Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Josefuna píše:
Představ si, že často nemají 9 tříd ZŠ, ale jen 8 a můžeš odmaturovat už v 17. Pak se ptej, kde koho nutí sedět v lavici více hodin
Nepisu o poctu hodin, ale ze je zbytecne bazirovat na vsech dnech.
@Josefuna píše:
Tohle si můžeš dovolit tak v českém školství, kde si každý dělá, co chce. V některých zemích EU bys mohla omluvit bez lékařského potvrzení maximálně na 2 dny. Pokud jen oznamíš, hrozí Ti pokuta nebo sociálka.
Tak my se bavíme o České rep, kde většina z nás žije. ![]()
2 dny a pak jen lékařské potvrzení? Tak to je ukázkový příklad, jak je to k ho.vnu.
To taky vymyslel nějakej blbec
![]()
U doktora otravovat s každou rýmičkou, nebo kašlíčkem jen kvůli škole. Super jako ![]()
@Šmoulice píše:
Tak my se bavíme o České rep, kde většina z nás žije.2 dny a pak jen lékařské potvrzení? Tak to je ukázkový příklad, jak je to k ho.vnu.
To taky vymyslel nějakej blbec
![]()
U doktora otravovat s každou rýmičkou, nebo kašlíčkem jen kvůli škole. Super jako
No ono v zahraničí se s každým kašlíčkem a rýmičkou nezůstává doma.
@Dadda8 píše:
ani se nechodi k dochtorum
@Dadda8 píše:
Což zrovna v dlouhodobém horizontu nebude moc zdravé
@Josefuna píše:
Tak nám v zahraničí to diktují a je to tak ve většině zemí EU. Omluvit bez lékaře jde na 2 dny. A pokud jsou před a po prázdninách je třeba i na 1 den omluvenka od lékaře. Školní docházka je prostě povinná, takže spíš rodiče se musí přizpůsobit.
Mě je celkem u zadele jak to mají u vás v zahraničí.
@Dadda8 píše:
To by tady matky nepřežily … Děcko jen smrkne a hned se na tebe sesypou, že přece nemůžeš dát dítě do kolektivu. Tady na slepičárně jsou na to extra vysazené ![]()
No, ono to taky není úplně dávno, co se i v ČR musely nosit omluvenky potvrzené od lékaře. Ale já jsem teda ráda, že se to zrušilo. V 99% máme nemoci, se kterými k doktorovi nechodím, učivo poctivě doženeme, tak moc nevidím důvod se hnát s dítětem, které potřebuje ležet, k doktorovi.
Je ale pravda, že dvě kámošky mají děti na britských školách tady v Česku a jedou podle jejich volna a mají zákaz jezdit někde mimo prázdniny. Ale ty prázdniny mívají často a delší, tak to chápu 🤷
Ta jedna mi vykládala, že jednou napsala dítěti omluvenku na den z rodinných důvodů a pozvali si ji k řediteli, který jí důrazně vysvětlil, že takhle se u nich nestuduje ![]()
No za mě všeho s mírou…