Drobné krádeže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
329
1.2.17 07:57

@terrka83 na noční směně se da pronést leccos… Jak říkám už jsem toho viděla vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
1.2.17 08:00

@Paralenka červená tak ted mi došli ze to vlastně dělám taky… NJ koneckonců jsem diskuzí založila, abych zjistila obecnou hranici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
1.2.17 08:02
@Anonymní píše:
Dělám ve zdravotnictví…nějaké to obinadlo, léky, si berou všichni (sestry, lékaři, pomocný personál). Zrovna tady tohle mi nepříjde nějaké divné. P. S. nemizí to samozřejmě po tuctech :mrgreen:
Zachovat anonym, nebo smazat.

jistěže to není divné, to je přece normální, leží to tam, já to potřebuju, tak si vezmu. On to zase někdo zaplatí, nejlépe z veřejných financí. Tohle je vrchol ubohosti, anonyme… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
1.2.17 08:06

Známá dělá v nemocnici sestru a taky se mi zmínila, že nějaké ty věci si taky berou, takže na tom něco bude. Jinak to heslo „kdo nekrade, okrádá svou rodinu“ nebo „kdo nekrade, nemá“ jsem taky v poslední době několikrát slyšela. Ale mě osobně se to tedy příčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.2.17 08:14

Kde to pracujes? 8o v životě by mne to nenapadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
1.2.17 08:18

Priznam se, ze tohle me nikdy nenapadlo… vzit si toaletak z prace 8o Ale je fakt, ze ja tam jsem tak malo, ze by to bylo fakt divne ;) Obcas si nafasuji treba tuzky, sesity (na tohle jsem uchyl, takze jich mam doma asi milion), ale v posledni dobe ani to ne ;)

Nevim, asi by me nenapadlo nekde takhle si neco vzit jen tak.

A co se tyka toho zdravotnictvi, tak moje sestra byla zdravotni sestra a ani ji by nenapadlo prinest domu neco, co si nekoupila (tzn. obvazovy material apod.). Ano, obcas zaridila protekcni vysetreni nebo napsani leku (v stavu nouze), ale nic jineho… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24139
1.2.17 08:26

Tak já si v práci vezmu max. blok papírů a propisky. Těmi jsem si zásobila každou kabelku. Jinak nevím proč bych si něco jiného měla brát.

Mobil také si nabíjím v práci, ale ne účelově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
1.2.17 08:30

Jediny co vim, tak manzel, kdyz je nekde na hotelu a maji tam propisky, tak si vzdycky jednu vezme, sbira je. :D Ale jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.17 08:32

Bohužel toto je nešvár z minulého režimu, kdy se státní podniky pomalu ale jistě rozkrádali. Dělali to i mí rodiče a nic špatného v tom neviděli. Bral si totiž každý. :zed: A kdo si nevzal zadarmo, byl hlupák. :zed: :zed:
Normální to není, ale staré generaci to nevysvětlíš a nová musí být vychována jinak.

• Citovat
  • Upravit
26243
1.2.17 08:32

Nedělala, nedělám, nebudu dělat. přijde mi to jako vrchol trapnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
1.2.17 08:35
@sakota píše:
Jediny co vim, tak manzel, kdyz je nekde na hotelu a maji tam propisky, tak si vzdycky jednu vezme, sbira je. :D Ale jinak ne.

propisky, ikea tužky apod. to dělá hodně lidí, ale asi nechodí na emimino :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.17 08:35
@Moucharda píše:
jistěže to není divné, to je přece normální, leží to tam, já to potřebuju, tak si vezmu. On to zase někdo zaplatí, nejlépe z veřejných financí. Tohle je vrchol ubohosti, anonyme… :?

Vis co je ubohe, kdyz nam pacienti kradou cukrenky, pribory, baterky z ovladacu a jine speky. A ano kdyz me v praci treba boli zuby vezmu si Brufen a vubec to neprozivam. ;) :*

• Citovat
  • Upravit
72725
1.2.17 08:39
@Anonymní píše:
Vis co je ubohe, kdyz nam pacienti kradou cukrenky, pribory, baterky z ovladacu a jine speky. A ano kdyz me v praci treba boli zuby vezmu si Brufen a vubec to neprozivam. ;) :*

tak něco jiného vzít si piluli, když je Ti zle, něco jiného si dom nosit věci, které slouží veřejnosti.. Ale ono je to asi aji pracoviště od pracoviště.. u nás tak nějak ani není co brát, krom tedy tužek, fixů, kalkulaček.. a pak takové ty kraviny ala mýdlo, toaleťák a pod.. jenže my spoustu věcí fasujem, co třeba k práci, takže tak.. a nenapadlo by mi nafasovat např rukavice, donést dom a pod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
1.2.17 08:45
@Anonymní píše:
Vis co je ubohe, kdyz nam pacienti kradou cukrenky, pribory, baterky z ovladacu a jine speky. A ano kdyz me v praci treba boli zuby vezmu si Brufen a vubec to neprozivam. ;) :*

Aha, takže odsoudíš pacienty kradoucí cukr abys si vzápětí šlohla sama. Jasný, to má logiku. Neprožívej, buď v pohodě a chláchol se tím, že když můžou ostatní, můžeš i ty. A pro úplnost, nepsala jsi původně o brufenu, když bolí zuby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.17 08:49

Ne, zásadně ne. Asi dvakrát se mi stalo, že jsem omylem něco provezla přes kasu bez zaplacení - drobnosti za pár korun, zjistila jsem až u auta, tak jsem to už neřešila, ale bylo mi divně. Když mi pokladní nebo třeba obsluha v restauraci omylem vrátí moc, hned hlásim a vracim, prostě hanba by mě fackovala, jsem asi děsnej slušňák. Jinak asi dvakrát nám jedna příbuzná vnutila x rolí hajzlpapíru, co měla doma nataháno z práce, to jsem byla teda celkem silně v rozpacích. A když jsme se stěhovali do bytu, kterej předtím napůl obývala, byly tam obrovský zásoby např. hotelových mejdlíček, nějaký povlečení, skleničky - vše s logem jednoho hotelu, zjevně tam někdo z rodiny kdysi pracoval. Babička s dědou zas dělávali na letišti, takže u nich doma měla spousta věcí logo ČSA :mrgreen: (ale to třeba ani nebyly krádeže - možná nějaký vyřazený přebytky, co já vim, nebavili jsme se o tom, já byla malá, jen jsem se divila, že maj všude ty stejný písmenka :) ). No a jeden příbuznej nosil z hotelu, kde dělal, třeba cukry ke kafi nebo nějaký minibalení kosmetiky - ne že by to přímo krad, taková výpomoc mezi sebou s ostatním personálem - uklízečky a pokojský měli vyšetřený tohle, on jim za to zas ochotně a rychle třeba spravil, co bylo potřeba… A důvod ne finance, ale že to bylo praktický třeba na dovolenou a těžce se to tehdy jinak shánělo. A co mě dorazilo - když zas jiná příbuzná šlohla v restauraci skleničku. Sedělo nás u stolu asi 7 a já ani mí rodiče jsme si toho nevšimli, až když se venku pochlubila (měla ještě u stolu řeči, jak se jí ta sklenička líbí a pak venku radost jak puberťačka, no taky mi bylo nějak trapně za ní…). Celkově myslim, že ty sklony k drobnýmu „přilepšování si“ má ta generace dnešních padesátníků a víc - že je to zvyk z doby, kdy ty věci prostě nebyly. A nešlo jen o peníze, že by to nebylo za co koupit. Spíš nebylo kde. Též prosím zachovat anonym, pro jistotu 8)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová