ale tak i to vo by pro tebe byla dovolená může znamenat pro dítě rodinné důvody. Nebo si myslíš, že když jede dítě do zahraničí na návštěvu rodiny, tak jede na dovolenou a ne má rodinné setkání? :think:

• Citovat
  • Upravit
17974
11.4.23 05:53
@schnulla píše: .
??? Přišlo mi upozorneni, že jsi mě zmínila, ale příspěvek je prázdný, můžu jen vědět o co šlo?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
11.4.23 09:45

Debata zajímavá. @PupuP - pokud je teda ucitelka, tak chápu všechny zle reakce na učitele. Z opačného konce, svagrova je ucitelka a není to tak dávno, kdy si stěžovala, jaké ma kolegyně problémy, protože od manžela dostala celá rodina poukaz na dovolenou mimo prázdniny a jak ji děla ředitel problémy a jestli ji nepusti, tak ona to a tamto. Zajímavé, ze ani rodina učitelky neví, ze by měla být ve škole. A byl to poukaz, že 24.12. otevřeli a do 14 dnů už měli jet i s dětmi. Je mi to jedno. Ať si každý dělá co chce. Tady by mohli rodiče namítat, že tolik volna nikdo jiný nemá a přesto chce učitelka další extra volno v době, kdy by měla učit jejich ratolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
11.4.23 12:10

@mota no nevim, moje dcera ma v korporatu klasicky sick day, k tomu nejake dny navíc, mesic plne placenou neschopenku, volnou pracovni dobu, HO kdy chce,30 dni dovolené. Takze bych uplne nerikala, ze ucitele maji nejvic volna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
11.4.23 13:46
@vokishka píše:
@mota no nevim, moje dcera ma v korporatu klasicky sick day, k tomu nejake dny navíc, mesic plne placenou neschopenku, volnou pracovni dobu, HO kdy chce,30 dni dovolené. Takze bych uplne nerikala, ze ucitele maji nejvic volna

A pro jakou firmu pracuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
11.4.23 15:02
@Šmoulice píše:
Nám jde dítě do školy teď od září. Cestujeme často a nehodláme na tom nic měnit. Takže i dál budeme jezdit tak, jak nám to bude vyhovovat.
A nikoho o uvolnění žádat nebudeme. Přesně jak píšeš, omluvíme rodinné důvody, nebo nemoc a hotovka.

Tohle si můžeš dovolit tak v českém školství, kde si každý dělá, co chce. V některých zemích EU bys mohla omluvit bez lékařského potvrzení maximálně na 2 dny. Pokud jen oznamíš, hrozí Ti pokuta nebo sociálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
11.4.23 15:07
@terien píše:
Ještě aby mi nějaká soudružka diktovala, kdy můžu na dovolenou. Jsou fakt vtipný někdy. Možná to bude někoho šokovat ale rodiče jsou také členové rodiny, nemotá se všechno jenom kolem dětí.

Tak nám v zahraničí to diktují a je to tak ve většině zemí EU. Omluvit bez lékaře jde na 2 dny. A pokud jsou před a po prázdninách je třeba i na 1 den omluvenka od lékaře. Školní docházka je prostě povinná, takže spíš rodiče se musí přizpůsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.4.23 15:10
@Josefuna píše:
Tohle si můžeš dovolit tak v českém školství, kde si každý dělá, co chce. V některých zemích EU bys mohla omluvit bez lékařského potvrzení maximálně na 2 dny. Pokud jen oznamíš, hrozí Ti pokuta nebo sociálka.

EU mi teda neprijde jako vzor neceho, co je super a hodne nasledovani.

Trvat na denni pritomnosti zaka v lavici v situaci, kdy krome povinneho vzdelani ten zak studuje jeste minimalne dalsi ctyri roky, je uplne na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
11.4.23 15:16
@Villanelle píše:
@Hibou A to ti přijde OK? Cestování, společný čas s rodiči, to dá dítěti mnohem víc, než další týden prosezeny ve škole. Bavíme se o normální rodině, kde dítě běžně chodí do školy, prospívá, nema výchovné problémy… Čímž neříkám, že je mi zatezko poslat žádost řediteli, ale teda některé nazory zde, jak by měl klepat Ospod, zadrzovat rodiče policie (skvělé využití mimochodem, hlavně, ať se nezdrzuji opravdovymi zločiny :roll: ), jak se neuznavaji rodinné důvody… to je opravdu silná káva.

V cizině mají alespoň týden prázdnin každých 6 týdnů, tak to berou tak, že detimaji volna dost a netřeba se ještě uvolňovat jindy. České děti mají za celý rok možná 10 týdnů, jenže jinde v EU mají týden Vánoce, týden zimní, 2 týdny Velikonoce, týden květen, 2 až 2,5 měsíců letní a týden podzimní. Celkem 13 až 15 týdnů celkem. To už je dost rozdíl.

Příspěvek upraven 11.04.23 v 16:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
11.4.23 15:18
@Lucie_Sx píše:
EU mi teda neprijde jako vzor neceho, co je super a hodne nasledovani.Trvat na denni pritomnosti zaka v lavici v situaci, kdy krome povinneho vzdelani ten zak studuje jeste minimalne dalsi ctyri roky, je uplne na hlavu.

Představ si, že často nemají 9 tříd ZŠ, ale jen 8 a můžeš odmaturovat už v 17. Pak se ptej, kde koho nutí sedět v lavici více hodin :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
11.4.23 15:23
@mota píše:
A pro jakou firmu pracuje?

velký poskytovatel internetu a podobných věcí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek