Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terrka83 na noční směně se da pronést leccos… Jak říkám už jsem toho viděla vic
@Paralenka červená tak ted mi došli ze to vlastně dělám taky… NJ koneckonců jsem diskuzí založila, abych zjistila obecnou hranici
@Anonymní píše:
Dělám ve zdravotnictví…nějaké to obinadlo, léky, si berou všichni (sestry, lékaři, pomocný personál). Zrovna tady tohle mi nepříjde nějaké divné. P. S. nemizí to samozřejmě po tuctech
Zachovat anonym, nebo smazat.
jistěže to není divné, to je přece normální, leží to tam, já to potřebuju, tak si vezmu. On to zase někdo zaplatí, nejlépe z veřejných financí. Tohle je vrchol ubohosti, anonyme… ![]()
Známá dělá v nemocnici sestru a taky se mi zmínila, že nějaké ty věci si taky berou, takže na tom něco bude. Jinak to heslo „kdo nekrade, okrádá svou rodinu“ nebo „kdo nekrade, nemá“ jsem taky v poslední době několikrát slyšela. Ale mě osobně se to tedy příčí
Priznam se, ze tohle me nikdy nenapadlo… vzit si toaletak z prace
Ale je fakt, ze ja tam jsem tak malo, ze by to bylo fakt divne
Obcas si nafasuji treba tuzky, sesity (na tohle jsem uchyl, takze jich mam doma asi milion), ale v posledni dobe ani to ne ![]()
Nevim, asi by me nenapadlo nekde takhle si neco vzit jen tak.
A co se tyka toho zdravotnictvi, tak moje sestra byla zdravotni sestra a ani ji by nenapadlo prinest domu neco, co si nekoupila (tzn. obvazovy material apod.). Ano, obcas zaridila protekcni vysetreni nebo napsani leku (v stavu nouze), ale nic jineho… ![]()
Tak já si v práci vezmu max. blok papírů a propisky. Těmi jsem si zásobila každou kabelku. Jinak nevím proč bych si něco jiného měla brát.
Mobil také si nabíjím v práci, ale ne účelově.
Jediny co vim, tak manzel, kdyz je nekde na hotelu a maji tam propisky, tak si vzdycky jednu vezme, sbira je.
Ale jinak ne.
Bohužel toto je nešvár z minulého režimu, kdy se státní podniky pomalu ale jistě rozkrádali. Dělali to i mí rodiče a nic špatného v tom neviděli. Bral si totiž každý.
A kdo si nevzal zadarmo, byl hlupák.
![]()
Normální to není, ale staré generaci to nevysvětlíš a nová musí být vychována jinak.
Nedělala, nedělám, nebudu dělat. přijde mi to jako vrchol trapnosti.
@sakota píše:
Jediny co vim, tak manzel, kdyz je nekde na hotelu a maji tam propisky, tak si vzdycky jednu vezme, sbira je.Ale jinak ne.
propisky, ikea tužky apod. to dělá hodně lidí, ale asi nechodí na emimino ![]()
@Moucharda píše:
jistěže to není divné, to je přece normální, leží to tam, já to potřebuju, tak si vezmu. On to zase někdo zaplatí, nejlépe z veřejných financí. Tohle je vrchol ubohosti, anonyme…
Vis co je ubohe, kdyz nam pacienti kradou cukrenky, pribory, baterky z ovladacu a jine speky. A ano kdyz me v praci treba boli zuby vezmu si Brufen a vubec to neprozivam.
![]()
@Anonymní píše:
Vis co je ubohe, kdyz nam pacienti kradou cukrenky, pribory, baterky z ovladacu a jine speky. A ano kdyz me v praci treba boli zuby vezmu si Brufen a vubec to neprozivam.![]()
tak něco jiného vzít si piluli, když je Ti zle, něco jiného si dom nosit věci, které slouží veřejnosti.. Ale ono je to asi aji pracoviště od pracoviště.. u nás tak nějak ani není co brát, krom tedy tužek, fixů, kalkulaček.. a pak takové ty kraviny ala mýdlo, toaleťák a pod.. jenže my spoustu věcí fasujem, co třeba k práci, takže tak.. a nenapadlo by mi nafasovat např rukavice, donést dom a pod ![]()
@Anonymní píše:
Vis co je ubohe, kdyz nam pacienti kradou cukrenky, pribory, baterky z ovladacu a jine speky. A ano kdyz me v praci treba boli zuby vezmu si Brufen a vubec to neprozivam.![]()
Aha, takže odsoudíš pacienty kradoucí cukr abys si vzápětí šlohla sama. Jasný, to má logiku. Neprožívej, buď v pohodě a chláchol se tím, že když můžou ostatní, můžeš i ty. A pro úplnost, nepsala jsi původně o brufenu, když bolí zuby…
Ne, zásadně ne. Asi dvakrát se mi stalo, že jsem omylem něco provezla přes kasu bez zaplacení - drobnosti za pár korun, zjistila jsem až u auta, tak jsem to už neřešila, ale bylo mi divně. Když mi pokladní nebo třeba obsluha v restauraci omylem vrátí moc, hned hlásim a vracim, prostě hanba by mě fackovala, jsem asi děsnej slušňák. Jinak asi dvakrát nám jedna příbuzná vnutila x rolí hajzlpapíru, co měla doma nataháno z práce, to jsem byla teda celkem silně v rozpacích. A když jsme se stěhovali do bytu, kterej předtím napůl obývala, byly tam obrovský zásoby např. hotelových mejdlíček, nějaký povlečení, skleničky - vše s logem jednoho hotelu, zjevně tam někdo z rodiny kdysi pracoval. Babička s dědou zas dělávali na letišti, takže u nich doma měla spousta věcí logo ČSA
(ale to třeba ani nebyly krádeže - možná nějaký vyřazený přebytky, co já vim, nebavili jsme se o tom, já byla malá, jen jsem se divila, že maj všude ty stejný písmenka
). No a jeden příbuznej nosil z hotelu, kde dělal, třeba cukry ke kafi nebo nějaký minibalení kosmetiky - ne že by to přímo krad, taková výpomoc mezi sebou s ostatním personálem - uklízečky a pokojský měli vyšetřený tohle, on jim za to zas ochotně a rychle třeba spravil, co bylo potřeba… A důvod ne finance, ale že to bylo praktický třeba na dovolenou a těžce se to tehdy jinak shánělo. A co mě dorazilo - když zas jiná příbuzná šlohla v restauraci skleničku. Sedělo nás u stolu asi 7 a já ani mí rodiče jsme si toho nevšimli, až když se venku pochlubila (měla ještě u stolu řeči, jak se jí ta sklenička líbí a pak venku radost jak puberťačka, no taky mi bylo nějak trapně za ní…). Celkově myslim, že ty sklony k drobnýmu „přilepšování si“ má ta generace dnešních padesátníků a víc - že je to zvyk z doby, kdy ty věci prostě nebyly. A nešlo jen o peníze, že by to nebylo za co koupit. Spíš nebylo kde. Též prosím zachovat anonym, pro jistotu ![]()