Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lavergne píše:
@terinka4444 Obecně tolerované jsem myslela „se souhlasem zaměstnavatele“. Vyjádřila jsem se v tom příspěvků špatně. Můj souhlas patří pouze situaci, kdy je odběr čehokoliv domu povolen a je to jako jakýsi bonus. Nikoli " leží to, beru to"
se souhlasem zaměstnavatele se kradou obvazy a léky a zkumavky? A je to bráno jako bonus k práci? No tak to mi prosím tě řekni kde?
Ve stítním nemá nikdo právo něc takového povolovat, v soukromém to zaměstnavatel musí nakupovat, aby to měl. ![]()
@ospalámyš a pak někdo ještě napíše, že když mi ségra donese z práce naplati, ať to nemusím kupovat je cajk, aby se v další větě pohoršil nad ukradnutým toaleťákem
já jsem asi mimozemšťan.
Já byl zrovna tenhle týden v Albertu, dcera tam žebrala u salámů párek, normálně to doml nekupuju a ona tak prosila, tak jsem koupila jeden párek a ona tak prosila, že ho chce hned, tak jsme jí ho dala, na pás dávám prázdný pytlík s cenovkou, ta prodavačka, ten pytlík vezme a hodí do koše, tak jí říkám ne, tam byl párek, tam je cenovka, to odpípnětě a ona na mě, že proč, ať to neřeším, že jí měli u pultu dát ten párek do ruky, že co na tom, já ne, ať to odpípne, že to bylo sedm korun, a ona že ne, ať to neřeším, já ať to odpípne, no prostě to je nějak zakořeněno nebo co, že z cizího krev neteče. ![]()
@terinka4444 nevím kde, já ve zdravotnictví nedělám. Uvedla jsem ho jako příklad na základě jiného příspěvku zde.
Ja mám možnost odebrání zcela jiných výrobků (konkrétně pečivo)
@Lavergne píše:
@terinka4444 nevím kde, já ve zdravotnictví nedělám. Uvedla jsem ho jako příklad na základě jiného příspěvku zde.Ja mám možnost odebrání zcela jiných výrobků (konkrétně pečivo)
u nás v pekárně dělala sousedka( to není nic proti tobě), jako v obchodě s pekařskými výrobky, a co se do večera neprodalo, mohly si prodavačky vzít zadarmo domů. A víš jak to dělaly? Ráno si nabraly, co si chtěly vzít domů, co jim chutnalo, co měli rádi, schovali do skříňky, večer napsali, že se to neprodalo a dali k odpisu.
@Kriss Tina píše:
Tak ja beru to zdravotnictvi, kdyz mi segra prisnese zkumavku pro malyho, par naplasti atd abych to nemusela kupovat, nebo mame do prace nosi ruzny sponzorsky firmy treba propisky, diare a tak, takze toho maj kvanta a muzou si to brat jak se jim chce, ale ze nekdo ma potrebu krast toaletak fak nechapu, stejne se vetsinou bere ten uplne obycejnej hnusnej, u nas ve skole to nekdo krast musel a skola na to pak nemela penize takze nakonec vybirali penize od zaku na toaletak, kterej pak ukradla uklizecka
Jaký je rozdíl mezi náplastí, zkumavkoˇu a toaleťákem? ![]()
@terinka4444 Ty jo, já bych na to snad ani nepřišla, že se to dá udělat takhle
… To je hotovo… U nás v pekárně to od určité hodiny prodávají o polovinu levnější. To jsou fronty..
@terinka4444 tak to je silný kafe… Ja to mám jinak odeberu cokoli kdykoli, ale mám limit na týden a pokud vezmu navíc, tak platim jako normální zakaznik
@Lavergne píše:
@terinka4444 tak to je silný kafe… Ja to mám jinak odeberu cokoli kdykoli, ale mám limit na týden a pokud vezmu navíc, tak platim jako normální zakaznik
taky jim to pak zakázal, řekl ani rohlík, všechno počítal i ty kusy o odpisu, vozil to pak tady do hipocentra
co šlo, se nasušilo zvířatům, sladké tam měly jezdící děti k dispozici v klubovně
jsem s ním mluvila, moje dcerka jezdí s jeho na koni, říkal, že si myslel, že budou rádi, a ony ho místo toho okrádaly, prý to raději hodí do kanálu. ![]()
Tak já jsem si v práci tiskla věci pro osobní potřeby - tiskárnu nemáme, já něco tisknu tak dvakrát do roka, takže se mi ji kupovat nechce, a kdo dělá v kanclu, ví, jaká tam je za den spotřeba inkoustu a papírů, takže…
No a jak tu někdo zmiňoval ty ikeácký tužky, tak párkrát jsem si ji nechala, no. ![]()
Kdysi na brigádě co jsem dělala při VŠ jsem si asi vzala pár zvýrazňovačů, zrovna se mi hodily ke skriptům
ale já to tehdá udělala spíš jako takovou revoltu, nechovali se k nám brigádníkům zrovna dvakrát férově. To je tak 10 let zpět, teď už bych si nic nevzala, hlavně už to nemám zapotřebí.
@Anonymní píše:
Dělám ve zdravotnictví…nějaké to obinadlo, léky, si berou všichni (sestry, lékaři, pomocný personál). Zrovna tady tohle mi nepříjde nějaké divné. P. S. nemizí to samozřejmě po tuctech
Zachovat anonym, nebo smazat.
no všimla jsem si, že moje sestra, která dělá v nemocnici, taky nosí k sobě domu kvanta všeho, včetně léků, i nějaké dobré savé hadry apod. Osobně to nechápu
jako on si vezme každý trošku, že, ale kolik je tam zaměstnaných lidí…
Náš zaměstnavatel je takový škrt, že nám měsíční příděl toaleťáku nestačí a musíme si posledních 14 dní v měsíci kupovat toaleťák ze svého. To samé jar, savo, okena… Pak nám dá 12 tisíc a myslí si, jak nás dobře neplatí a proč si jako stěžujeme. Ženský rozhazovačný jsme ![]()
@AnnieTRoj píše:
Kamarád sbírá půlitry a když se mu nějaký líbí v hospodě, tak se domluví s obsluhou a koupí ho, nikoho z nás by nenapadlo ho ukrást! Ve škole máme dost erárních věcí nebo věcí, které někdo zapomněl a už jsou erární, ale nikdo je vědomě nekrade.
můj bratranec jednou došel domů se židlí z nějakého baru.
Ale druhý den ji šel vracet, byl namol… přešel s ní půlku města, min. 3 km a v zimě ![]()
@bubulina píše:
můj bratranec jednou došel domů se židlí z nějakého baru.Ale druhý den ji šel vracet, byl namol… přešel s ní půlku města, min. 3 km a v zimě
@Baba ja to nemyslela ze je v tom rozdil, ale spis to ze za ten rozkradenej toaletak pak museli platit zaci…
@terinka4444 píše:
já to tedy nechápu, jak obecně tolerované, zaměstnanci kradou, říká se tomu obecně tolerovaná a je to jaksi věc, co se dá pochopit. Tak ne, tohle tedy nechápu a dost mě to točí, i léky a obinadlo nebo toaleťák či káva. I obinadlo je veřejná věc. Jako máme obecně tolerované krádeže a pak už krádeže netolerované?
Konečně někdo, kdo se nad tímhle taky pozastavil…
Může mi někdo vysvětlit, v čem je to jiné? Jaký je rozdíl, když někdo ukradne toaleťák někde na nějaké firmě anebo když sestra (nebo jiný zdrv. personál) šlohne obvaz, zkumavku,…aj.?