Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kdochcekam píše:
když blábolí o rodině, tak musí rodinně cvakat
no, on blábolí o rodině, che se stěhovat k ní. To ona nechce, ale cvakat jo. ![]()
@unuděná Zakladatelka tu psala, že letenku, drahé vstupy za dceru zaplatí ona a v ceně ubytování nehraje počet osob (2 nebo 3) roli. Když letenku a vstupy dcery odečteš, tak cena zájezdu „na půl“ je finančně spravedlivá. Tady jde asi jen o „dětské“ jídlo (resp. jeho jednu polovinu).
Na druhou stranu, pokud má partner finanční potíže a ona na to má, tak nevím proč jej chce tlačit do modelu útraty za její dítě „na půl“. Chce si sama sobě dokázat, že je bere jako rodinu? Což v tomto asi představuje, že on bude živit i její dítě.
@Theli píše:
Souhlasím s tím, že nějaké rozpočítávání do kvalitního vztahu nepatří. Jak jsem psala, partnerovo dítě živíme ze společným peněz, když je u nás (cca 8 dní v měsíci), ale větší jednorázové platby za dítě (autosedačka, oblečení, atd…) by měli platit rodiče dítěte. Ta situace, kdy má dítě z předchozího vztahu žena, je ale přeci jen odlišná, protože dítě žije ve většině případů s matkou. Tam pak hodně záleží na angažovanosti bio otce: pokud se bio otec o dítě zajímá a platí obstojné alimenty, nevidím důvod, proč by partner zakladatelky měl na dítě přispívat. Třeba se cítí na druhé koleji za bio otcem dítěte a tudíž nemá potřebu si „hrát na tatínka“Pokud ale bio otec příliš nefunguje, chápu zakladatelku, že se snaží najít dětem „tatínka“ se vším všudy a pak ji mrzí, že chlap rozpočítává vše do koruny (pokud to tak je, zakladatelka to zatím neuvedla na pravou míru).
pak ale takového tatínka musí hledat. není chyba chlapa, že to tak nemá. Je to určitý nadstandardní požadavek a rovnou s tím toho chlapa hledat, ne ho pak k tomu začít předělávat a vyčítat, že není takový a makový.
Jako já mám taaky nějaké nestandardní požadavky, ale tak hledám chlapa, co je akceptuje rovnou, otevřeně řeknu, co chci. A pokud to neakceptuje, je to muj problém, bud se s tim popasovat nebo hledat jinde. Je to muj požadavek nad rámec.
A tady mi přijde, že ho holka chce předělat, má pocit, že on je ten špatnej…
@opulus píše:Na druhou stranu, pokud má partner finanční potíže a ona na to má, tak nevím proč jej chce tlačit do modelu útraty za její dítě „na půl“. Chce si sama sobě dokázat, že je bere jako rodinu? Což v tomto asi představuje, že on bude živit i její dítě.
jo, souhlas
@Lama Lama Tak asi zakladatelku zmátlo to jeho kecání o vytvoření „rodiny“
Asi má chlap evidentně jiné představy o tom, co to rodina vůbec znamená. Bohužel to zjistila až na příkladu společné dovolené…
@Theli píše:
@Lama Lama Tak asi zakladatelku zmátlo to jeho kecání o vytvoření „rodiny“Asi má chlap evidentně jiné představy o tom, co to rodina vůbec znamená. Bohužel to zjistila až na příkladu společné dovolené…
ale o rodině zjevně jen povídají. kdyby spolu už rodina byla, tak je to zas situace jiná. zakladatelce musí být jasné, že rodina nejsou a dokud spolu bydlet nebudou, tak ani nebudou.
Navíc mám tedy když už rodina, tak předpokldám společné finance, ale to vzhledem k tomu, co ona píše, tak to taky nechce. Ona prostě nechce společné finance ( s jejím dobrý finančním zajištěním), nechce společně bydlet ( v jejím), ale chce, aby on přispíval na její dceru. ![]()
Příspěvek upraven 23.03.17 v 10:10
@kdochcekam píše:
přesně tak. On chce rodinu, tak ať ukáže, že mu stojí za pár stovek. Nebo jako kde je problém?
Problém je v cizím děcku za které chce jeho vlastní máma po příteli platit a dokonce si to pojistit už dopředu…ještě bych pochopil, že přímé náklady si každý zaplatí za své a tam se uvidí, jak to bude fungovat dál, protože útrata na místě může být také docela darda, kór s 13 - tiletým puberťákem..že by mohl pán udělat granda je sice možné ale, že to dáma už dopředu vyžaduje zavání vyčůraností a parazitováním…tady samozřejmě zastánců najde dost, protože takové týpkyně se tady koncentrují…
@kdochcekam píše:
To je úplně jedno. Plánují „rodinnou dovolenou“. tzn automaticky s dítětem ne? Pokud zakladatelka uzná za vhodné, může navrhnout alternativu bez dítěte a dát dítě na tábor nebo k babičce. Snad by si nikdo nedovolil říct, pojedeme na dovolenou ale to děcko někam dej.
A kdo říká, že to má být rodinná dovolená? Vždyť o tom nic nevíme. My s manželem taky často jezdíme na dovolené spolu a děti dáme babičkám, co meleš o babyboxu?? Co teprve, když jsou spolu ani ne rok.
@kdochcekam píše:
Vůbec se divím, že pojede na dovolenou s milenkou a cizím děckem. Bude mu ubírat na kvalitě dovolené. bude obtěžovat, nebude mít svůj klid a soukromí, myslím, že zakladatelka by mu měla ještě přispět na jeho podíl dovolené, protože mu prostě svým déčkem ubere na hodnotě.
Hihi, krutě řečené, ale je to tak.
@opulus píše:
@unuděná Zakladatelka tu psala, že letenku, drahé vstupy za dceru zaplatí ona a v ceně ubytování nehraje počet osob (2 nebo 3) roli. Když letenku a vstupy dcery odečteš, tak cena zájezdu „na půl“ je finančně spravedlivá. Tady jde asi jen o „dětské“ jídlo (resp. jeho jednu polovinu).
Na druhou stranu, pokud má partner finanční potíže a ona na to má, tak nevím proč jej chce tlačit do modelu útraty za její dítě „na půl“. Chce si sama sobě dokázat, že je bere jako rodinu? Což v tomto asi představuje, že on bude živit i její dítě.
Pokud se jedná opravdu jen o útratu na místě (ale podle mě ne), tak to ona dopředu nemůže vůbec vědět, co tam bude platit nebo ne. Spíš ale myslím, že doufala, že nabídne zaplatit víc i za samotný zájezd.
Osobně kdybych jela na dovolenou s přítelem, se kterým jsem rok, a jeho dítětem (už to samo o sobě by mě prudilo, pokud by byla jiná možnost dítěti zajistit hlídání), tak by mě ani nenapadlo platit za to dítě. Když už, tak bych večer pozvala jeho na véču, drink, dítěti koupila maximálně zmrzku.
@kdochcekam píše:
A že on už dopředu ví, že granda dělat nebude, to zavání přizdis ráčstvím. Tady je to prostě fakt vzájemné. Podle mě ten kluk lovil ve špatných vodách, když si nabrknul ženskou s infantem.
stejně jako ona. prostě maj zásadně dost velké rozdíly v očekáváních. ![]()
není to chyba ani jednoho. chyba je, že se dali dohromady.
Z téhle debaty je ale naprosto zřejmé, že každý vnímá tyto věci úplně jinak. Není možné říct, kdo lépe nebo hůře, každému to vyhovuje jinak. Zakladatelce prostě nezbyde než vyložit na stůl karty a na férovku si s přítelem promluvit. O financích, spolubydlení, dceři. To by ostatně měli udělat všichni, kteří plánují společnou „rodinu“. Víc tady asi nevykoumáme, speciálně když zakladatelka moc nereaguje a nechává nás tu spekulovat.
@Lama Lama píše:
ale o rodině zjevně jen povídají. kdyby spolu už rodina byla, tak je to zas situace jiná. zakladatelce musí být jasné, že rodina nejsou a dokud spolu bydlet nebudou, tak ani nebudou.
Navíc mám tedy když už rodina, tak předpokldám společné finance, ale to vzhledem k tomu, co ona píše, tak to taky nechce. Ona prostě nechce společné finance ( s jejím dobrý finančním zajištěním), nechce společně bydlet ( v jejím), ale chce, aby on přispíval na její dceru.Příspěvek upraven 23.03.17 v 10:10
Těžko říct, jestli se vůbec dopředu nějak domluvili, jak by fungovali v případě společného bydlení… Takové věci by se měli pořešit předem. Zakladatelka už ale bohužel nepřispívá ![]()
@Lama Lama píše:
stejně jako ona. prostě maj zásadně dost velké rozdíly v očekáváních.
není to chyba ani jednoho. chyba je, že se dali dohromady.
Presne tak, po necelem roce vztahu by mi vyrazne blikala kontrolka a partnera bych si rozhodne domu nestehovala a nenechala se tlacit do rodiny, on panacek vubec nema predstavu jake je souziti s ditetem/detma, notabene s cizim a kolik dite stoji a kolik clovek treba na vylete s detma zbytecne rozfrca penez…
@kdochcekam píše:
To děcko bylo cizí, dokud nezačal obdělávat jeho matku.
Tak ty když někomu dáš, tak po vyvrcholeni už k němu patří i tvé děti, co? ![]()
@kdochcekam píše:
@unuděná Tak to je hnus. Chlap co si nabrkne ženskou s děckem prostě musí přijmout i to děcko jinak ať teda jde raděj jinam, když na to nemá. Vo tom to je. To je celé. Když je bolavej na korunu a dokonce to děcko bere jako nutné zlo, tak si asi musí najít ženskou bez závazku bože.
No vidíš, a já jsem ženská a vnímám to stejně. Když s někým začínám chodit, tak nechci, aby mezi námi pořád bylo dítě/tchýně/maminka/pes… Chci být s tím člověkem. Samozřejmě, že dítě je trochu jiná kapitola, ale tady nemluvíme o ročním miminu. Po necelém roce vztahu bych teprve pomalu přistoupila k nějakému sbližování s potomkem. A určitě by mě nenapadlo očekávat, že nový partner bude platit na cizí dítě.