Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud by to šlo, tak bych dovču přesunula o cca 2-3 měsíce. Pokud ne, tak bych počkala na doktorku co ona na to.
@kaja00 píše:
Pokud by to šlo, tak bych dovču přesunula o cca 2-3 měsíce. Pokud ne, tak bych počkala na doktorku co ona na to.
Proč o 2-3 měsíce? Až bych byla v 6.-7. měsíci? Už máme na tenhle termín v práci dovolenou a kdoví, co bude zase na podzim s covidem. :-/
@aanysek píše:
A co zkusit přesunout dovolenou na září? To už budeš nějak ke konci druhého trimestru (asi? Nevím kolik tt jsi), mělo by to být klidnější období, letadla bych se bála míň a hlavně by nemělo být takový vedro..na Paříž ideální a na moře taky
Už máme v práci na tenhle termín dovolenou. Září už nedostaneme. :-/
@Anonymní píše:
Tak mojí anamnézu zná.A loni mi dovolila koupat se týden po revizi v moři.
To je docela mazec. Me po spontánním potratu v 6tt bez revize v nemocnici nařídili dodržovat 6 nedeli. V podstatě cele leto jsem se nemohla koupat, sportovat atd.
@zakladatelko ja bych nejela. Mam od zacatku rizikove tehotenstvi navic po 2.IVF. Cesta za miminka byla hodne dlouhá na to, abych si pak kvůli tydnu dovolene vycitala, ze jsem něco podelala.
Ale tohle je na kazde z nas, řídila bych se svým instinktem a ne emiminem ![]()
@Dorianne píše:
To je docela mazec. Me po spontánním potratu v 6tt bez revize v nemocnici nařídili dodržovat 6 nedeli. V podstatě cele leto jsem se nemohla koupat, sportovat atd.@zakladatelko ja bych nejela. Mam od zacatku rizikove tehotenstvi navic po 2.IVF. Cesta za miminka byla hodne dlouhá na to, abych si pak kvůli tydnu dovolene vycitala, ze jsem něco podelala.
Ale tohle je na kazde z nas, řídila bych se svým instinktem a ne emiminem
Po spontánním potratu bez revize dodržovat šestinedělí? Tak to slyším prvně. Já po revizi musela dodržovat šestinedělí, koupat v bazénu a v rybníku jsem se nesměla, ale moře je prý zdravé a bezpečné. ![]()
@Anonymní píše:
Po spontánním potratu bez revize dodržovat šestinedělí? Tak to slyším prvně. Já po revizi musela dodržovat šestinedělí, koupat v bazénu a v rybníku jsem se nesměla, ale moře je prý zdravé a bezpečné.
Byla jsem v Podoli, kde asi vi, co říkají. Hlidali si me. Musela jsem co par dni chodit na krev, dokud HCG nebylo negativni. 6 nedeli mi zdůrazňoval každý doktor na žurnálu.
@Anonymní píše:
Po spontánním potratu bez revize dodržovat šestinedělí? Tak to slyším prvně. Já po revizi musela dodržovat šestinedělí, koupat v bazénu a v rybníku jsem se nesměla, ale moře je prý zdravé a bezpečné.
to slyším také prvně, a ano moře je dezinfekční
@Anonymní píše:
Doktorka, která dovolí týden po revizi koupání v moři, bych se na dovolenou neptala, už bych tam nesla
já jsem teda po revizi měla 14 dní bez sexu, koupání, atd. Po kontrole už jsem mohla. Letecky na dovolenou bych po zkusenosti se ZT v prvním trimestru nejela. My plánujeme dovolenou autem, kdybych náhodou otěhotněla. A taky záleží, jak moc dobře umíš anglicky, aby ses případně s téma doktorama domluvila.
Jinak pro všechny, co by letěly - šly byste v těhotenství na rentgen ruky nebo nohy? Pokud ne, tak nelezte ani do toho letadla. Ta obdržená dávka bude minimálně stejná, ale pravděpodobně vyšší (ale pořad dostatečně malá, aby se dala prohlásit za neškodnou).
@Anonymní píše:
mám stejnou zkušenost, po revizi mi doktor cca za 14 dnů koupání v moři také povolil
@Dorianne píše:
Byla jsem v Podoli, kde asi vi, co říkají. Hlidali si me. Musela jsem co par dni chodit na krev, dokud HCG nebylo negativni. 6 nedeli mi zdůrazňoval každý doktor na žurnálu.
Teda, tak tam je to asi nějaké přísné. Mně potom krev nebrala ani doktorka ani v nemocnici, kde jsem na revizi byla. U doktorky jsem byla po revizi na kontrole jednou, aby se zjistilo, jestli je po revizi všechno pryč, a pak až za rok na prevenci. Určitě to pro mě bylo lepší psychicky tohle než chodit každou chvíli po doktorech.
@Anonymní píše:
Teda, tak tam je to asi nějaké přísné. Mně potom krev nebrala ani doktorka ani v nemocnici, kde jsem na revizi byla. U doktorky jsem byla po revizi na kontrole jednou, aby se zjistilo, jestli je po revizi všechno pryč, a pak až za rok na prevenci. Určitě to pro mě bylo lepší psychicky tohle než chodit každou chvíli po doktorech.
Mne v Podoli rekli „dodrzovat sestinedeli po dobu 2 tydnu“
Takze oni to tam pouzivaji jako nazev toho jak se mas chovat, ne ze to ma byt 6 tydnu.,
Já se v těhotenství ptala svého gynekologa. Ten mi to posvětil, takže jsem s klidem letěla. 20tt tam, 21tt zpět, Řecko, Rhodos, necelé 3 hoďky let. Kamarádka po potratu letěla, ještě to nevěděla, zpátky asi 6tt. Já si myslím, že zdravému těhotenství by to ublížit nemělo.
A Paříž ve vedrech bude asi náročná, ale program si přizpůsobíte.
Rozhodla bych se na tvém místě dle doktorky.
@Ivusska777 píše:
Doktorka, která dovolí týden po revizi koupání v moři, bych se na dovolenou neptala, už bych tam neslajá jsem teda po revizi měla 14 dní bez sexu, koupání, atd. Po kontrole už jsem mohla. Letecky na dovolenou bych po zkusenosti se ZT v prvním trimestru nejela. My plánujeme dovolenou autem, kdybych náhodou otěhotněla. A taky záleží, jak moc dobře umíš anglicky, aby ses případně s téma doktorama domluvila.
Mně přijde spíš víc nepohodlné a nebezpečné jet 12 hodin autem než hodinu a půl letadlem, proto o autě vůbec neuvažuju. (Zácpy, kolony, žádný záchod a o nějakém ťukanci ani nemluvím.) A angličtinu neřeším, mluvím plynně.
Ja bych jela. Letěla jsem v každém těhotenství (do USA) a všechny 3 deti jsou ok. Akorát jsem nešla přes ten rtg. Pokaždé to byl tak konec prvniho nebo 2. trimestr.