Dovolená s novým přítelem a dcerou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
22.3.17 13:00
@Theli píše:
My máme peníze částečně společné a je pravda, že z těchto společných peněz se hradí i útrata partnerova dítěte, ale zatím to nebyly nijak nákladné dovolené, takže to jedno dítě se v těch nákladech ztratí. Pokud jde o takto drahou dovolenou, tak by mi to ale vadilo a jak znám mého partnera, tak by s něčím takovým ani sám nepřišel. U vás je situace jiná jenom v tom genderovém rozdělení rolí, kdy se to od něho jako od chlapa asi očekává, že bude cálovat za všechny, ale mně to nepřijde fér.

Bylo by to tak, i kdyby se ze společných peněz hradila útrata Tvého dítěte? Pak je všechno v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
17307
22.3.17 13:20
@pohledmuze píše:
Dovolim si s tebou nesouhlasit, hodne zen to naopak povazuje za automaticke a hodne muzu se tomu podvoli. :roll:

Podvolí, ale dobrovolně, sami od sebe a po nějaké době společného žití. Pokud je to od něj ze strany matky automaticky očekáváno, je to vyčůranost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.3.17 13:24
@zoidberg píše:
Podvolí, ale dobrovolně, sami od sebe a po nějaké době společného žití. Pokud je to od něj ze strany matky automaticky očekáváno, je to vyčůranost.

souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1485
22.3.17 13:29
@Kobliha51 píše:
Bylo by to tak, i kdyby se ze společných peněz hradila útrata Tvého dítěte? Pak je všechno v pořádku.

Tak na to jsem se partnera neptala, protože já dítě nemám, ale předpokládám, že ano. V tomhle ohledu jsem pro rovnost pohlaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.3.17 13:40
@zoidberg píše:
No vidíš a to já třeba platím zcela automaticky, prostě jí na pumpě naplním nádrž, protože ona za pronájem, pojistku, obutí a dálniční známku taky musí zaplatit, třeba 16 tis. měsíčně, takže je opravdu fér na to alespoň minimálně přispět. Pokud to dámy samo o sobě nenapadlo, tak by se měly samy hambou propadnout.

Jako vážně? Když tě chlap (musíš teď chvilku myslet jako žena) pozve na výlet svým autem, tak tě napadne mu dát kilo za benzín, kterej jste spolu projeli?? 8o Já bych se spíš třeba revanžovala zaplacením něčeho jiného na tom výletě, pokud by mi bylo trapné přijmout pozvání. Jasně, když pak jste spolu déle a to auto využíváte třeba oba častěji, tak je jasné, že jednou naplní nádrž jeden, podruhé druhý, větší výdaje se platí napůl, ale takto? :think:

Já jsem tím hlavně narážela na situaci ubytování u známých v Anglii. Co by tam měl platit, pokud ubytko bylo zdarma? Když chodí k tobě domů spát, taky mu účtuješ poměrově „nájem“ a vodné stočné nebo co? :lol: Kdyby mě muž pozval do zahraničí ke známým, zaplatím si samozřejmě cestu a veškeré výdaje a případně bych na místě pozvala hostitele na nějakou večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.3.17 13:50
@unuděná píše:
Jako vážně? Když tě chlap (musíš teď chvilku myslet jako žena) pozve na výlet svým autem, tak tě napadne mu dát kilo za benzín, kterej jste spolu projeli?? 8o Já bych se spíš třeba revanžovala zaplacením něčeho jiného na tom výletě, pokud by mi bylo trapné přijmout pozvání. Jasně, když pak jste spolu déle a to auto využíváte třeba oba častěji, tak je jasné, že jednou naplní nádrž jeden, podruhé druhý, větší výdaje se platí napůl, ale takto? :think:Já jsem tím hlavně narážela na situaci ubytování u známých v Anglii. Co by tam měl platit, pokud ubytko bylo zdarma? Když chodí k tobě domů spát, taky mu účtuješ poměrově „nájem“ a vodné stočné nebo co? :lol: Kdyby mě muž pozval do zahraničí ke známým, zaplatím si samozřejmě cestu a veškeré výdaje a případně bych na místě pozvala hostitele na nějakou večeři.

kdyby mi chlap pozval ke známým, tak se snažím především revanžovat jim, ne chlapovi.
Benzín na výlete bych taky nebrala automaticky, že cvaká on. Bud zaplatit nebo něco pak naoplátku zaplatim já. Nemusí to být na kačku přesně, samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.3.17 14:03
@Lama Lama píše:
kdyby mi chlap pozval ke známým, tak se snažím především revanžovat jim, ne chlapovi.
Benzín na výlete bych taky nebrala automaticky, že cvaká on. Bud zaplatit nebo něco pak naoplátku zaplatim já. Nemusí to být na kačku přesně, samo

Souhlas.
S tím benzínem je to takové na hraně, já když někoho vezu svým autem (nikoli proto, že mě o to dotyčný požádá, ale proto, že já to nabídnu), tak by mi bylo skutečně trapně říct si o peníze za benzín :nevim: Stejně jako když pozvu kamarádku s dítětem třeba k nám do bazénu, tak jí přece nebudu říkat o peníze na vodu a čištění. Nebo často zveme známé k nám na chatu, ale účtovat si něco za ubytování?? Ale je fakt, že se pohybuju mezi lidmi, kteří každou laskavost vrací dvojnásobně. Kdybych měla pocit, že mě někdo zneužívá, tak k němu samozřejmě takhle velkoryse přistupovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.3.17 14:11
@unuděná píše:
Souhlas.
S tím benzínem je to takové na hraně, já když někoho vezu svým autem (nikoli proto, že mě o to dotyčný požádá, ale proto, že já to nabídnu), tak by mi bylo skutečně trapně říct si o peníze za benzín :nevim: Stejně jako když pozvu kamarádku s dítětem třeba k nám do bazénu, tak jí přece nebudu říkat o peníze na vodu a čištění. Nebo často zveme známé k nám na chatu, ale účtovat si něco za ubytování?? Ale je fakt, že se pohybuju mezi lidmi, kteří každou laskavost vrací dvojnásobně. Kdybych měla pocit, že mě někdo zneužívá, tak k němu samozřejmě takhle velkoryse přistupovat nebudu.

no, tak já třeba vnímám rozdíl v tom, jestli prostě na ten výlet jedem tak jako tak a někoho přiberu do auta, taak bych ani nic neočekávala. Ale pokud se dva dohodnem, že jedem na výlet, jeden veme auto, tak mi přijde rozumné se bud prostřídat, nebo nějakou kompenzaci dát.

Chatu vlastním tak jako tak, takže taky žádnou finanční kompenzaci neočekávám. Ale že jako návštěva přitáhnu alespon pivo, víno nebo něco ke kafi, to mi přijde přirozené. To samý k tomu bazenu. Kdyby třeba takto do sousedů bazénu děti chodili denně, tak bych asi nabídla nějaký příspěvek na údržbu nebo účast na brigádě, event prostě nějaký dárek, protislužbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
22.3.17 14:16
@zoidberg píše:

Musím říct, že některé ženy (samoživitelky) se potom cítí dotčeně - mají pocit, že je s dětmi nebereš dohromady, jako rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.3.17 14:20

@Lama Lama Však o tom píšu. Když je slušnost a ochota na obou stranách, tak za mě není potřeba striktně rozdělovat a přepočítávat věci napůl. Naopak, je to ponižující a trapné, alespoň pro mě. Kamarádku taky občas pozvu jentak na kafe a nepíšu si to do deníčku, aby mi náhodou nezůstala něco dlužná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.3.17 14:21
@opulus píše:
Musím říct, že některé ženy (samoživitelky) se potom cítí dotčeně - mají pocit, že je s dětmi nebereš dohromady, jako rodinu.

no, to je evidentně zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.3.17 14:22

@opulus Já nejsem samoživitelka a vnímám to stejně ;) Protože ono to dost dobře nejde vzít si jen tu ženu bez dítěte. Jasně, že ta (a bio otec) by měli být hlavními živiteli, speciálně ve větších investicích typu dovolená, školní věci, oblečení, boty atd. Ale kdyby měl nový partner snahy oddělit třeba společné večeře, zábavu nebo nedejbože věci do domácnosti, asi bych brala rychle roha, jelikož to zavání strýčkem Skrblíkem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
22.3.17 14:22
@kdochcekam píše:
Když jsi chtěla aby tvé rodině zaplatil za pobyt v Anglii, měla jsi mu to říct. Teď už se leda ztrapníš. Mě teda asi zdejší ukamenují, ale rozhodně rodina nejste a ani být nemůžete, když spolu ani nebydlíte. Až spolu budete několik let bydlet, dcera se s ním sžije jako s otce, potom budete jako rodina. Já jsem staromódní a když si někdo nabrnkne ženskou s děckem, potom musí počítat s tím, že to děcko patří k nim. A ne že já a ona s dítětem zvlášť. To není ani vztah. To je nic. To je prostě předstírání nečeho, co neexistuje.
Úplně souhlasím

Příspěvek upraven 22.03.17 v 14:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.3.17 14:23
@kdochcekam píše:
Když jsi chtěla aby tvé rodině zaplatil za pobyt v Anglii, měla jsi mu to říct. Teď už se leda ztrapníš. Mě teda asi zdejší ukamenují, ale rozhodně rodina nejste a ani být nemůžete, když spolu ani nebydlíte. Až spolu budete několik let bydlet, dcera se s ním sžije jako s otce, potom budete jako rodina. Já jsem staromódní a když si někdo nabrnkne ženskou s děckem, potom musí počítat s tím, že to děcko patří k nim. A ne že já a ona s dítětem zvlášť. To není ani vztah. To je nic. To je prostě předstírání nečeho, co neexistuje.

jako že vztah = povinná společná kasa? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
22.3.17 14:25
@Lama Lama píše:
jako že vztah = povinná společná kasa? :think:

Tak vztah oni mají, rodina ale nejsou..Vztah neznamená společnou kasu, rodina pro mě ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí