Dovolená během školního roku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
shadowbabe
10.4.23 17:59

Zeptej se třídní/ho na formulář, který se vyplňuje a odevzdává vedení školy :mavam:

• Citovat
  • Upravit
76805
10.4.23 18:07
@Svistice píše:
Mě se líbí, jak si někdo zaplatí zájezd a až pak řeší, že je to vlastně ve školním roce, a že teda děti nepůjdou do školy, a co k tomu má zařídit… :roll:
Takový rodič musí být snem všech kantorů, neb evidentně neviděl školní řád ani z rychlíku.

tohle se běžně dělo ve škole, už když já jsem chodila na základku, některé děti prostě jely v červnu s rodiči na dovolenou, ono je to v červnu o mnoho levnější - nevím, že by s tím měl někdo někdy problém :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.4.23 18:13
@stinga píše:
tohle se běžně dělo ve škole, už když já jsem chodila na základku, některé děti prostě jely v červnu s rodiči na dovolenou, ono je to v červnu o mnoho levnější - nevím, že by s tím měl někdo někdy problém :roll:

Ale já se nedivím, že jedou na dovolenou ve školním roce. Podivuji se nad tím, že si někdo zařídí takto dovolenou a až se hoc resi, co škola… Precist si školní řád (který s největší pravděpodobností rodiče stejně dostali podepsat), či projít formuláře na webu školy je zřejme nadlidský úkol. Navíc termínové přesně před uzavíráním klasifikace.
Je vidět, jak moc je pro někoho vzdělání a škola potomků prioritou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
10.4.23 18:20
@stinga píše:
tohle se běžně dělo ve škole, už když já jsem chodila na základku, některé děti prostě jely v červnu s rodiči na dovolenou, ono je to v červnu o mnoho levnější - nevím, že by s tím měl někdo někdy problém :roll:

Problém s tím není, pokud dítko nebylo nijak výrazně nemocné během pololetí. Pokud bylo, tak by se dvěma týdny na dovolené mohlo dostat do problémů s klasifikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
10.4.23 18:21

@Svistice a to já se tedy divím. Děti mají 13 týdnů prázdnin, přidávat si další dva, to musí mít lidí neomezene dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.4.23 18:22
@stinga píše:

neni problem jet mimo prazdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.4.23 18:27
@stinga píše:

Taky jsme tak jeden rok jeli, přizpůsobili jsme to sobě s manželem kvůli práci. Nikoho jsme se ptát nešli, je to naše věc. Když byly děti přes rok doma, tak se nas taky nikdo neptal, jestli to zvládáme, tak co je komu do toho. Po příjezdu jsem napsala omluvenku z rodinných důvodů a bylo vyřešeno. Nikdo s tím problém neměl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.4.23 18:36
@Cuddy píše:
@Svistice a to já se tedy divím. Děti mají 13 týdnů prázdnin, přidávat si další dva, to musí mít lidí neomezene dovolené.

A tak třeba je strčí přes léto k ochotným babickami nebo zaplatí tábory. :nevim:
Jako taky bych jela mimo sezónu, nicméne jak píšeš, co pak s nimi v létě plus tedy mě by se nechtělo s dětmi dohánět na dovolené uceni. I starší dítě v tomto směru prohlásilo, že ve školním roce o dovolenou právě kvůli doháněním učiva nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
10.4.23 18:39
@Anonymní píše:
@Svistice tak prominte že jedeme během školního roku když je to levnější :)

Jako ucitelka bych ti tak dlouhe volno nepovolila, pokud se neptas predem a jen oznamujes. Ja bych taky rada levnejsi dovolenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.4.23 18:41
@PupuP píše:
Jako ucitelka bych ti tak dlouhe volno nepovolila, pokud se neptas predem a jen oznamujes. Ja bych taky rada levnejsi dovolenou…

A co bys jako udělala, když oznámení přijde až po dovolené? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15514
10.4.23 18:43
@terien píše:
Taky jsme tak jeden rok jeli, přizpůsobili jsme to sobě s manželem kvůli práci. Nikoho jsme se ptát nešli, je to naše věc. Když byly děti přes rok doma, tak se nas taky nikdo neptal, jestli to zvládáme, tak co je komu do toho. Po příjezdu jsem napsala omluvenku z rodinných důvodů a bylo vyřešeno. Nikdo s tím problém neměl

Nám jde dítě do školy teď od září. Cestujeme často a nehodláme na tom nic měnit. Takže i dál budeme jezdit tak, jak nám to bude vyhovovat.
A nikoho o uvolnění žádat nebudeme. Přesně jak píšeš, omluvíme rodinné důvody, nebo nemoc a hotovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
10.4.23 18:44

Také s dětmi jezdíme i v průběhu školního roku. Učitelky ani ředitelka s tím nikdy neměli problém. Cestování dá dětem víc, než škola. Učivo vždy doplníme. To, co děti ve škole dělají celý den, já s nimi udělám za půl hodiny. Je tedy pravda, že syn má problém se soustředěním ve škole, takže když s ním něco probírám já, tak to umí mnohem rychleji. Za covidu jsme to museli zvládat také sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.4.23 18:46
@terien píše:
A co bys jako udělala, když oznámení přijde až po dovolené? :mrgreen:
§ 50
(1) Zákonný zástupce žáka je povinen doložit důvody nepřítomnosti žáka ve vyučování nejpozději do 3 kalendářních dnů od počátku nepřítomnosti žáka. Podmínky pro uvolňování žáka z vyučování a omlouvání neúčasti žáka ve vyučování stanoví školní řád.

http://zakony.centrum.cz/…-paragraf-50

Příspěvek upraven 10.04.23 v 18:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.4.23 18:46
@Šmoulice píše:
Nám jde dítě do školy teď od září. Cestujeme často a nehodláme na tom nic měnit. Takže i dál budeme jezdit tak, jak nám to bude vyhovovat.
A nikoho o uvolnění žádat nebudeme. Přesně jak píšeš, omluvíme rodinné důvody, nebo nemoc a hotovka.

Ještě aby mi nějaká soudružka diktovala, kdy můžu na dovolenou. Jsou fakt vtipný někdy. Možná to bude někoho šokovat ale rodiče jsou také členové rodiny, nemotá se všechno jenom kolem dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.4.23 18:48
@terien píše:
A co bys jako udělala, když oznámení přijde až po dovolené? :mrgreen:

dle skolskeho zakona je zakonny zastupce povinen dolozit duvody nepritomnosti do 3 kalendarnich dnu od pocatku absence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí