Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Danitschka magnesia phosphorica ch 15, ale nemám to, protože mi řekli, že je to jen na předpis, tak mám prý zkusit jinou lékarnu…
2 denně 3dny.
Hele, já jsem KO, malé nejsou ani 3 týdny a já se fakt hroutím… to nošení mě strašně vysiluje - ani ne tak fyzicky jako psychicky. Jak ji uvážu, tak se vzteká, pak usne, ale jak je teplo, tak se stejně časem propíná… ale do postýlky to ne… ach jo. Já to šestinedělí asi nepřežiju se zdravým rozumem…
@Danitschka píše:
@avm3
A co vám dala homeopatka? Jakou potenci a jaké dávkování? Mně fyzio vysvětlila, že ta dráždivost hodně plyne z toho, že tahle dítka dýchají hodně do bříška a málo do hrudníčku, to je vysiluje, a proto pláčou. Ale čert ví, kde je pravda
to je divný, celá joga je založená na dýchání do břicha, který by mělo bejt právě efektivnější a hlavně zklidňující ![]()
Jo, to jsem taky rehábce říkala. Jenže u jogy si to dýchání uvědomuješ a je hluboké, malá dýchá hodně povrchně a pořádně se nedokysličuje. Měli jsme jít i na plicní s náběhem na astma, teď se nám to možná povede takhle rozcvičit. Někde jsem dokonce i četla, že se joga nedoporučuje hypertonikům, kteří jsou právě většinou dráždivý… Taky mi říkala o spojitosti dráždivosti a migrény.
@avm3
Už je to u vás lepší? Moje šestinedělí bylo děsivý, já si ani nepřipadala jako matka, měla jsem totál depku a pocit, že mi někdo vrazil cizí dítě. Pomohl mi kontryhel ![]()
Ona ta drazdivost muze pretrvavat i do dospelosti? Ja teda si myslim, ze moje mala neni drazdiva, ma jen navyk na prso pro usinani, jinak prakticky celej den nezabreci. Akorat tech hlasitejch zvuku se boji, ale to muze bejt podle me tim, ze ja nenavidim hluk a jak je se mnou doma, mam tu furt naprosty ticho, ani na tv nekoukam.
jinak jsem prestala nosit na stojaka a prohejba se furt, prijde mi, ze se chce otocit a nevi jak na to. Pritom, kdyz je se mnou v posteli a lezi na zadech, tak v polospanku se uplne ukazkove pretoci aby se dostala ke koze ![]()
@Danitschka No má to lehce zlepšující se tendenci, ale pocity mám podobné těm tvým ![]()
@Danitschka
Tak koukam na malou na kamere na chuvicce a dejvha do bricha jak diva
![]()
Ahoj maminky,
jediné, kde usnula je šátek, dneska mi ho bojkotuje, ale jinak prostě neusne. jsem fakt ZOUFALÁ, nevím co, vyřvat ji nechci nechat, je na to malá… POMOC!!!
@avm3 Hele, to bude tím horkem. Malá je taky z toho pěkně zpruzelá, do toho cvičíme reflexku a bobatha
Zkoušelas uskákat na míči? To u nás zabírá ještě dneska. Nebo zkusit třeba pustit fén, digestoř, totálně zatemnit, svlíknout ji do naha…
@randr
Terezka už dýchá konečně trochu i do hrudníku! Chválili nás i na plicním, že snad ty léky na astma nebudou ani třeba, že se jí to tam nějak „rozlepilo“. Stačilo 14 dní cvičení
@Danitschka Ty brďo ten míč uz z principu odmítám a kdyby jsme ho nafoukli, tak se tady už nehneme… zkouším uhoupat na takovým tom pohupovacím křesle, ale nepomáhá. Ona strašně blbě usíná a pěkně usne fakt jen v šátku nebo večer u prsa… ono je to taky tím, že ji budí starší… ach jo…
Ona teda taky teď brala homeopatika, tak nevím, jestli to nepřisuzovat jim ![]()
@avm3
Tos měla ta homeo na zklidnění? Třeba je to fakt tím a zítra už bude OK! Nás ten míč zachránil, to bylo jediný, co z ní vytřáslo prdy, když se svíjela v kolikách…
@CokeLady Lehátko máme, taky nezabírá. Rádio jsem ještě nezkoušela, včera jsme se o tom bavily se známou, že asi zkusím. A jak jsi balila do tetra plíny? Ona je ze zavinky taky přehřátá a je vidět, že jí to vadí. To bych taky zkusila, nahatou jen s plínou a třeba by jí bylo líp.
U nás taky lehátko nefungovalo, spíš ji ještě víc naštvalo. To až tak kolem půl roku, jenže to zas na něj byla dlouhá a uměla se z něj sama dostat. Do tetra jsem balila taky, klasika podle karpa - návod určitě najdeš na netu
Zabalit, pustit něco šumícího a určitě bude klid ![]()
@Danitschka Zavinování podle Karpa znám, ale nemám tu speciální zavinovačku, tak stačí podobně do tetra plíny?
@Danitschka myslím, že mám velice podobné dítě. Děsný kolikář, teď po 3. měsíci vidím mírné (fakt mírné
) zlepšení v těch kolikách, ale pláče pokračují. Tři měsíce jen nosím a nosím, vozím v kočárku, houpu v lehátku. Nesmím zastavit, nedej bože abych ho položila. Velice špatně spí, bez mojí asistence usnul a spal (celkem asi 30 min.) poprvé teď asi před týdnem. V noci je to trochu lepší, měl i několik opravdu skvělých nocí (když nebylo bříško, horko, zima, byl úplný klid), jindy je vzhůru co hodinu. Že je asi hypertonický (plus lehká asimetrie a predelikce hlavičky) řekla pediatrička teď na tříměsíční s tím, že na rehabilitacích mají teď stejně dovolené, takže počkáme na 4měsíční prohlídku a pak se uvidí. O dráždivosti jsme se ale nebavili, protože já ty proplakané dny připisovala kolikám a tomu, že blinká první ligu
.
Chtěla jsem se zeptat, zdá se ti, že se ta dráždivost časem zlepšila (zlepšuje)? A na ty rehabky jste byly odeslané skrz ten hypertonus, nebo i na tu dráždivost? Máš pocit, že to pomáhá? Protože já se bojím, aby ho to nedráždilo ještě víc (vadí mu v podstatě veškerá manipulace). A co očkování? Rozhodně nejsem odpůrce očkování, ale teď po prvním prevenaru mám tedy pocit, že se to zhoršilo dost
. Díky.