Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@terien píše:
No jedna se tady prsí, jak by to nedovolila, tak to každé u zadele není. Týden je dlouhodobá nepřítomnost?aha
takže o chřipce také rozhoduje ředitel? Není třeba z toho dělat drama
Dlouhodobá je dle našeho školního řádu nad tři dny. A rodinné důvody nejsou nemoc, že. Bavíme se o nepřítomnosti na žádost rodiče, ne o klasickém marození. Vy neumíte číst?
@PupuP píše:
@terien ja nic, nad 3 dny je to starost reditele. My rodinne duvody jako omluvu nebereme a rodice na to upozornujeme. Pri podezreni, ze rodic lze, komunikuje vychovna poradkyne s ospodem. Tyka se tedy problemovych deti.
Rodinné důvody jsou legitimní omluva, to nikdo zamítnout nemůže. Je to rodicem omluvená nepřítomnost. Už vidím, jak mi v červnu tluče na okna ospod, protože jsme byli na dovolené ![]()
@Lucie_Sx píše:
Na tomhle je videt, ze soudruzky jeste zdaleka nevymrely.
Jasně. A když se pak někde provalí, že nějaké dítě z problémové rodiny zase nehlásily, tak je to taky špatně. ![]()
@terien píše:
Rodinné důvody jsou legitimní omluva, to nikdo zamítnout nemůže. Je to rodicem omluvená nepřítomnost. Už vidím, jak mi v červnu tluče na okna ospod, protože jsme byli na dovolené
Abyste se nedivila. Některé školy mají přímo ve školním řádu, že rodinné důvody omlouvají jen ve zvláštních případech a jen v omezeném počtu. Takže pak ten OSPOD někde klidně ťukat může.
@matkabagristy píše:
jo, jen jsem reagovala na tvuj prispevek, ze bys omluvenku napsala az po navratu.
I kdyby, tak co? Nic.
Dcera pojede s tchánovcema na dovču přelom květen/červen. Jako rodič mám samozřejmě nějakou ohlašovací povinnost, takže sem se PRVNÍ zeptala třídní učitelky, co donést, aby to měla podložené. Papír se jen doloží, že dítě bylo řádně omluveno po tu dobu. Jim je vcelku u prd.ele, kam dítě pojede. Ale proč bych z ní a ředitele měla dělat blbce, poslat pak omluvenku pro „rodinné důvody, nemoc“? To snad bude každýmu jasný, když bude dítě sdílet zážitky, fotky a opálení. Holt jak zde člověk čte, už si lid asi ty učitele tak nepovažuje ![]()
@lucad77 píše:
Jasně. A když se pak někde provalí, že nějaké dítě z problémové rodiny zase nehlásily, tak je to taky špatně.
O problemovych rodinach se tady jaksi nebavime.
Jde tady o soudruzku, ktera se mimo prazdniny dovolenkovat nemuze, tak to Vomackovic Pepovi taky zatrhne.
@terien píše:
I kdyby, tak co? Nic.
pokud rodic neoznami do 3 dnu duvod absence, porusil svou zakonnou povinnost. Hodiny se oznaci jako neomluvene. Dalsi postup zavisi na poctu neomluvenych hodin.
@lucad77 píše:
Abyste se nedivila. Některé školy mají přímo ve školním řádu, že rodinné důvody omlouvají jen ve zvláštních případech a jen v omezeném počtu. Takže pak ten OSPOD někde klidně ťukat může.
Jenze jaksi nad skolnim radem je jeste zakon
.
@lucad77 píše:
Psala jste, že oznámení přijde až po dovolené. Teď zas píšete něco jiného, uvědomujete si to?
Píšu, že se o žádné uvolnění prosit nebudu a na dovolenou pojedu kdy se to hodí mě. Škole to pouze oznamim a jestli přes bakaláře nebo až po záleží, jak mi to vyjde. Už to vyšlo tak i tak.
@lucad77 píše:
Proboha, učitelky. Vždyť těmito příšernými řečmi si pod sebou jen samy řeźete větev. Divíte se, že společnost si vás neváží. Ale přečetly jste si po sobě své některé příspěvky? To je fakt výstavka nadutosti a hlouposti.
@lucad77 píše:
Už se strachy klepu ![]()
@Lucie_Sx píše:
O problemovych rodinach se tady jaksi nebavime.
Jde tady o soudruzku, ktera se mimo prazdniny dovolenkovat nemuze, tak to Vomackovic Pepovi taky zatrhne.
Ne, z její strany to byla spíš reakce na to, s jakou arogancí si některé matky myslí, že jsou učitelé jejich slouhové, se kterýma mohou komunikovat jako s póvlem. Z příspěvků @terien to přímo čiší.
@matkabagristy píše:
pokud rodic neoznami do 3 dnu duvod absence, porusil svou zakonnou povinnost. Hodiny se oznaci jako neomluvene. Dalsi postup zavisi na poctu neomluvenych hodin.
A tak určitě, tímhle si jdi strašit prvňáčky do družiny ![]()
@samantafox píše:
Proboha, učitelky. Vždyť těmito příšernými řečmi si pod sebou jen samy řeźete větev. Divíte se, že společnost si vás neváží. Ale přečetly jste si po sobě své některé příspěvky? To je fakt výstavka nadutosti a hlouposti.
Já myslím, že přečíst své příspěvky by si měly především některé matky. Pracuji ve školství roky, takže se to na X schůzích řešilo, ty rodinné důvody. Mám snad lhát a tvrdit, že se to nikde na škole neřeší, když vím, že někde ano? Napsala jsem to jako informaci k tématu. Proč jsem nadutá?